Dobrý den, jsem čerstvým majitelem C4 a zajímalo by mě, jak je to s ukazatelem dlouhodobé spotřeby. Když si přepnu na režim aktuální spotřeby, ukazuje správně. Ale nevím, jak aktualizovat tu dlouhodobou, od kdy se to počítá. Myslela jsem, že vždycky od vynulování tachometru. Včera jsem chtěla zjistit jakou spotřebu to má mimo město, ale ukazuje to furt stejně - 6,6 l a prům. rychlost 53 km (což jsem rozhodně neměla) a to samé ukazuje i když jezdím po městě. Děkuji všem za rady já se v autech vůbec nevyznám. A ještě bych potřebovala vyměnit stěrače, v servisu mi řekli, že nové stojí 800kč (na staré auto stály 100 ) nevíte jestli se nedají vyměnit pouze ty gumičky a kolik stojí? Děkuji mnohokrát
Dobrý den, jsem čerstvým majitelem C4 a zajímalo by mě, jak je to s ukazatelem dlouhodobé spotřeby. Když si přepnu na režim aktuální spotřeby, ukazuje správně. Ale nevím, jak aktualizovat tu dlouhodobou, od kdy se to počítá. Myslela jsem, že vždycky od vynulování tachometru. Včera jsem chtěla zjistit jakou spotřebu to má mimo město, ale ukazuje to furt stejně - 6,6 l a prům. rychlost 53 km (což jsem rozhodně neměla) a to samé ukazuje i když jezdím po městě. Děkuji všem za rady :) já se v autech vůbec nevyznám. A ještě bych potřebovala vyměnit stěrače, v servisu mi řekli, že nové stojí 800kč (na staré auto stály 100 :-d ) nevíte jestli se nedají vyměnit pouze ty gumičky a kolik stojí? Děkuji mnohokrát
Mazání spotřeby se provádí dlouhým stiskem tlačítka přepínače počítače – pravá páčka. Stěrače se mění celé, tzv flat stěrače. Buď originály nebo univerzální: .link.
Mazání spotřeby se provádí dlouhým stiskem tlačítka přepínače počítače – pravá páčka. Stěrače se mění celé, tzv flat stěrače. Buď originály nebo univerzální: http://www.prag-info.cz/_shop/index_.php?shop=MTg3Mw==&akce=detail&id=189602
:palec
"Včera jsem chtěla zjistit jakou spotřebu to má mimo město" - no v rámci zachování dobrého duševního zdraví, je asi někdy lepší to raděj nesledovat
"Včera jsem chtěla zjistit jakou spotřebu to má mimo město" - no v rámci zachování dobrého duševního zdraví, je asi někdy lepší to raděj nesledovat :-)))):-)))):-))))
Jak psal Petris, měření spotřeby se přepíná stiskem konce pravé páčky k volantu. Takhle se přepínáš mezi aktuální spotřebou a dvěma nezávislými měřeními. Měření spotřeby (a průměrné rychlosti a ujeté vzdálenosti) probíhá vždy od vynulování (dlouhý stisk) příslušného měření.
Já třeba na aktuální spotřebu nekoukám, protože vůbec o ničem nevypovídá, ale měřím prvním měřením krátkodobě (vynuluju vždy, když vyjíždím) a druhým dlouhodobě.
Tlačítko "TRIP" před velkým palubním displejem vynuluje pouze počítadlo na tomto hlavním displeji.
Stěrače musíš vyměnit celé, mě stály origoš tuším kolem 1000,-
Jak psal Petris, měření spotřeby se přepíná stiskem konce pravé páčky k volantu. Takhle se přepínáš mezi aktuální spotřebou a dvěma nezávislými měřeními. Měření spotřeby (a průměrné rychlosti a ujeté vzdálenosti) probíhá vždy od vynulování (dlouhý stisk) příslušného měření.
