Zdravim, vsetkych majitelov pre mna njlepsieho auta XM.. Kupil som citroen XM 3.0 V6-24V, ktory stal rok bez pouzivania a pravdepodobne preto vznikaju nasledovne poruchy, prosim Vas o radu ako ich odstranit... Elektrika v XM nieje ako v Audi tu poznam az velmi dobre no XM je ina kategoria...
1.:
Po otoceni kluca do 2-he polohy zapalovani, my nabehne ventilator klimy a neumim ho vypnout, kdyz zrusim "auto" i "A/c" tak ventilator stale fuka, ani manualne ubratie nepomaha.. Ak pridsvsm otscky cez "+" tak naopak este prid, no pri uberani s nezastavi a stale fuka priblizne na 75perc.
2.
Ani palivo mi neukazuje ako ma, rucicka je otocena smerom nadol a nie na nulu, navyse po zapnuti zapalovania mi rucicka vyleti hore no do lava. co by nemala, toci ju sice k plnej nadrzi ale z druhej strany, takze rucicka posunuta nieje. Navyse sa sprava rovnako aj ked odpojim z nadrze konektor /5xsivy kabel/.
3.
Pravdepodobne kvoli vyssie uvedenej zavade neukazuje ani PP dojazd do tankovania, priemernu spotrebu vsak ukazuje, ale pri teplote mam ---C, a pri dojazde ----km inak ostatne funkcie PP su funkcne..
4.
Stretavacie svetla same od seba vypnu alebo zapnu.. ..a to kedykolvek, aj napriek tomu ze na plubovke kontrolka svieti normalne a ani PP nehlasi poruchu stretavaciek....
5.
Na konci palubovky mam tiez dve meraky, ktore neviem naco su , ale asi na olej, na prvom rucicka vyleti nahor az takmer do cerveneho pola a po cca 10 sekundach sa vypne, ten dalsi sa rovnako len rozsvieti ale ziadna rucicka tam nieje, len asi cca 5mm od spodku konci cervens farba a tiez sa vypne po 10 sekundach a zacne blikat ziarovka palivovej rezervy, ale nadrz je do polovice /cca40 litrov/.
Pls poradte mi kde zacat, mam aj schemu zapojenia, no som z nej jelen... Audi ma lepsie manualy na autoelektriku. Nenecham si ale pokazit radost Z MOJEJ PRVEJ VLASTNEJ xm po ktorej som stale pokukoval a zavidel ju inym stastnym majitelom... Mal som davno CX25 /v 98/ ale na moj styl jazdy nebola dobre stavana automaticka pevodovka
Zdravim, vsetkych majitelov pre mna njlepsieho auta XM.. Kupil som citroen XM 3.0 V6-24V, ktory stal rok bez pouzivania a pravdepodobne preto vznikaju nasledovne poruchy, prosim Vas o radu ako ich odstranit... Elektrika v XM nieje ako v Audi :) tu poznam az velmi dobre no XM je ina kategoria...
1.:
Po otoceni kluca do 2-he polohy zapalovani, my nabehne ventilator klimy a neumim ho vypnout, kdyz zrusim "auto" i "A/c" tak ventilator stale fuka, ani manualne ubratie nepomaha.. Ak pridsvsm otscky cez "+" tak naopak este prid, no pri uberani s nezastavi a stale fuka priblizne na 75perc.
2.
Ani palivo mi neukazuje ako ma, rucicka je otocena smerom nadol a nie na nulu, navyse po zapnuti zapalovania mi rucicka vyleti hore no do lava. co by nemala, toci ju sice k plnej nadrzi ale z druhej strany, takze rucicka posunuta nieje. Navyse sa sprava rovnako aj ked odpojim z nadrze konektor /5xsivy kabel/.
3.
Pravdepodobne kvoli vyssie uvedenej zavade neukazuje ani PP dojazd do tankovania, priemernu spotrebu vsak ukazuje, ale pri teplote mam ---C, a pri dojazde ----km inak ostatne funkcie PP su funkcne..
4.
