zdravim vas vsechny..... potreboval by sem se zeptat jestli nahodou nekdo nevy nejakou firmy ktera by mohla nachipovat xsaru 1.8i ??????????
zdravim vas vsechny..... potreboval by sem se zeptat jestli nahodou nekdo nevy nejakou firmy ktera by mohla nachipovat xsaru 1.8i ??????????
Pokud jsi ochotný dát 10000Kč, tak třeba tady .link. Škoda, že nemáš HDi, s tím se dá pohrát víc. Pokud ještě nemáš sportovní filtr, doporučuju od KN, osobně mám v XM.
Pokud jsi ochotný dát 10000Kč, tak třeba tady http://www.maxpower.cz/index.php?chiptuning=16/automobilka-/11/vykonnostni-tabulky/XSARA ;-) Škoda, že nemáš HDi, s tím se dá pohrát víc. Pokud ještě nemáš sportovní filtr, doporučuju od KN, osobně mám v XM.
Ahoj chci se zeptat jaký je rozdíl mezi svíčkou za 90kč a touhle za 500?
děkuji za odpovědi.
410kč...
--
Ahoj , mám Yamahu YZF R125 a chci z ní dostat co jen to pude . poraďte - nejaky lepsi svičky ... atd ? Jsem začátečník
Mám doma jemně perlivou Matonku , jak se z ní mám ožrat ?
ale v skutocnosti, poznam jedneho cloveka co sa tymto zaobera, skus: .link.
nechcem byt zly, ale to je asi ako toto:
Ahoj chci se zeptat jaký je rozdíl mezi svíčkou za 90kč a touhle za 500?
děkuji za odpovědi.
410kč...
--
Ahoj , mám Yamahu YZF R125 a chci z ní dostat co jen to pude . poraďte - nejaky lepsi svičky ... atd ? Jsem začátečník
Mám doma jemně perlivou Matonku , jak se z ní mám ožrat ?
ale v skutocnosti, poznam jedneho cloveka co sa tymto zaobera, skus:
http://www.c5club.cz/profiles/Petr2%2C2HDi.html
sportovni filtr mam..... nechal sem si udelat i svody na fejfuk.... mno a potreboval sem zeptat na te chip no... dobry dik ja to zkusim ... mrknu se... s tady tim sou problemy dost no s tou 1.8i no
sportovni filtr mam..... nechal sem si udelat i svody na fejfuk.... mno a potreboval sem zeptat na te chip no... dobry dik ja to zkusim ... mrknu se... s tady tim sou problemy dost no s tou 1.8i no
ved prave preto, kubaturou uz by to spadalo do tunovatelnych motorov .. ale vo vseobecnosti tie 1.8i aj bez chipu trpia (neni najstastnejsi motor inu, moj nazor teda), nemyslim si ze je to dobry napad, ale "kazdy je sveho stesti tvurcem", necham na tebe ...
ved prave preto, kubaturou uz by to spadalo do tunovatelnych motorov .. ale vo vseobecnosti tie 1.8i aj bez chipu trpia (neni najstastnejsi motor inu, moj nazor teda), nemyslim si ze je to dobry napad, ale "kazdy je sveho stesti tvurcem", necham na tebe ...
mno jasny tak takovy zkusenosti s tim nemam .... tak se radsi poptam nez abych neco zhonil......
mno jasny tak takovy zkusenosti s tim nemam .... tak se radsi poptam nez abych neco zhonil......
myslim ze bude rozumnejsie nechat vyjadrit sa viac ludi k tomuto a popytat sa na konkretne skusenosti tych tuningarov ....
myslim ze bude rozumnejsie nechat vyjadrit sa viac ludi k tomuto a popytat sa na konkretne skusenosti tych tuningarov ....
Najlacnejsi ciptuning v tomto pripade je proste prehodit vykonnejsi motor, napriklad 2.0 16v ... Ak chces inak seriozne zvysovat vykon samozrejme. Ak chces len spravit ramusiacu smrdiacu potvoru s nerovnomernym volnobehom a zvukovym prejavom startujuceho C-130 Hercules JATO tak pokracuj touto cestou.
