Vašku jaký clony na chladiče??? To se dávalo na S120 a ani tam to nemělo valný vliv, když jsi měl v pořádku termostat... Jen se to pak dalo snadno uvařit...
Jinak jak vám v zimě topí Bingo? Občas si říkám, že nějaký přídavný topení by nebylo vůbec na škodu, hlavně ráno na přední okno když je to namrzlý... Mám stahovací střechu a jak se zastaví a nefoukám teplo, tak do pár minutek mi je zase zimina
Já se chystám taky zakrýt chladič, myslím si že pro motor jen dobře, aspoň se rychleji zahřeje....Jinak mě Bingo topí docela dobře....
Vašku jaký clony na chladiče??? To se dávalo na S120 a ani tam to nemělo valný vliv, když jsi měl v pořádku termostat... Jen se to pak dalo snadno uvařit...
Jinak jak vám v zimě topí Bingo? Občas si říkám, že nějaký přídavný topení by nebylo vůbec na škodu, hlavně ráno na přední okno když je to namrzlý... Mám stahovací střechu a jak se zastaví a nefoukám teplo, tak do pár minutek mi je zase zimina
Jde o to že i pokud máš v pořádku termostat tak se Bingo zahřejvá pomalu.Dávám kus umělohmotné desky do spodního dílu nárazníku.Jednak to chrání chladič proti ochlazování a za druhé to nepustí studenej vzduch skrz chladič přímo na motor a když někde zastavíš tak to tak rychle neprochladne.Vloni jsem to vyzkoušel a dejchat na okno to začne o cca dest minut dřív než bez té clony.Na Xsaře ji má Eliška také ale tam není ten spodní šusplech a to je dost znát někde ho musím schrastit.
Jde o to že i pokud máš v pořádku termostat tak se Bingo zahřejvá pomalu.Dávám kus umělohmotné desky do spodního dílu nárazníku.Jednak to chrání chladič proti ochlazování a za druhé to nepustí studenej vzduch skrz chladič přímo na motor a když někde zastavíš tak to tak rychle neprochladne.Vloni jsem to vyzkoušel a dejchat na okno to začne o cca dest minut dřív než bez té clony.Na Xsaře ji má Eliška také ale tam není ten spodní šusplech a to je dost znát někde ho musím schrastit.
Přílohy: 19.10. 001.jpg ( 69789b ) - Zinmí clona na Bingu 19.10. 002.jpg ( 94402b ) - zimní clona na Xsaře
Veno, zkus kouknout na www.agauto.cz, tam jsem sehnal spodní plast pod motor na Bingo asi za 500Kč, je to samozřejmě polský výlisek z plastu ale je přesný, levný a funkci plní. Koukni tam jestli tam mají i na Xsaru. Jinak mám vyzkoušeno že teď se mi Bingo zahřeje po 6km jízdy na 85°C, ale mírně topit začíná po 500 metrech.
Veno, zkus kouknout na www.agauto.cz,:palec tam jsem sehnal spodní plast pod motor na Bingo asi za 500Kč,:palec je to samozřejmě polský výlisek z plastu ale je přesný, levný a funkci plní.:-d Koukni tam jestli tam mají i na Xsaru. Jinak mám vyzkoušeno že teď se mi Bingo zahřeje po 6km jízdy na 85°C, ale mírně topit začíná po 500 metrech.
JJ dík našel sem ho tam dodávaj to i se šroubama,Tak pánové hlásím že mám oba vozy připravený na zimu přezutý,namazaný těsnění u dveří dolitou nemrzku do ostřiku vyměněný stěrače skrátka všechno a ted můžou padat h.... z hákama
JJ dík našel sem ho tam dodávaj to i se šroubama,Tak pánové hlásím že mám oba vozy připravený na zimu přezutý,namazaný těsnění u dveří dolitou nemrzku do ostřiku vyměněný stěrače skrátka všechno a ted můžou padat h.... z hákama:-)):palec
koukám jsi si vyhrál s tou zimní clonou....A co ty bílé stahovací pásky??? Jinak se ještě zeptám jestli Ti to nedře lak v místě kde se ta clona opírá o nárazník? Jinak děkuji za námět...
koukám jsi si vyhrál s tou zimní clonou....A co ty bílé stahovací pásky???:-p Jinak se ještě zeptám jestli Ti to nedře lak v místě kde se ta clona opírá o nárazník? Jinak děkuji za námět...
