Máte někdo zkušenost s pilotovanou manuální převodovkou? V čem je lepší nebo horší než klasický manuál? Nevyžaduje nějaký zvláštní servis?
Koukal jsem, že navýšení ceny není tak velké a dokonce by snad měla být i nižší spotřeba.
Máte někdo zkušenost s pilotovanou manuální převodovkou? V čem je lepší nebo horší než klasický manuál? Nevyžaduje nějaký zvláštní servis?
Koukal jsem, že navýšení ceny není tak velké a dokonce by snad měla být i nižší spotřeba.
Osobní zkušenost nemám tak alespoň pár odkazů:
princip převodovky obecně: .link. obrázek: .link.
zkušenost majitele: .link.
a dva profesionální testy:.link.
.link.
Osobní zkušenost nemám:nevim tak alespoň pár odkazů:
princip převodovky obecně: http://auto.sme.sk/c/3046046/robotizovana-prevodovka-bmp6.html obrázek: http://www.citroen-club.eu/showpic.php?cc=83737976&cmain=83737964&oid=277959&clang=cz
zkušenost majitele: http://moje.auto.cz/maTTam/c4.html
a dva profesionální testy:http://www.autohit.cz/clanek/1685/citron_c4_sx_pack_16_hdi_16v_bmp6.html
http://www.zavolantem.cz/testy-aut/citroen-c4-picasso-2-0-hdi-zacvicte-si-s-robotem?page=0%2C1
Ahoj. Mám C4 Picasso s touto převodovkou a jsem spokojen. Zváštní servisní režim nemá.Jezdí se s ní super.Doporučuji
Ahoj. Mám C4 Picasso s touto převodovkou a jsem spokojen. Zváštní servisní režim nemá.Jezdí se s ní super.Doporučuji
Díky za info a odkazy.
O C4 Picasso uvažuji, ale jak jsem tak četl, tak bych si pořídil asi klasický manuál (úplný automat je jako nový o hodně dražší).
S tou pilotovanou převodovkou se musí člověk asi trochu naučit, pak je to asi v pohodě. Jenže občas s tím bude jezdit i manželka a ...........
Díky za info a odkazy.
O C4 Picasso uvažuji, ale jak jsem tak četl, tak bych si pořídil asi klasický manuál (úplný automat je jako nový o hodně dražší).
S tou pilotovanou převodovkou se musí člověk asi trochu naučit, pak je to asi v pohodě. Jenže občas s tím bude jezdit i manželka a ...........;-)
Co já bych za ni dala, kdyby ji montovali do mého modelu svezla jsem se tím v jiném modelu a je to super, velmi rychla jsem si na to zvykla
Co já bych za ni dala, kdyby ji montovali do mého modelu :-((((:-(((( svezla jsem se tím v jiném modelu a je to super, velmi rychla jsem si na to zvykla ;-)
Někde jsem četl že tyhle pilotované převodovky dost zlobili.Ale možná už ty mouchy jsou vychytaný.Pro mě ale dokud mám dvě zdravé ruce tak ani automat ani tohle nesmí do baráku.
Někde jsem četl že tyhle pilotované převodovky dost zlobili.Ale možná už ty mouchy jsou vychytaný.Pro mě ale dokud mám dvě zdravé ruce tak ani automat ani tohle nesmí do baráku.
Jirko- chtělo by to rozvést. Nevím co všichni mají proti automatům. Já bych si ho klidně pořídil. Hlavně při skákání po městě mě pořád nebaví šlapat na spojku jak trotl. S automatem jsem jezdil a naprostá pohoda. A pokud si chce člověk zařadit, má "pádílka" pod volantem. Fofrklacek je klasika, nic proti, ale u nových modelů bych se bez něj obešel...
Jirko- chtělo by to rozvést.:-d Nevím co všichni mají proti automatům. :nevim Já bych si ho klidně pořídil. Hlavně při skákání po městě mě pořád nebaví šlapat na spojku jak trotl. S automatem jsem jezdil a naprostá pohoda. A pokud si chce člověk zařadit, má "pádílka" pod volantem. Fofrklacek je klasika, nic proti, ale u nových modelů bych se bez něj obešel...:palec
Fofrklacek je klasika správně jsi to napsal předsedo.V práci mám automat v busu a to mě stačí když se chci svézt tak musím kvedlat klackem jinak to není jízda ale jen přesun z bodu A do bodu B
Fofrklacek je klasika správně jsi to napsal předsedo.V práci mám automat v busu a to mě stačí když se chci svézt tak musím kvedlat klackem jinak to není jízda ale jen přesun z bodu A do bodu B
Petris: je to věc každého samozřejmně.. nemám nic proti automatu, ale tuhle převodovku jsem ocenil pouze při zkušební jízdě s Mitsubishi Lancer Evo VIIII .....Jo a stejně vždycky zařadim svejma končetinama rychlejc než posraný servomotorky
Petris: je to věc každého samozřejmně..:-) nemám nic proti automatu, ale tuhle převodovku jsem ocenil pouze při zkušební jízdě s Mitsubishi Lancer Evo VIIII :-D.....Jo a stejně vždycky zařadim svejma končetinama rychlejc než posraný servomotorky :-D :-D :-d
Tak si po dáš do MANUÁLNEHO módu a radíš podstatne rýchlejšie ako v móde A a podstatne rýchlejšie než s klasickým manuálom.
Je to pohodové jazdenie s pilotovanou prevodovkou.
Hydromenič automat ten doporučujem iba ak máš príves ( znesie vyšší krútiak) a jazdíš s prívesom 10 000 km ročne inak v meste o 2 litre vyššia spotreba, tak že ti zožerie aj trávu pri ceste.
Tak si po dáš do MANUÁLNEHO módu a radíš podstatne rýchlejšie ako v móde A a podstatne rýchlejšie než s klasickým manuálom.
Je to pohodové jazdenie s pilotovanou prevodovkou.
Hydromenič automat ten doporučujem iba ak máš príves ( znesie vyšší krútiak) a jazdíš s prívesom 10 000 km ročne inak v meste o 2 litre vyššia spotreba, tak že ti zožerie aj trávu pri ceste.
To sa samozrejme dá, tak rýchlo radiť, len čo na to spojkové obloženie a mechano...? A 20 000 tisíc v prdeli...
Radšej mi poraď čo Ďalej so stratou výkonu...?
To sa samozrejme dá, tak rýchlo radiť, len čo na to spojkové obloženie a mechano...? A 20 000 tisíc v prdeli...
Radšej mi poraď čo Ďalej so stratou výkonu...?:-)