Stretavacie svetla same od seba vypnu alebo zapnu.. ..a to kedykolvek, aj napriek tomu ze na plubovke kontrolka svieti normalne a ani PP nehlasi poruchu stretavaciek....
5.
Na konci palubovky mam tiez dve meraky, ktore neviem naco su :( , ale asi na olej, na prvom rucicka vyleti nahor az takmer do cerveneho pola a po cca 10 sekundach sa vypne, ten dalsi sa rovnako len rozsvieti ale ziadna rucicka tam nieje, len asi cca 5mm od spodku konci cervens farba a tiez sa vypne po 10 sekundach a zacne blikat ziarovka palivovej rezervy, ale nadrz je do polovice /cca40 litrov/.
Pls poradte mi kde zacat, mam aj schemu zapojenia, no som z nej jelen... Audi ma lepsie manualy na autoelektriku. Nenecham si ale pokazit radost Z MOJEJ PRVEJ VLASTNEJ xm :) po ktorej som stale pokukoval a zavidel ju inym stastnym majitelom... Mal som davno CX25 /v 98/ ale na moj styl jazdy nebola dobre stavana automaticka pevodovka :)
04.10.2009 14:15 -
Re: po kupe som nasiel viacero problemov :(
fuuu... som z toho uplne mimo... Hladal som cidlo v spetaku, diera tam je, ale draty nie, navyse je ten spetak inej farby a nieje povodne, kde mam hladat teda original cidlo??? navyse som zistil ze nevedu z radia ani kable na volant, takze niesu vadne tlacitka, ale uplne vybraty kabel... Byvali majitel musel bit poriadne pribrzdeny ak takto dofusoval celu elektriku... uz normalne zacinam pochybovat ci tam nedrbol elektroniku z Y4 . Navyse mam tam iba jeden ventilator, druhy je vybraty. Ale problem z vodou nemam a to som uz najazdil cez 500km s toho 355 vkuse. V6-tkari, kolko mate vpredu riadiacich jednotiek??? Ja tam mam az 3 Z coho som jelen pretoze aj v manuale su len dva, jedna s dvoma zastrckami a jedna s tou velkou, co riadi aj vstreky, ale co je ta dalsia?? Je len o trosku mensia od tej riadiacej od vstrekou... Vase rady??? Ako zistim co to je za model a z ktoreho roku ak je to takto dokur....????
fuuu... som z toho uplne mimo... Hladal som cidlo v spetaku, diera tam je, ale draty nie, navyse je ten spetak inej farby a nieje povodne, kde mam hladat teda original cidlo??? navyse som zistil ze nevedu z radia ani kable na volant, takze niesu vadne tlacitka, ale uplne vybraty kabel... Byvali majitel musel bit poriadne pribrzdeny ak takto dofusoval celu elektriku... uz normalne zacinam pochybovat ci tam nedrbol elektroniku z Y4 . Navyse mam tam iba jeden ventilator, druhy je vybraty. Ale problem z vodou nemam a to som uz najazdil cez 500km s toho 355 vkuse. V6-tkari, kolko mate vpredu riadiacich jednotiek??? Ja tam mam az 3 :( Z coho som jelen pretoze aj v manuale su len dva, jedna s dvoma zastrckami a jedna s tou velkou, co riadi aj vstreky, ale co je ta dalsia?? Je len o trosku mensia od tej riadiacej od vstrekou... Vase rady??? Ako zistim co to je za model a z ktoreho roku ak je to takto dokur....????
08.04.2010 07:57 -
1,2 a 3 nevyriesene /zatial nieje cas a kvalitna schema elektriky/
4. Opravene - nalomeny kabel pri relatku /nad LP svetlometom
5. Merak je na hladinu oleja aj jeden aj ten druhy /bez rucicky/
Riadiace jednotky od svetiel: 1 RJ ABS, 2. RJ zapalovania a riadenia vstrekov, 3. RJ hydropneumatiky /Citlivost riadenia podla rychlosti, vyvazovanie a pod../
Zacala jar, zimu som prezil v pohode az na terajsi vypadok dobijania /kontrolka nesvietila/ chyba v kryte uhlikov - studak na privode z 9025 mal sice na merania 180 az 200 ohmov, no pri zatazi ... asi nieje dalej potrebne vysvetlovat...