Pásky jsou bílé protože ve skladu zrovna černý nemaj.Lak to nedře musíš to těma páskama dotáhnout co to pude a aby se to dobře dělalo tak musíš dát dlouhou pásku nachytat si to na všechny pásky a pak to zatáhnout naráz.Šlo by to vyhrát si s tím aby to bylo dokonalejší možná dát kolem dokola na hranu lemovku ale účel to plní to je důležité.Hlavně to nedej přes celý toby asi blbě chladil pokud se dostaneš do nějaké zácpy,já tím že tam mám ty mlhovky tak sem to dal jen mezi ně a postačuje to.Vloni to někdo našel na aukru z polska a tam za to zpívali asi dva litry tuto mě stálo jen trochu času.A vypadá to líp než karton nebo kus igelitu.
Pásky jsou bílé protože ve skladu zrovna černý nemaj.Lak to nedře musíš to těma páskama dotáhnout co to pude a aby se to dobře dělalo tak musíš dát dlouhou pásku nachytat si to na všechny pásky a pak to zatáhnout naráz.Šlo by to vyhrát si s tím aby to bylo dokonalejší možná dát kolem dokola na hranu lemovku ale účel to plní to je důležité.Hlavně to nedej přes celý toby asi blbě chladil pokud se dostaneš do nějaké zácpy,já tím že tam mám ty mlhovky tak sem to dal jen mezi ně a postačuje to.Vloni to někdo našel na aukru z polska a tam za to zpívali asi dva litry tuto mě stálo jen trochu času.A vypadá to líp než karton nebo kus igelitu.
Tak jsem dnes a včera našel trochu času se věnovat autíčkům a nastříkal jsem spodek tím černým ochraným bazmekem. Na jaře to budu muset zopakovat ale dukladněji posundavat všechny ty plasty atd. a nastříkat to dukladněj.Tentokrát jsem to vzal jen na rychlo aby se na autíčkách ta zima tak nepodepsala.
Tak jsem dnes a včera našel trochu času se věnovat autíčkům a nastříkal jsem spodek tím černým ochraným bazmekem. Na jaře to budu muset zopakovat ale dukladněji posundavat všechny ty plasty atd. a nastříkat to dukladněj.Tentokrát jsem to vzal jen na rychlo aby se na autíčkách ta zima tak nepodepsala.
ja len poznamku
moje stare ZX - niekolkokrat burane nebolo skoro nikde chytene, to striekanie spodku netreba prehanat ....
tie plasty su tam nato aby chranili plech, ktory je aj tak osetreny velmi dobre (a asi aj pozinkovany) - tam fakt neni treba prehnat to jak na skodofke, firde a inych nezmysloch, aby to nehnilo
ja len poznamku
moje stare ZX - niekolkokrat burane nebolo skoro nikde chytene, to striekanie spodku netreba prehanat ....
tie plasty su tam nato aby chranili plech, ktory je aj tak osetreny velmi dobre (a asi aj pozinkovany) - tam fakt neni treba prehnat to jak na skodofke, firde a inych nezmysloch, aby to nehnilo
Jumepe kdyby to šlo tak klído to auto vemu otočím ho na střechu a na ten spodek klidně vyleju barvu po kýblech. Už jen pro ten dobrej pocit.
Jumepe kdyby to šlo tak klído to auto vemu otočím ho na střechu a na ten spodek klidně vyleju barvu po kýblech. Už jen pro ten dobrej pocit. :-d
Veno, nevím jak to bude u tebe, ale u mě to nedopadlo dobře - ten nový nástřik (jen odřená místa jsem dělal) se mi sloupavál a dělal bubliny. Jediné co může doporučit je VOSK na spodky a dutiny (BODY 900 se to jmenovalo) a stačily mi dvě plechovky, ale je nutné mít kompresor a stříkací pistoli. Vystříkal jsem dutinky, dveře, celý spodek. Kvalitní a ani za letních teplot to nestékalo. Dělal jsem to jen jednou asi před dvěma lety. Nicméně to mělo jen takový efekt pro dobrý pocit, protože to prakticky nemá smysl, koroze se výhýbá snad obloukem, ani už nemám obavy z odřeného laku na různých místech prostě když to najdu třeba po měsíci, jen to trochu očistím a zatřu štětečkem - koroze vůbec...
