Zdar ...
Pri vymene loziska sme povodne mysleli , ze su vybite capy riadenia, ale ak sme dali cele koleso dole a vybili aj cap riadenia, tak cap bol v poriadku ale ak som ho chytil do ruky, tak sa dal cely aj s tou tycou /tiahlo/ posuvat dnu a von asi tak 1 cm, na volante je vola asi 18 stupnov, druha strana stala pevne. Viete mi niekto pomoct? Pripadne poradit , kde a na co sa zamerat pre presne identifikovanie poruchy, v Citroen servise by mi chcely menit vsetko a to nieje prave najlacnejsie . Pritom sa na to ani nepozreli . Lozisko sme menili u ksmsrsts v inom servise, stara sa mi aj o Audi a doverujem mu viac ako Citroen servisu .....
Zdar ...
Pri vymene loziska sme povodne mysleli , ze su vybite capy riadenia, ale ak sme dali cele koleso dole a vybili aj cap riadenia, tak cap bol v poriadku ale ak som ho chytil do ruky, tak sa dal cely aj s tou tycou /tiahlo/ posuvat dnu a von asi tak 1 cm, na volante je vola asi 18 stupnov, druha strana stala pevne. Viete mi niekto pomoct? Pripadne poradit , kde a na co sa zamerat pre presne identifikovanie poruchy, v Citroen servise by mi chcely menit vsetko a to nieje prave najlacnejsie :( . Pritom sa na to ani nepozreli :( . Lozisko sme menili u ksmsrsts v inom servise, stara sa mi aj o Audi a doverujem mu viac ako Citroen servisu :( .....
xmko malo problem pokial si pamatam v uchyteni loziska, v tom domci, ktory sa zodral az tak ze cela piestnica vyrazila do kapoty
xmko malo problem pokial si pamatam v uchyteni loziska, v tom domci, ktory sa zodral az tak ze cela piestnica vyrazila do kapoty
Uff asi som mimo... Na tej tyci kde je cap a pokracuje do domca riadenia je to lozisko co spominas?? Som myslel ze na tej tyci je hreben a domec riadenia nou posuva . Lozisko na kolese je vymenene a cap v naprave nebol osadeny a hybal som s nim dnu a von bez ulozenia v naprave kolesa... cap bol vo vzduchu.
Uff asi som mimo... Na tej tyci kde je cap a pokracuje do domca riadenia je to lozisko co spominas?? Som myslel ze na tej tyci je hreben a domec riadenia nou posuva :( . Lozisko na kolese je vymenene a cap v naprave nebol osadeny a hybal som s nim dnu a von bez ulozenia v naprave kolesa... cap bol vo vzduchu.
nene, ja hovorim o vrchu ...
tam kde je zhora gula ...
dost presne neviem kde mas problem - tyc riadenia ma taku volu na jednej strane ci ako?
nene, ja hovorim o vrchu ...
tam kde je zhora gula ...
dost presne neviem kde mas problem - tyc riadenia ma taku volu na jednej strane ci ako?
ano... tyc riadenia ma volu a neviem ako to opravit, skratka ak je cele nasadene koleso vo vzduchu a zatlacim na neho po stranach , tak to vyzera akoby boli vybite gulove capy riadenia, no capy su v pohode a hybe sa cela tyc na ktorej je cap, druhe predne koleso je pritom na pevnom povrchu....
ano... tyc riadenia ma volu a neviem ako to opravit, skratka ak je cele nasadene koleso vo vzduchu a zatlacim na neho po stranach , tak to vyzera akoby boli vybite gulove capy riadenia, no capy su v pohode a hybe sa cela tyc na ktorej je cap, druhe predne koleso je pritom na pevnom povrchu....
hmm, mal si dole manzetu? tam je tiez nejako ohybne to riadene ... idem pozret nakersy ...
edit: vidis tam tu gulicku na (4) ?
hmm, mal si dole manzetu? tam je tiez nejako ohybne to riadene ... idem pozret nakersy ...
edit: vidis tam tu gulicku na (4) ?
Přílohy: riadenie-xm.pdf ( 155577b ) -
Nejspíš bude vymlácená tyčka řízení. V horším případě máš v pr..li řízení (uložení v hřebenu), ale to je vyjímečná závada. Tyčka řízení je mezi čepem a řízením, ve kterém je kloub a tam můžeš mít vůli. Zkus strčit ruku na tu manžetu a ať ti nějaký pomocník zahýbe kolem do stran. Pokud ucítíš vůli tam, je to tou tyčkou. Na obrázku od Jumepa je to mezi 4 a 6.
Nejspíš bude vymlácená tyčka řízení. V horším případě máš v pr..li řízení (uložení v hřebenu), ale to je vyjímečná závada. Tyčka řízení je mezi čepem a řízením, ve kterém je kloub a tam můžeš mít vůli. Zkus strčit ruku na tu manžetu a ať ti nějaký pomocník zahýbe kolem do stran. Pokud ucítíš vůli tam, je to tou tyčkou.;-) Na obrázku od Jumepa je to mezi 4 a 6.
jo, sak to 4 tycka a ja to medzi tym volam gulicka ....
HonzaXM - dik za utvrdenia, myslel som si ze to podla toho nakresu uz moc nema inde kde byt
jo, sak to 4 tycka a ja to medzi tym volam gulicka .... :)
HonzaXM - dik za utvrdenia, myslel som si ze to podla toho nakresu uz moc nema inde kde byt
OK uz to mam vymenene, bola to axialna tyc riadenia, uz je to ok... dakujem za pomoc
OK uz to mam vymenene, bola to axialna tyc riadenia, uz je to ok... dakujem za pomoc