Takze dnes zacinam, zasa udrzbu jarnu aj tie zabudnute vady...
1,2 a 3 nevyriesene /zatial nieje cas a kvalitna schema elektriky/
4. Opravene - nalomeny kabel pri relatku /nad LP svetlometom
5. Merak je na hladinu oleja aj jeden aj ten druhy /bez rucicky/
Riadiace jednotky od svetiel: 1 RJ ABS, 2. RJ zapalovania a riadenia vstrekov, 3. RJ hydropneumatiky /Citlivost riadenia podla rychlosti, vyvazovanie a pod../
Zacala jar, zimu som prezil v pohode az na terajsi vypadok dobijania /kontrolka nesvietila/ chyba v kryte uhlikov - studak na privode z 9025 :) mal sice na merania 180 az 200 ohmov, no pri zatazi :D ... asi nieje dalej potrebne vysvetlovat...
Takze dnes zacinam, zasa udrzbu jarnu aj tie zabudnute vady...
08.04.2010 09:42 -
mozno ze tu najdes aj nejake odpovede na svoje otazky .link.
Pozeral som k veciam co mam, ale schema tam nie je - moc stare auto, takze tu ti viac nepomozem
mozno ze tu najdes aj nejake odpovede na svoje otazky
http://www.xm-club.info/
Pozeral som k veciam co mam, ale schema tam nie je - moc stare auto, takze tu ti viac nepomozem
08.04.2010 17:04 -
vdaka... tam som uz regnuty, ale tu chodi viac ludi a je tu vacsia sanca ze nejaky byvali majitel xm bude vediet pomoct... navyse im nefunguje dobre web... neviem otvorit a vstupit do ziadnej diskusie, ak kliknem na nejake podforum a diskusiu, tak sa mi stale zobrazi len hlavna stranka fora, pritom sa vraj otvorila dana diskusia... ale to teraz nieje podstatne...
Dnes som maturoval s palubovkou, nasiel som tam nezapojene dva vodice... resp. chybali tam tie medene skrutky s kontaktami na pcb, ale ked som to napravil tak sa mi aj tak neukazuje spravne stav paliva, ked otocim klucikom tak hned ukaze plnu nadrz a blika rezerva, ak odpojim kable od plavaku tak mi neukazuje nic, ale po chvilke, ked zhasne kontrola oleja tak mi zasa vyskoci palivo na full aj pri odpojenom plavaku /a cerpadle/
Bude chyba v tej elektronike co je za palubkou /nasuva sa do nej vzadu a je pod ciernym plastom/ alebo je seknuty plavak??? Ked zapnem kluc pri odpojenom konektore /5 vodicov/ tak mi ukazuje prazdnu nadrz a kontrolka benzinu svieti trvalo, po case cca 20 sek /ked sa vypne kontrolka hladiny oleja/ zasa vyskoci na full a kontrolka rezervy zacne blikat, ak tie draty pripojim tak mi plna nadrz naskoci hned a kontrolka zacne blikat zasa az po vypnuti kontroly hladiny oleja...
Takze je vadny plavak, alebo ta elektronika?? Nemozte to xm-aci niekto tiez vyskusat aby som vedel ci aj vam sa to tak sprava? ak ano tak bude zaseknuty plavak... ak nie tak ta elektronika
vdaka... tam som uz regnuty, ale tu chodi viac ludi a je tu vacsia sanca ze nejaky byvali majitel xm bude vediet pomoct... navyse im nefunguje dobre web... neviem otvorit a vstupit do ziadnej diskusie, ak kliknem na nejake podforum a diskusiu, tak sa mi stale zobrazi len hlavna stranka fora, pritom sa vraj otvorila dana diskusia... ale to teraz nieje podstatne...