Veno, nevím jak to bude u tebe, ale u mě to nedopadlo dobře - ten nový nástřik (jen odřená místa jsem dělal) se mi sloupavál a dělal bubliny. Jediné co může doporučit je VOSK na spodky a dutiny (BODY 900 se to jmenovalo) a stačily mi dvě plechovky, ale je nutné mít kompresor a stříkací pistoli. Vystříkal jsem dutinky, dveře, celý spodek. Kvalitní a ani za letních teplot to nestékalo. Dělal jsem to jen jednou asi před dvěma lety. Nicméně to mělo jen takový efekt pro dobrý pocit, protože to prakticky nemá smysl, koroze se výhýbá snad obloukem, ani už nemám obavy z odřeného laku na různých místech prostě když to najdu třeba po měsíci, jen to trochu očistím a zatřu štětečkem - koroze vůbec... ;-)
Kluci...mám pro Vás trička,který Vám darovala Darja na srazu v Pieštanech ,tak to vezmu do Prahy....
:palecKluci...mám pro Vás trička,který Vám darovala Darja na srazu v Pieštanech ,tak to vezmu do Prahy....:-d:-d:-d
Veno, nevím jak to bude u tebe, ale u mě to nedopadlo dobře - ten nový nástřik (jen odřená místa jsem dělal) se mi sloupavál a dělal bubliny. Jediné co může doporučit je VOSK na spodky a dutiny (BODY 900 se to jmenovalo) a stačily mi dvě plechovky, ale je nutné mít kompresor a stříkací pistoli. Vystříkal jsem dutinky, dveře, celý spodek. Kvalitní a ani za letních teplot to nestékalo. Dělal jsem to jen jednou asi před dvěma lety. Nicméně to mělo jen takový efekt pro dobrý pocit, protože to prakticky nemá smysl, koroze se výhýbá snad obloukem, ani už nemám obavy z odřeného laku na různých místech prostě když to najdu třeba po měsíci, jen to trochu očistím a zatřu štětečkem - koroze vůbec...
Soptí promiň ale jsem skoro profesionál tudíž sice jsem nástřik prováděl v domácích podmínkách ale profesionální technikou (kompresor jsem si kvůli tomu zakoupil) stříkací pistol jsem vlastnil z dřívějška a materiál dodal kamarád mekánik originál od Wirtha (hmota na ochranu spodku karoserií vozidel).
Soptí promiň ale jsem skoro profesionál tudíž sice jsem nástřik prováděl v domácích podmínkách ale profesionální technikou (kompresor jsem si kvůli tomu zakoupil) stříkací pistol jsem vlastnil z dřívějška a materiál dodal kamarád mekánik originál od Wirtha (hmota na ochranu spodku karoserií vozidel).:palec
Stříkat spodek a dutiny je teoreticky úplná kravina, plech má ochranu z výroby, ale prakticky je to dobrá věc a na jaře to budu dělat taky-hlavně pro ten klid, že jsem to nezanedbal.....Jinak ještě k zimní cloně na Bingo.....Objevila se na Aukru za 500Kč i s poštou.... zrovna včera jsem namontoval podomácku vyrobenou clonu.....
Stříkat spodek a dutiny je teoreticky úplná kravina, plech má ochranu z výroby, ale prakticky je to dobrá věc a na jaře to budu dělat taky-hlavně pro ten klid, že jsem to nezanedbal.....Jinak ještě k zimní cloně na Bingo.....Objevila se na Aukru za 500Kč i s poštou....:-(:-( zrovna včera jsem namontoval podomácku vyrobenou clonu.....
Ahoj, mám problém se stěrači. Dělají si co chtějí. Mění rychlost, nejdou vypnout, po vystoupení z auta klidně setřou do horní polohy a zastaví se. No paráda. Nevíte někdo v čem je problém nebo čím začít při opravě, kde hledat? Dík
Ahoj, mám problém se stěrači. Dělají si co chtějí. Mění rychlost, nejdou vypnout, po vystoupení z auta klidně setřou do horní polohy a zastaví se. No paráda. Nevíte někdo v čem je problém nebo čím začít při opravě, kde hledat? Dík
vetsinou to dela spatna pojistka potom si sterace delaji co chteji
pojistku si kontroloval?
vetsinou to dela spatna pojistka potom si sterace delaji co chteji
Dík za radu Verci88 a dzonisovi. Na pojistku i kabely mrknu. Kde najdu relé?
Dík za radu Verci88 a dzonisovi. Na pojistku i kabely mrknu. Kde najdu relé?
relátko máš pod palubkou u pojistek je jich tam docela dost jde o to které to bude.... pusť si ciklovač a uvidíš které ti bude cvakat...... Jinak nevím...
relátko máš pod palubkou u pojistek je jich tam docela dost jde o to které to bude.... pusť si ciklovač a uvidíš které ti bude cvakat...... Jinak nevím...:nevim