Ahoj,
mám problém s trhaním pri rozjazde. Robí to stále, keď je už motor zohriaty a stále len keď sa pohýnam. Radenie ďalších rýchlostí je ok. Trhá to tak, ako keď prechádzam cez zrolovaný asfalt pred semafórom. Vie niekto čo to môže byť? Poloosy a silentbloky sú ok. Na náprave žiadna vôľa.
Citroen C4 coupé, 1.6 16V VTR, r.v. 2006, 43000 km
Ahoj,
mám problém s trhaním pri rozjazde. Robí to stále, keď je už motor zohriaty a stále len keď sa pohýnam. Radenie ďalších rýchlostí je ok. Trhá to tak, ako keď prechádzam cez zrolovaný asfalt pred semafórom. Vie niekto čo to môže byť? Poloosy a silentbloky sú ok. Na náprave žiadna vôľa.
Citroen C4 coupé, 1.6 16V VTR, r.v. 2006, 43000 km
ale prečo to robí len pri zohriatom motore? pri studenom je to úplne v poriadku. neviem ale mam dost malo km na to, aby to bolo v spojke..
ale prečo to robí len pri zohriatom motore? pri studenom je to úplne v poriadku. neviem ale mam dost malo km na to, aby to bolo v spojke..:nevim
mě to u minulýho auta dělalo jenom na studenym motoru a s ohřátym to bylo ok. muže se stát, že to je i naopak. Chtělo by to se s tim svízt, timhle způsobem toho moc nevyřešíme. Takže nejlepší to svěřit někomu, kdo tomu rozumí a ten ti řekne co s tim je.
mě to u minulýho auta dělalo jenom na studenym motoru a s ohřátym to bylo ok. muže se stát, že to je i naopak. Chtělo by to se s tim svízt, timhle způsobem toho moc nevyřešíme. Takže nejlepší to svěřit někomu, kdo tomu rozumí a ten ti řekne co s tim je.
č nerad ale jestli je náprava a silentbloky ok bude to zřejmě spojka no málo km...ale materiál je dneska odfláknutý víš jak ...Je to při pouštění spojky,nebo při vypnuté spojce???
č nerad ale jestli je náprava a silentbloky ok bude to zřejmě spojka no :-( málo km...ale materiál je dneska odfláknutý víš jak :-(...Je to při pouštění spojky,nebo při vypnuté spojce???
robí to pri púšťaní spojky a len pri rozjazde. A skúšala som sa pohnúť aj úplne bez plynu a jemnučko púšťať spojku a netrhlo to. No takto sa jazdiť v bežnej premávke a na križovatkách nedá. Ale dnes som prišla na ďalšiu zaujímavú vec. Keď som ráno sadla do auta a zapla kľúčik tak mi dlhšie ako obvykle pískalo čosi pod kapotou. Viem že to má pískať, ale v poslednom čase trvá akosi dlho kým to prestane. Tak som počkala nech to dopíska a až potom som naštartovala a zaujímavé že mi auto netriaslo ani pri zohriatom motore... Ale predtým to pískalo také 3 sekundy, teraz aj 10 sek. Sa mi to zdá dosť veľa... Ale aby sa niečo pokazilo tým, že sa občas naštartovalo skôr než to dopískalo????
robí to pri púšťaní spojky a len pri rozjazde. A skúšala som sa pohnúť aj úplne bez plynu a jemnučko púšťať spojku a netrhlo to. No takto sa jazdiť v bežnej premávke a na križovatkách nedá. Ale dnes som prišla na ďalšiu zaujímavú vec. Keď som ráno sadla do auta a zapla kľúčik tak mi dlhšie ako obvykle pískalo čosi pod kapotou. Viem že to má pískať, ale v poslednom čase trvá akosi dlho kým to prestane. Tak som počkala nech to dopíska a až potom som naštartovala a zaujímavé že mi auto netriaslo ani pri zohriatom motore... Ale predtým to pískalo také 3 sekundy, teraz aj 10 sek. Sa mi to zdá dosť veľa... Ale aby sa niečo pokazilo tým, že sa občas naštartovalo skôr než to dopískalo????:nevim
anulka, ako si dopadla? uz sa ti neprejavuje to trhanie pri jednotke? mne sa zacalo prejavovat to iste co si popisovovala pri zahriatom motore (po cca 100 km). neviem ci s tym mam ist do servisu (moc sa mi nechce kedze je uz po zaruke), alebo mam cakat. teraz mi to nevadi, ale otazne je ake to bude v lete...
