Omlouvám se, možná se na toto téma již tady psalo, konkrétně na téma přehřívání motoru jsem už přečet snad všechny dostupné informace. Tímto prosím o radu. Mám Xaru r.v. 98 1,8l 66kw 8ventil bez klimatizace-najeto poctivých 80tis. km a přehřívá se mi motor a to tak, že při běžné jízdě (kolem 70-90km/h) mimo město se teplota drží na 87°C, ve městě při rychlosti kolem 50km/h se teplota zvedne na 90-92°C a při 30km/h, nebo při stání na křižovatkách jde teplota až asi na 100 možná na 105°C kdy sepne sahara, která to uchladí na nějakých 94°C (toto dělá i při chladném počasí kolem 16°C) a takhle to cykluje až do doby, kdy jedu víc jak 60km/h (nebo mimo město, kdy to zase začne pomalu klesat na 87°C). Na motoru jsem vyměnil termostat (83°C), čidlo teploty, teplotní čidlo spínání ventilátoru-na chladiči, proplachovací chemií jsem vyčistil celý systém, vyměnil jsem chladící kapalinu (naředěno na –30), systém i topení jsem odvzdušnil. Kontroloval jsem i olej, jestli tam není emulze a chladící kapalinu jestli v ní není voda – vše je v pořádku. Zajímalo by mě, jestli se tyto motory takhle chovají běžně, nebo co se s tím dá dělat. Díky moc za jakoukoliv radu.