Po dvou núspěšných návštěvách firemních servisů se dnes u třetího (a posledího !) servisu ve městě konečně dostavil úspěch. Technik povolil pomocí SW LEXIA na autorádiu typ RD4 s MP3 se základním displejem typu "A" i třetí možnost vstupu - AUX.
Tlačítkem "SOURCE" tak lze přepínat mezi "CD" - "RADIO" - "INPUT 1 - AUX" a pomocí kablíku tak zle k rádiu připojit libovolný MP3 přehrávač.
Návod na výrobu kablíku a to že je to vůbec možné,´uvádí server www.citroeny.cz, ale v praxi to dva servisy neuměly povolit. Viz: .link.
Dnes s asistencí (technikovi za zády s návodem v ruce) se povedlo. Drobnosti jako že návod udává možnost "NORMAL" a SW překládá položku "KLASIK" jsem společně zvládli.
Ještě odkaz na kablík, vyrobitelný svépomocí: .link.
MP3 ZDAR !
Po dvou núspěšných návštěvách firemních servisů se dnes u třetího (a posledího !) servisu ve městě konečně dostavil úspěch. Technik povolil pomocí SW LEXIA na autorádiu typ RD4 s MP3 se základním displejem typu "A" i třetí možnost vstupu - AUX.
Tlačítkem "SOURCE" tak lze přepínat mezi "CD" - "RADIO" - "INPUT 1 - AUX" a pomocí kablíku tak zle k rádiu připojit libovolný MP3 přehrávač.
Návod na výrobu kablíku a to že je to vůbec možné,´uvádí server www.citroeny.cz, ale v praxi to dva servisy neuměly povolit. Viz: http://www.citroeny.cz/forum/viewtopic.php?t=5977
Dnes s asistencí (technikovi za zády s návodem v ruce) se povedlo. Drobnosti jako že návod udává možnost "NORMAL" a SW překládá položku "KLASIK" jsem společně zvládli.
Ještě odkaz na kablík, vyrobitelný svépomocí:
http://homepage.mac.com/robegian/EnPassant/PhotoAlbum23.html
:-)MP3 ZDAR !:-)
12.02.2009 18:37 -
Re: Povolení vstupu AUX na rádiu RD4 se základním displejem A
Ten návod na fórum jsem tam dával tehdy já. V "mém" servisu AUX povolili hned napoprvé.
:-p Ten návod na fórum jsem tam dával tehdy já. V "mém" servisu AUX povolili hned napoprvé.
13.02.2009 07:21 -
Mito dík, už jsem začínal mít pochybnosti jestli se to povede.
Zatím nejlepší řešení hudby na dlouhé cesty, až bude možné pořídit USB připojení (za rozumný poměr cena/výkon - dnes box kolem 2500 + montáž) - tak jako to mají faceliftované C4, tak to bude zase krok dál...
Mito dík, už jsem začínal mít pochybnosti jestli se to povede. :nevim
Zatím nejlepší řešení hudby na dlouhé cesty, až bude možné pořídit USB připojení (za rozumný poměr cena/výkon - dnes box kolem 2500 + montáž) - tak jako to mají faceliftované C4, tak to bude zase krok dál...:-)
13.02.2009 08:20 -
No, nevím, já si ten AUX pořizoval v době, kdy jsem měl ještě originál rádio bez MP3. Tehdy jsem ten vstup párkrát použil pro připojení MP3 přehrávače. Pak jsem na Aukru koupil za 1.500,- to samé rádio, ale s podporou CD-MP3 a od té doby hraju jen MP3 céda. Čili pro mě dnes nevyužitý kablík ve schránce spolujezdce. Mimochodem původní rádio mělo daleko kvalitnější příjem VKV-byl to Siemens, to s MP3 je Blaupunkt (nebo obráceně?)
No, nevím, já si ten AUX pořizoval v době, kdy jsem měl ještě originál rádio bez MP3. Tehdy jsem ten vstup párkrát použil pro připojení MP3 přehrávače. Pak jsem na Aukru koupil za :-))))1.500,-:-)))) to samé rádio, ale s podporou CD-MP3 a od té doby hraju jen MP3 céda. Čili pro mě dnes nevyužitý kablík ve schránce spolujezdce. Mimochodem původní rádio mělo daleko kvalitnější příjem VKV-byl to Siemens, to s MP3 je Blaupunkt (nebo obráceně?:nevim)
13.02.2009 14:19 -
Mám to stejně, taky z Aukra rádio s MP3 za uvedenou cenu, citlivost se mi zdá stejná, výkon (hlasitost) dokonce vyšší, jen podsvícení předního panelu není oranžové, ale červené. Rádio snad bylo z C3. Asi by těch pár LED šlo lehce vyměnit, ale to neřeším. Využití vstupu AUX jsem chtěl dotáhnout do konce už jen z principu - že to vůbec jde!
Mám to stejně, taky z Aukra rádio s MP3 za uvedenou cenu, citlivost se mi zdá stejná, výkon (hlasitost) dokonce vyšší, jen podsvícení předního panelu není oranžové, ale červené. Rádio snad bylo z C3. Asi by těch pár LED šlo lehce vyměnit, ale to neřeším. Využití vstupu AUX jsem chtěl dotáhnout do konce už jen z principu - že to vůbec jde!:-)
13.02.2009 20:33 -
Jj, podsvícení mám taky červené. U rádia jsem nemyslel nižší citlivost, ale spíš kvalitu zvuku-hrozně zkreslené výšky, nejasné středy a zahuhlané basy. Ale CD a MP3 hraje OK.
Jj, podsvícení mám taky červené. U rádia jsem nemyslel nižší citlivost, ale spíš kvalitu zvuku-hrozně zkreslené výšky, nejasné středy a zahuhlané basy. Ale CD a MP3 hraje OK.
18.02.2009 12:17 -
Takhle vypadá připojení MP3 přehrávače do vstupu AUX rádia RD4 s displejem typu A
.link.
Takhle vypadá připojení MP3 přehrávače do vstupu AUX rádia RD4 s displejem typu A
http://www.citroen-club.eu/showpic.php?cc=83737980&cmain=83737980&oid=145313823&clang=cz
:-):-)