V apríli (IV mesiac) ako som bol prezúvať môjho Loeba na elektrony mi v pneuservise úplne nanovo vyvážili včetky kolesa, vraj to vo výrobe robí stroj a tak som tam mal aj 200 gramov závažia .... čo je vraj veľa ! Oni mi tam síce dali menej, ale že sa mám zastaviť ako najazazdím cca 2tis km, že sa to "uloží" a vraj mi potom dajú zas menej závažia! Už síce mám od vtedy najzdené cca 4500km, môže sa mi tým autu niečo stať ? Alebo chcú len zarobiť, vraj tým viac trpí náprava a sa derú pneu .....
Aký máte na geometriu, cez zimu a jar som trafil viac dier, je potrebné chodiť na geometriu pravideľne (napr. jar / leto ?)
V apríli (IV mesiac) ako som bol prezúvať môjho Loeba na elektrony mi v pneuservise úplne nanovo vyvážili včetky kolesa, vraj to vo výrobe robí stroj a tak som tam mal aj 200 gramov závažia .... čo je vraj veľa ! Oni mi tam síce dali menej, ale že sa mám zastaviť ako najazazdím cca 2tis km, že sa to "uloží" a vraj mi potom dajú zas menej závažia! Už síce mám od vtedy najzdené cca 4500km, môže sa mi tým autu niečo stať ? Alebo chcú len zarobiť, vraj tým viac trpí náprava a sa derú pneu .....
Aký máte na geometriu, cez zimu a jar som trafil viac dier, je potrebné chodiť na geometriu pravideľne (napr. jar / leto ?)
04.07.2008 21:25 -
Re: Ako je to s vyvážením, geometirou kolies ?
Filfo vyvážení je můj tradiční problém.. Prostě náprava C4 a P307 vyžaduje přesné vyvážení. Pokud tomu tak není tak je kritická hlavně rychlost 120-130km/h, to jsou vibrace cítit na volantu. Pokud tedy nemáš v těchto rychlostech problém, tak je to ok. Já s tím problém mívám a stále hledám kvalitní vyvažovačku..(a "vyvažovače") Pokud jde o geometrii - samozřejmě častější kontrola neuškodí, ale je to finanční výdaj a pokud víš, že jsi nenabral nějakou kritickou díru tak dle mého tak jednou za dva roky, nebo před výměnou nových gum. Navíc u C4 je možné seřídit pouze přední nápravu.
Filfo vyvážení je můj tradiční problém..:-) Prostě náprava C4 a P307 vyžaduje přesné vyvážení. Pokud tomu tak není tak je kritická hlavně rychlost 120-130km/h, to jsou vibrace cítit na volantu. Pokud tedy nemáš v těchto rychlostech problém, tak je to ok. Já s tím problém mívám a stále hledám kvalitní vyvažovačku..(a "vyvažovače") Pokud jde o geometrii - samozřejmě častější kontrola neuškodí, ale je to finanční výdaj a pokud víš, že jsi nenabral nějakou kritickou díru tak dle mého tak jednou za dva roky, nebo před výměnou nových gum. Navíc u C4 je možné seřídit pouze přední nápravu.
04.07.2008 21:54 -
Hlavne se doporucuje vyvazovat na dvakrat. Vyvazi a pak kolo posunou a zas vyvazi. To jen tak poznamka mimo
Hlavne se doporucuje vyvazovat na dvakrat. Vyvazi a pak kolo posunou a zas vyvazi. To jen tak poznamka mimo ;-)
06.07.2008 19:36 -
No já nevím, ale u mě to stačí vyvážit jednou (pozn. hodně záleží na pneu, podle toho jak se povede dají závaží a taky asi to je v těch rukách co to váží) a mám pokoj dokud mi to někde neupadne a to se stalo jen jednou a bylo to znát cca ve 110km, ale jinak s tím nemám problém...jojo, Berlingo je NEJ
No já nevím, ale u mě to stačí vyvážit jednou (pozn. hodně záleží na pneu, podle toho jak se povede dají závaží a taky asi to je v těch rukách co to váží) a mám pokoj dokud mi to někde neupadne a to se stalo jen jednou a bylo to znát cca ve 110km, ale jinak s tím nemám problém...jojo, Berlingo je NEJ
06.07.2008 19:38 -
ještě dodatek - nesprávně píšeš GEOMETRIE, ta se totiž u zavěšení Mcpearson nedá seřizovat, je dána konstrukcí z výroby, lze seřídit pouze SBÍHAVOST na čepech řízení
ještě dodatek - nesprávně píšeš GEOMETRIE, ta se totiž u zavěšení Mcpearson nedá seřizovat, je dána konstrukcí z výroby, lze seřídit pouze SBÍHAVOST na čepech řízení