Inak ak chces seriozne zvysit vykon tak zacni vymenou sacieho potrubia ( 4klapka ), zlicovat s hlavou, odlahcit(vymenit) ventily, piesty, ojnice, namontovat plne programovatelnu ECU, vsetko to odladit a zacat riesit tisice problemov spojenych zo zvysovanim vykonu na aute ... a popri tom si samozrejme kup dalsie auto na normalne jazdenie.
Najlacnejsi ciptuning v tomto pripade je proste prehodit vykonnejsi motor, napriklad 2.0 16v ... Ak chces inak seriozne zvysovat vykon samozrejme. Ak chces len spravit ramusiacu smrdiacu potvoru s nerovnomernym volnobehom a zvukovym prejavom startujuceho C-130 Hercules JATO tak pokracuj touto cestou.
Inak ak chces seriozne zvysit vykon tak zacni vymenou sacieho potrubia ( 4klapka ), zlicovat s hlavou, odlahcit(vymenit) ventily, piesty, ojnice, namontovat plne programovatelnu ECU, vsetko to odladit a zacat riesit tisice problemov spojenych zo zvysovanim vykonu na aute ... a popri tom si samozrejme kup dalsie auto na normalne jazdenie.
No nejdřív jsem chtěl napsat rozporu plnou odpověĎ tiefeale věta:
... a popri tom si samozrejme kup dalsie auto na normalne jazdenie.
mě opravdu dostala a musím jen souhlasit!!
No nejdřív jsem chtěl napsat rozporu plnou odpověĎ tiefe:-))))ale věta:
... a popri tom si samozrejme kup dalsie auto na normalne jazdenie.
mě opravdu dostala a musím jen souhlasit!!
Áááá ožehavé téma čípektjůůůning. Spíš než zvyšování výkonu motoru bych se nejdříve zaměřil na úpravu podvozkových částí. Pořádné brzdy, snížený tvrdší podvozek a kvalitní pneumatiky. Až pak teprve se věnoval motoru. Ono nadupanej motor je k ničemu když vůz není schopen zastavit a zmizí v první zatáčce do škarpy V tomto směru mě hrozně fascinují majitelé různých šádewágen prasostrojů. Černočernej zadní nárazník, na tažném zařízení tendr na uhlí který lítá z vejfucku, k tomu super nejlepší přítlačné křídlo na usměrnění lítajcího uhlí, pneumatiky alá Tesco, vytlučený tlumiče a brzdy totálně bez údržby. Ale hlavně mámo: "máme čiplej motor a jsme kchůůůl". Pardon lehce jsem odbočil.
Velice nenápadný ale účinný tuning motoru je pravidelná výměna oleje, olejového filtru a vzduchového filtru, Motor je potřeba kvalitně mazat a dodávat mu spoustu uhelnatého vzduchu z okolo jedoucích čipnutých TDIček. Čím menší má motor odpor ( dobře maže, a řádně násává vzduch) tím lépe se mu chce pracovat.
Vyleštit sací potrubí, řádně zabrousit ventily, dodat větší a účinější chladič oleje, a jiné lehčí úpravy,to motoru v základním provedení od automobilky jen prospěje. To co popisuje Tief je už pro mě vyšší dívčí a je jen pro zkušené ladiče výkonu. Zdar Lebeda.
Áááá ožehavé téma čípektjůůůning. :-D Spíš než zvyšování výkonu motoru bych se nejdříve zaměřil na úpravu podvozkových částí. Pořádné brzdy, snížený tvrdší podvozek a kvalitní pneumatiky. Až pak teprve se věnoval motoru. Ono nadupanej motor je k ničemu když vůz není schopen zastavit a zmizí v první zatáčce do škarpy :-) V tomto směru mě hrozně fascinují majitelé různých šádewágen prasostrojů. Černočernej zadní nárazník, na tažném zařízení tendr na uhlí který lítá z vejfucku, k tomu super nejlepší přítlačné křídlo na usměrnění lítajcího uhlí, pneumatiky alá Tesco, vytlučený tlumiče a brzdy totálně bez údržby. Ale hlavně mámo: "máme čiplej motor a jsme kchůůůl". Pardon lehce jsem odbočil. :-)
Velice nenápadný ale účinný tuning motoru je pravidelná výměna oleje, olejového filtru a vzduchového filtru, Motor je potřeba kvalitně mazat a dodávat mu spoustu uhelnatého vzduchu z okolo jedoucích čipnutých TDIček. Čím menší má motor odpor ( dobře maže, a řádně násává vzduch) tím lépe se mu chce pracovat.