Dnes som maturoval s palubovkou, nasiel som tam nezapojene dva vodice... resp. chybali tam tie medene skrutky s kontaktami na pcb, ale ked som to napravil tak sa mi aj tak neukazuje spravne stav paliva, ked otocim klucikom tak hned ukaze plnu nadrz a blika rezerva, ak odpojim kable od plavaku tak mi neukazuje nic, ale po chvilke, ked zhasne kontrola oleja tak mi zasa vyskoci palivo na full aj pri odpojenom plavaku /a cerpadle/
Bude chyba v tej elektronike co je za palubkou /nasuva sa do nej vzadu a je pod ciernym plastom/ alebo je seknuty plavak??? Ked zapnem kluc pri odpojenom konektore /5 vodicov/ tak mi ukazuje prazdnu nadrz a kontrolka benzinu svieti trvalo, po case cca 20 sek /ked sa vypne kontrolka hladiny oleja/ zasa vyskoci na full a kontrolka rezervy zacne blikat, ak tie draty pripojim tak mi plna nadrz naskoci hned a kontrolka zacne blikat zasa az po vypnuti kontroly hladiny oleja...
Takze je vadny plavak, alebo ta elektronika?? Nemozte to xm-aci niekto tiez vyskusat aby som vedel ci aj vam sa to tak sprava? ak ano tak bude zaseknuty plavak... ak nie tak ta elektronika :(
08.04.2010 18:37 -
tu mas mensi problem, myslim ze niekto pred tebou sa vrtal v elektrike, nakolko to je cele analogove, je tam strasna spusta kabelaze, toto by sa dalo prisudit nejakej zlej kostre, nezapojene kable by som nepovazoval za problem, castokrat tam je nic len do vzduchu (ina verzia auta)
tu mas mensi problem, myslim ze niekto pred tebou sa vrtal v elektrike, nakolko to je cele analogove, je tam strasna spusta kabelaze, toto by sa dalo prisudit nejakej zlej kostre, nezapojene kable by som nepovazoval za problem, castokrat tam je nic len do vzduchu (ina verzia auta)
09.04.2010 05:45 -
bohuzial tie kabliky som musel dat, lebo dovtedy my merak na palivo ukazoval ruckou dole a po zapnuti zapalovania sa pohol v proti smere a ani sa nedostal na stupnicu, teraz sa rucka hybe spravne, ale pozna len dve polohy "0" a "80" litrov
Palivomer je totiz s PCB prepojeny takymy skrutkamy co sa dotykaju PCB akoby vrtulkou a tak spajaju tu tycku z meraka s plosakom, ja som tam mal namiesto tych skrutiek len nejake vystrihnute pliesky z plechovky od piva, tusim Velkopopovicky kozel podla farby , ale o kontakte sa nedalo ani hovorit . Takze som tie tycky z palivomeru jemne zdrsnil a prepojil s pcb naletovanim drotov . A uz aspon ukazuje spravne, vystupy toho meraku, idu kompletne do tej casti co je odnimatelna od palubovky s budikmi a je vzadu napravo ..... /je tam zopar integrovanych obvodov/ a prave na tuto cast pada moje podozrenie. /zeleny konektor/
bohuzial tie kabliky som musel dat, lebo dovtedy my merak na palivo ukazoval ruckou dole a po zapnuti zapalovania sa pohol v proti smere a ani sa nedostal na stupnicu, teraz sa rucka hybe spravne, ale pozna len dve polohy "0" a "80" litrov :)
Palivomer je totiz s PCB prepojeny takymy skrutkamy co sa dotykaju PCB akoby vrtulkou a tak spajaju tu tycku z meraka s plosakom, ja som tam mal namiesto tych skrutiek len nejake vystrihnute pliesky z plechovky od piva, tusim Velkopopovicky kozel podla farby :) , ale o kontakte sa nedalo ani hovorit :) . Takze som tie tycky z palivomeru jemne zdrsnil a prepojil s pcb naletovanim drotov :) . A uz aspon ukazuje spravne, vystupy toho meraku, idu kompletne do tej casti co je odnimatelna od palubovky s budikmi a je vzadu napravo ..... /je tam zopar integrovanych obvodov/ a prave na tuto cast pada moje podozrenie. /zeleny konektor/