Ahoj potřebuju poradit,kamrád si pořídil BX a se spotřebou 12,5l/100km nebyl opravdu příliš spokojen.Auto dal do servisu a povýměně lambda sondy kterou to mělo být se nic nezměnilo.Já osobně si myslím že je to klapkou(váhou)vzduchu. Dík za rady ať už správné či nesprávné.Snaha se cení.....
Ahoj potřebuju poradit,kamrád si pořídil BX a se spotřebou 12,5l/100km nebyl opravdu příliš spokojen.Auto dal do servisu a povýměně lambda sondy kterou to mělo být se nic nezměnilo.Já osobně si myslím že je to klapkou(váhou)vzduchu. Dík za rady ať už správné či nesprávné.Snaha se cení.....:-p
ahoj...no nevim kde bych tam hledal váhu vzduchuale každopádně je to tím jednobodovým řízeným vstřikem!někdy stačí vyndat a vyčistit...nepomůže li,jde to zaměnit z čehokoliv Cit,nebo peug.
ahoj...no nevim kde bych tam hledal váhu vzduchu:nevim;-)ale každopádně je to tím jednobodovým řízeným vstřikem!:-pněkdy stačí vyndat a vyčistit...nepomůže li,jde to zaměnit z čehokoliv Cit,nebo peug.:palec
To moze byt cokolvek, od zapalovania az po vadne cidla. Vaha vzduchu tam vazne nie je
To moze byt cokolvek, od zapalovania az po vadne cidla. Vaha vzduchu tam vazne nie je :)
Zapalování to opravdu nebude...vzhledem k tomu,že to žere tolik kolik píšeš,tak to bude krokový motorek v jednobodu!!!!a to se obávám,že propláchnutí nepomůže!!!musí to i smrdět,a hulit šedobílej kouř!!!a jestli to takhle chlastá,tak to musí hulit i modře,prootže ty gufera na ventylech musej bejt tvrdostí vypálenýho modurytu
Zapalování to opravdu nebude...vzhledem k tomu,že to žere tolik kolik píšeš,tak to bude krokový motorek v jednobodu!!!!a to se obávám,že propláchnutí nepomůže!!!musí to i smrdět,a hulit šedobílej kouř!!!a jestli to takhle chlastá,tak to musí hulit i modře,prootže ty gufera na ventylech musej bejt tvrdostí vypálenýho modurytu:-D
A jak je na tom s výkonem? Neni to třeba nějaký línější? Kamarád má P405 1,6 a nějak mu to nejelo a žralo to jak tank. Nakonec to bylo tim, že měl vysypanej katalyzátor a ty zbytky ucpaly koncovej tlumič ve vejfuku, takže to bylo přidušený.
A jak je na tom s výkonem? Neni to třeba nějaký línější? Kamarád má P405 1,6 a nějak mu to nejelo a žralo to jak tank. Nakonec to bylo tim, že měl vysypanej katalyzátor a ty zbytky ucpaly koncovej tlumič ve vejfuku, takže to bylo přidušený.
Nechci rejt,ale není třeba vymejšlet kraviny.Kdyby byl ucpanej kat,kterej tam už dávno není,tak to nebude žrát 12,5 l.A když odděláš víčko od Ventyovýho deklu,tak na něm bude šlém jako krávajj 55 KW jinak jeden možná ještě složim do kupy ten jednobod myslim
Nechci rejt,ale není třeba vymejšlet kraviny.:palecKdyby byl ucpanej kat,kterej tam už dávno není,tak to nebude žrát 12,5 l.A když odděláš víčko od Ventyovýho deklu,tak na něm bude šlém jako kráva:-))))jj 55 KW :palecjinak jeden možná ještě složim do kupy ten jednobod myslim:-)
Zapalování to opravdu nebude...vzhledem k tomu,že to žere tolik kolik píšeš,tak to bude krokový motorek v jednobodu!!!!
Myslis volnobezny ventil ? Akym sposobom prosim ta volnobezny ventil zvysi spotrebu ? Bavime sa o vstrekovacom motore nie o karburatore.