Já třeba na aktuální spotřebu nekoukám, protože vůbec o ničem nevypovídá, ale měřím prvním měřením krátkodobě (vynuluju vždy, když vyjíždím) a druhým dlouhodobě.
Tlačítko "TRIP" před velkým palubním displejem vynuluje pouze počítadlo na tomto hlavním displeji.
Stěrače musíš vyměnit celé, mě stály origoš tuším kolem 1000,-
Děkuji za odpovědi
hned zítra vyzkouším spotřebu mimo město a jsem zvědavá... ale jelikož starý auto žralo po městě kolem 12l budu určitě příjemně překvapená.
A ještě dotaz pro Josefa, chápu to správně, že si lze nastavit měření spotřeby krátkodobé a i dlouhodobé (např. místo měření průměrné rychlosti?) Jestli ano, jak to mám udělat? Děkuji
Děkuji za odpovědi :-)
hned zítra vyzkouším spotřebu mimo město a jsem zvědavá... ale jelikož starý auto žralo po městě kolem 12l budu určitě příjemně překvapená.
A ještě dotaz pro Josefa, chápu to správně, že si lze nastavit měření spotřeby krátkodobé a i dlouhodobé (např. místo měření průměrné rychlosti?) Jestli ano, jak to mám udělat? Děkuji
EDIT: ma to 3 zalozky -
AUTO > okamzita spotreba
1 > prvni spotreba, prumerna rychlost, ujeta vzdalenost
2 > druha spotreba, prumerna rychlost, ujeta vzdalenost
timto jde sledovat napriklad spotrebu behem mesice, a treba jenom jedna dlouha cesta na dovolenou
ten co vypada jak kalkulacka to neumi .link.
jde pokud mate display plne graficky
http://havlicek-lukas.rajce.idnes.cz/display_C/
EDIT: ma to 3 zalozky -
AUTO > okamzita spotreba
1 > prvni spotreba, prumerna rychlost, ujeta vzdalenost
2 > druha spotreba, prumerna rychlost, ujeta vzdalenost
timto jde sledovat napriklad spotrebu behem mesice, a treba jenom jedna dlouha cesta na dovolenou
ten co vypada jak kalkulacka to neumi :-(
http://img5.rajce.idnes.cz/d0504/2/2725/2725996_b4839aae0694490c542f027d2c46c5ac/images/100_4020.JPG
Macymacy, zkus specifikovat co máš za motor a úroveň výbavy. Můžeš to udělat ve svém profilu, nebo přímo v příspěvku. Má to svůj význam, např. Verča by věděla co máš za displej.
Dobré vodítko na spotřebu - jak která motorizace "bumbá" je německý server Spritmonitor - .link.
Macymacy, zkus specifikovat co máš za motor:nevim a úroveň výbavy. Můžeš to udělat ve svém profilu, nebo přímo v příspěvku. Má to svůj význam, např. Verča by věděla co máš za displej.;-)
Dobré vodítko na spotřebu - jak která motorizace "bumbá" je německý server Spritmonitor - http://www.spritmonitor.de/en/
omlouvám se pokusím se specifikovat: rok výroby 2006, benzín, 1,4 16V (65kw), manuál víc už toho asi nevím...
Každopádně spotřeba mě moc mile teda nepřekvapila, vynulovala jsem to a jela 200km mimo město, z toho 120km po dálnici průměrně 120-130 km a zbylých 80km jsem jela maximálně devadesátkou (dodržuji předpisy ) a prům. spotřeba 7,1l čekala jsem mnohem míň...
omlouvám se ;-) pokusím se specifikovat: rok výroby 2006, benzín, 1,4 16V (65kw), manuál :-d víc už toho asi nevím...
