Zdravím Vás všechny, mám dotaz:
přezul jsem své Berlingo na letní a řeším, jestli je správně směr vzorku na pneumatikách. Mám Michelin Energy saver na discích od výrobce, všechna 4 kola obutá stejně a když je nasadím, tak na levé straně je vzorek opačným směrem než na pravé. Pneumatika nemá přesně symetrický vzorek (viz. příloha). Je mi to divné, ikdyž jsem to na pár autech už skouknul a je to stejné. Na zimních jsou šipky, tady jen nápisy"outside". Máte někdo stejnou zkušenost?
Díííííík, Petr, Jihlava
Zdravím Vás všechny, mám dotaz:
přezul jsem své Berlingo na letní a řeším, jestli je správně směr vzorku na pneumatikách. Mám Michelin Energy saver na discích od výrobce, všechna 4 kola obutá stejně a když je nasadím, tak na levé straně je vzorek opačným směrem než na pravé. Pneumatika nemá přesně symetrický vzorek (viz. příloha). Je mi to divné, ikdyž jsem to na pár autech už skouknul a je to stejné. Na zimních jsou šipky, tady jen nápisy"outside". Máte někdo stejnou zkušenost?
Díííííík, Petr, Jihlava
Přílohy: EnergySaver.jpg ( 29051b ) -
08.04.2010 21:11 -
Re: Směr vzorku - MIchelin Energy saver
Zdravim, jestli je tam napsáno outside tak to je venkovní strana a pak to opravdu vychází na jedný straně tak a na druhý opačně. Je spousta takovejch pneumatik a dává se to tak uplně normálně, ikdyž je to docela nelogický Zatim nevim o nikom, kdo by zkoušel takový gumy dávat obráceně ať už záměrně nebo z neznalosti, ale docela by mě zajímal výsledek, jestli by to bylo poznat nebo ne....
Zdravim, jestli je tam napsáno outside tak to je venkovní strana a pak to opravdu vychází na jedný straně tak a na druhý opačně. Je spousta takovejch pneumatik a dává se to tak uplně normálně, ikdyž je to docela nelogický :nevim Zatim nevim o nikom, kdo by zkoušel takový gumy dávat obráceně ať už záměrně nebo z neznalosti, ale docela by mě zajímal výsledek, jestli by to bylo poznat nebo ne....
08.04.2010 23:26 -
presne tak, je ta bud sipka kam sa ma kolo tocit alebo napisane outside, ta strana penu ma ist von a tym je otocena opacne ako ta druha.
Outside strana by mala byt myslim pevnejsia a odolnejsia ako inside ...
presne tak, je ta bud sipka kam sa ma kolo tocit alebo napisane outside, ta strana penu ma ist von a tym je otocena opacne ako ta druha.
Outside strana by mala byt myslim pevnejsia a odolnejsia ako inside ...
09.04.2010 06:58 -
Přezouval jsem v úterý a málem jsem se u toho po....
Stejný problém.Poprvé jsem si nepopsal kola a byl sem z toho magor.Pořád jsem porovnával kola a strany.Pak sem dokonce kontroloval fotky auta a študoval , jak to tak doprčic bylo.
A nakonec zjistil, že je to úplně jedno, prostě jedna strana je oproti druhé opačně.Jenže jelikož vzorek je nesymetrický, tak je to fakt fuk.Prostě outside venku a hotovo.
:-)))):-))))
Přezouval jsem v úterý a málem jsem se u toho po....
Stejný problém.Poprvé jsem si nepopsal kola a byl sem z toho magor.:nevimPořád jsem porovnával kola a strany.Pak sem dokonce kontroloval fotky auta a študoval , jak to tak doprčic bylo.
A nakonec zjistil, že je to úplně jedno, prostě jedna strana je oproti druhé opačně.Jenže jelikož vzorek je nesymetrický, tak je to fakt fuk.Prostě outside venku a hotovo.
09.04.2010 09:57 -
pozor na prehodenie laveho a praveho kola v tomto pripade
ak mas zabehnute kola a otocis to, riskujes ze ti strelia
pozor na prehodenie laveho a praveho kola v tomto pripade
ak mas zabehnute kola a otocis to, riskujes ze ti strelia