Vyleštit sací potrubí, řádně zabrousit ventily, dodat větší a účinější chladič oleje, a jiné lehčí úpravy,to motoru v základním provedení od automobilky jen prospěje. To co popisuje Tief je už pro mě vyšší dívčí a je jen pro zkušené ladiče výkonu. Zdar Lebeda. :-)
souhlasím....ono znám taky borce co si koupily takzvaně ostrou vačku a pak se jen divili,že je to skoro to samýale nikdo už nesbrousil ventily a nedal tvrdší pružiny..a leštit sání bez vačky a svodů,myslim nesmyslná práce,která nemá efekt!!!jestli čip,tak oukej..ono zas tak znatelnej nárůst to u toho motoru nebude aby se muselo hejbat s brzdama...ale je pravda,že kolikrát pomůže pohrát si s podvozkem a jezdit zatáčky rychleji,než sériový TDíčko
Já osobně byl začal přívodem vzduchu,což je opravdu dost podstatné!!!Takže kit sání s tím,že bude mít studenej vzduch!!!a ne žrát ho od rozpálenýho motoru!!!
Potom bych zakoupil svody,který běžně seženeš na netu.
potmo bych se pustil do přenosu síly,takže bych nechal stočit setrvák,aby šel rychleji do otáček,ale pozor...přeženeš to,a půjde i pomalu z otáček
Rozhodně lepší spojku..asi bych volil polokeramickou,kterou mi tu nalepěj!
Silnější benzínové čerpadlo...potom větší vstřiky a pak si teprve hrát s ECU
a abych nekecal,tak tohle pořídíš cca za 45 tis
No a pak můžeš jít na stabilizátoruložení ramenBrzdy a třmeny potom tlumiče a pružiny a pak až to všechno splatíš,bude to slušná kára v hodnotě 20 tis,protože ten motor vydrží tak 50 tis km a ty budeš shánět jinej
:-)))):-))))souhlasím....ono znám taky borce co si koupily takzvaně ostrou vačku a pak se jen divili,že je to skoro to samý:-Dale nikdo už nesbrousil ventily a nedal tvrdší pružiny:-D..a leštit sání bez vačky a svodů,myslim nesmyslná práce,která nemá efekt!!!jestli čip,tak oukej..ono zas tak znatelnej nárůst to u toho motoru nebude aby se muselo hejbat s brzdama...ale je pravda,že kolikrát pomůže pohrát si s podvozkem a jezdit zatáčky rychleji,než sériový TDíčko:-D
Já osobně byl začal přívodem vzduchu,což je opravdu dost podstatné!!!Takže kit sání s tím,že bude mít studenej vzduch!!!a ne žrát ho od rozpálenýho motoru!!!
Potom bych zakoupil svody,který běžně seženeš na netu.
potmo bych se pustil do přenosu síly,takže bych nechal stočit setrvák,aby šel rychleji do otáček,ale pozor...přeženeš to,a půjde i pomalu z otáček:-D
Rozhodně lepší spojku..asi bych volil polokeramickou,kterou mi tu nalepěj!
Silnější benzínové čerpadlo...potom větší vstřiky a pak si teprve hrát s ECU:palec
a abych nekecal,tak tohle pořídíš cca za 45 tis :nevim
No a pak můžeš jít na stabilizátor:-Duložení ramen:-DBrzdy a třmeny:-D potom tlumiče a pružiny:-D a pak až to všechno splatíš,bude to slušná kára v hodnotě 20 tis,protože ten motor vydrží tak 50 tis km a ty budeš shánět jinej:D