Každopádně spotřeba mě moc mile teda nepřekvapila, vynulovala jsem to a jela 200km mimo město, z toho 120km po dálnici průměrně 120-130 km a zbylých 80km jsem jela maximálně devadesátkou (dodržuji předpisy :-d ) a prům. spotřeba 7,1l :-( čekala jsem mnohem míň...
takze podle vybavy "X! - je to to same auto co mame my takze je tam obyc display ktery umi pouze JEDNU spotrebu
hold francouzi
s tou spotrebou to je slusne - jde i mene ale to uz je potom loudani nez jizda nam se vloni v zime ve 3 lidech podarilo 5,5l / 100
takze podle vybavy "X! - je to to same auto co mame my takze je tam obyc display ktery umi pouze JEDNU spotrebu
hold francouzi :-))))
s tou spotrebou to je slusne - jde i mene ale to uz je potom loudani nez jizda nam se vloni v zime ve 3 lidech podarilo 5,5l / 100
Tak jak jsem to tam tak studoval, tak jsem nejak pod prumerem spotreby sveho motoru. Sice je pravda ze jezdivam vetsinou sam, ale pres leto nemam problem drzet spotrebu na cca 6,1-6,3 a ted v zime (se stresnima nosicema a sem tam "rakvi") cca 6,8. Takze ja si na spotrebu nestezuju.
Macymacy, zkus specifikovat co máš za motor a úroveň výbavy. Můžeš to udělat ve svém profilu, nebo přímo v příspěvku. Má to svůj význam, např. Verča by věděla co máš za displej.
Dobré vodítko na spotřebu - jak která motorizace "bumbá" je německý server Spritmonitor - http://www.spritmonitor.de/en/'>.link.
Tak jak jsem to tam tak studoval, tak jsem nejak pod prumerem spotreby sveho motoru. :nevim Sice je pravda ze jezdivam vetsinou sam, ale pres leto nemam problem drzet spotrebu na cca 6,1-6,3 a ted v zime (se stresnima nosicema a sem tam "rakvi") cca 6,8. Takze ja si na spotrebu nestezuju.:-))
No otec ma tenhle motor ve sve C4 a predtim nez se mu v tom v servise trochu hrabali, jezdival za ca 5,6l dlouhodoby prumer. Ted je tak na 6,0l/100. Holt ono i dost zalezi na tom, jak mas tezkou nohu a obecne styl jizdy ... A ona ta dalnicni jizda si taky vezme svoje "nad normalni prumer" - kdyz se podivas na otacky, musi ti to byt jasne minimalne na druhy pohled kdyz ne hned na ten prvni.
to ani nechci vědět jakou spotřebu to bude mít ve městě
No otec ma tenhle motor ve sve C4 a predtim nez se mu v tom v servise trochu hrabali, jezdival za ca 5,6l dlouhodoby prumer. Ted je tak na 6,0l/100. Holt ono i dost zalezi na tom, jak mas tezkou nohu a obecne styl jizdy ... A ona ta dalnicni jizda si taky vezme svoje "nad normalni prumer" - kdyz se podivas na otacky, musi ti to byt jasne minimalne na druhy pohled kdyz ne hned na ten prvni. ;-)
Děkuji za odpovědi
Omlouvám se, pravda je, že jsem si neuvědomil, že u nižšího stupně výbavy je ten displej jiný, takže bohužel nemůžu sloužit...
Ale myslel jsem to tak, že pokud máš k dispozici dvě nezávislá měření, můžeš jedno nulovat častěji a druhé nechat být a budeš tak mít dlouhodobý průměr za několik tisíc km.
Omlouvám se, pravda je, že jsem si neuvědomil, že u nižšího stupně výbavy je ten displej jiný, takže bohužel nemůžu sloužit...
Ale myslel jsem to tak, že pokud máš k dispozici dvě nezávislá měření, můžeš jedno nulovat častěji a druhé nechat být a budeš tak mít dlouhodobý průměr za několik tisíc km.
na tech fotkach co jsem dala je nase dlouhodoba spotreba za cca 30 tisic km ta druha je od posledniho nulovani
na tech fotkach co jsem dala je nase dlouhodoba spotreba za cca 30 tisic km ta druha je od posledniho nulovani