C4, 1,6 16 ventil, najazdenych cca 61400 km rok vyroby 2007 (kupene 11/2007)
anulka, ako si dopadla? uz sa ti neprejavuje to trhanie pri jednotke? mne sa zacalo prejavovat to iste co si popisovovala pri zahriatom motore (po cca 100 km). neviem ci s tym mam ist do servisu (moc sa mi nechce kedze je uz po zaruke), alebo mam cakat. teraz mi to nevadi, ale otazne je ake to bude v lete...
C4, 1,6 16 ventil, najazdenych cca 61400 km rok vyroby 2007 (kupene 11/2007)
Teď jsem si všiml tohodle vlákna. Nedá mi to nenapsat i když je už takhle "odleželé".
Auto mám asi 14 dnů zpátky ze servisu, zkušenost k nezaplacení (a to doslova).
Šel jsem do servisu s tím že se auto při akceleraci (zahřátý motor, jedno jestli ujeto 10 nebo 100km) začne škubat, při rovnoměrné jízdě že je projev motoru O.K. Dívali se na mě sice škaredě když jsem jim řekl že to dělá "náhodně" a zrovna když jsem přijel tak že nic ... přesto si ho tam nechali. Druhý den mě přivítali větou "máme pro Vás dvě zprávy - dobrou a špatnou". Dobrá byla že přišli na to co to dělalo, špatnou jsem nejdřiv uviděl když jsme došli k autu a viděl jsem rozebraný motor, resp. kryt hlavy motoru ...
No když to zkrátím - nevím přesně jestli od vaček nebo rozvodového řetězu došlo k obrušování stěny hlavy (sám jsem to na tom dílu viděl, jak byl krásně ofrézovaný), obrus údajně ovlivňoval tlak oleje a tím pádem docházelo k otevírání a nastavování ventilů špatně ... Týden trvalo než přišlo vyjádření Citroenu ČR k opravě, další 3 dny než dorazily nové díly, 2 dny pak složení motoru zpět a otestování. V tuhle chvilku už zase šlape bez problémů.
A co že to teda dělali? Nakonec vyměnili kompletní hlavu motoru (a to po nich chtěli ještě z Citroenu CR změřit i tlaky ve válcích), takže možná zvažovali i výměnu celé jednotky ...
Jo a nájezd? 50 000km ... Ještě že jsem si dokoupil rozšířenou záruku, takhle bych se asi za opravdu pěkně prohnul ...
Teď jsem si všiml tohodle vlákna. Nedá mi to nenapsat i když je už takhle "odleželé".
Auto mám asi 14 dnů zpátky ze servisu, zkušenost k nezaplacení (a to doslova).
Šel jsem do servisu s tím že se auto při akceleraci (zahřátý motor, jedno jestli ujeto 10 nebo 100km) začne škubat, při rovnoměrné jízdě že je projev motoru O.K. Dívali se na mě sice škaredě když jsem jim řekl že to dělá "náhodně" a zrovna když jsem přijel tak že nic ... přesto si ho tam nechali. Druhý den mě přivítali větou "máme pro Vás dvě zprávy - dobrou a špatnou". Dobrá byla že přišli na to co to dělalo, špatnou jsem nejdřiv uviděl když jsme došli k autu a viděl jsem rozebraný motor, resp. kryt hlavy motoru ...
No když to zkrátím - nevím přesně jestli od vaček nebo rozvodového řetězu došlo k obrušování stěny hlavy (sám jsem to na tom dílu viděl, jak byl krásně ofrézovaný), obrus údajně ovlivňoval tlak oleje a tím pádem docházelo k otevírání a nastavování ventilů špatně ... Týden trvalo než přišlo vyjádření Citroenu ČR k opravě, další 3 dny než dorazily nové díly, 2 dny pak složení motoru zpět a otestování. V tuhle chvilku už zase šlape bez problémů.
A co že to teda dělali? Nakonec vyměnili kompletní hlavu motoru (a to po nich chtěli ještě z Citroenu CR změřit i tlaky ve válcích), takže možná zvažovali i výměnu celé jednotky ...
Jo a nájezd? 50 000km ... Ještě že jsem si dokoupil rozšířenou záruku, takhle bych se asi za opravdu pěkně prohnul ...