Myslis volnobezny ventil ? Akym sposobom prosim ta volnobezny ventil zvysi spotrebu ? Bavime sa o vstrekovacom motore nie o karburatore.
bavíme se o celé vstřikovací hlavě!!!
a když už mluvíš o volnobehu,tak ten taaky nebude kdoví jakej
bavíme se o celé vstřikovací hlavě!!!
a když už mluvíš o volnobehu,tak ten taaky nebude kdoví jakej:-D
Samozrejme ze volnobezny ventil ovlyvni volnobeh ale nezvedne spotrebu na 12.5 litra ... Jinak ucpany vyfuk to muze delat ( to jen tak pomimo ), nerikam ze je to tenhle pripad ale mozne to je.
Zaklad: skontrolovat jestli lambda sonda opravdu funguje, skontrolovat teplotne cidla ( vzduch / voda ), skontrolovat pripadne vymenit vzduchovy a palivovy filtr, vycistit vsechny konektory, samozrejme vycisteni vstrikovaci hlavy nemuze uskodit taky, pak skontrolovat svicky, vicko a palec rozdelovace, kabely ... a pak se uvidi.
Samozrejme ze volnobezny ventil ovlyvni volnobeh ale nezvedne spotrebu na 12.5 litra ... Jinak ucpany vyfuk to muze delat ( to jen tak pomimo ), nerikam ze je to tenhle pripad ale mozne to je.
Zaklad: skontrolovat jestli lambda sonda opravdu funguje, skontrolovat teplotne cidla ( vzduch / voda ), skontrolovat pripadne vymenit vzduchovy a palivovy filtr, vycistit vsechny konektory, samozrejme vycisteni vstrikovaci hlavy nemuze uskodit taky, pak skontrolovat svicky, vicko a palec rozdelovace, kabely ... a pak se uvidi.
este na ZXku mi to vraj (tvrdil servis) robil motorcek volnobehu, nezatvaral pri pusteni plnynu benzin
este na ZXku mi to vraj (tvrdil servis) robil motorcek volnobehu, nezatvaral pri pusteni plnynu benzin
tak jsem tu z5 s tím samým problémem na tom samém automobilu:svíčky ok,rozdělovač ok,výfuk až na 2mm dírku ok.Ale našel jsem nějaký ventil upevněný na domečku tlumiče jsou na něj připojeny dvě hadičky ale fífo kde by měla být třetí vědoucí kamsi tam není zkusím postnout foto jestli to už půjde.Děkuju za radu
tak jsem tu z5 s tím samým problémem na tom samém automobilu:svíčky ok,rozdělovač ok,výfuk až na 2mm dírku ok.Ale našel jsem nějaký ventil upevněný na domečku tlumiče jsou na něj připojeny dvě hadičky ale fífo kde by měla být třetí vědoucí kamsi tam není zkusím postnout foto jestli to už půjde.Děkuju za radu
Přílohy: DSC00247.JPG ( 1078935b ) -
To jsou podtlaky, azajímalo by mě, jestli se to předtím vyřešilo, a ještě jednou motorek, resp krokoví motorek volnoběhu, který je na té vstřikovací hlavě jednobodového vstřikování, tzc. el. řízeného karburátoru, který má jen ta 1,4 a pak taky 1,6 tak ten když nezavře benzín, leje to do sání jako kráva a hulí to a jede to hůř..taky to špatně startuje
To jsou podtlaky, azajímalo by mě, jestli se to předtím vyřešilo, a ještě jednou motorek, resp krokoví motorek volnoběhu, který je na té vstřikovací hlavě jednobodového vstřikování, tzc. el. řízeného karburátoru, který má jen ta 1,4 a pak taky 1,6 tak ten když nezavře benzín, leje to do sání jako kráva a hulí to a jede to hůř..taky to špatně startuje
no kouknu na to ještě jednou snad se podaří sehnat nějakej ten krokáč,jinak předtím to pan "servisman" vyřešil tak že mu přiškrtil otáčky .....no hovado co jiného k tomu mohu říct.no nic hned ráno vyrážím pro motorek.....snad ho seženu.Jinak děkuji za radu
no kouknu na to ještě jednou snad se podaří sehnat nějakej ten krokáč,jinak předtím to pan "servisman" vyřešil tak že mu přiškrtil otáčky .....no hovado co jiného k tomu mohu říct.no nic hned ráno vyrážím pro motorek.....snad ho seženu.Jinak děkuji za radu :palec