Zdravím, chci si koupit ojetou C4 5 dveri do 130 000 km a zajmali by me nejake postrehy ohledne motoru, jako realny se pro me jevi 1.6 benzin a 1.6 hdi, pricemz by me hlavne zajimalo, jake ma hdi jizdni vlastnosti. Parametrove je to skoro stejny jako klasicky VW/Škoda 1.9 Tdi tak by me zajimalo jestli to je podobne i v realu? Nechce se mi uverit ze ma 1,6 diesel takovy vykon a tocivy moment.
Jeste bych se chtel zeptat na co si mam dat pozor pri koupi + nejake caste zavady?
Diky predem vsem a doufam ze se brzo pridam do vaseho klubu
Zdravím, chci si koupit ojetou C4 5 dveri do 130 000 km a zajmali by me nejake postrehy ohledne motoru, jako realny se pro me jevi 1.6 benzin a 1.6 hdi, pricemz by me hlavne zajimalo, jake ma hdi jizdni vlastnosti. Parametrove je to skoro stejny jako klasicky VW/Škoda 1.9 Tdi tak by me zajimalo jestli to je podobne i v realu? Nechce se mi uverit ze ma 1,6 diesel takovy vykon a tocivy moment.
Jeste bych se chtel zeptat na co si mam dat pozor pri koupi + nejake caste zavady?
Diky predem vsem :) a doufam ze se brzo pridam do vaseho klubu
já mám 1.6 16V benzín a jsem spokojenej fakt že jo mam najeto přez 90 000 a bez problémů
já mám 1.6 16V benzín a jsem spokojenej fakt že jo mam najeto přez 90 000 a bez problémů
Měl jsem 1,6 HDi 90k z roku 2005 a žádný problém jsem nezaznamenal. Je třeba odlišovat dvě verze , 66Kw a 80kW..viz : .link.
Měl jsem 1,6 HDi 90k z roku 2005 a žádný problém jsem nezaznamenal.:nevim Je třeba odlišovat dvě verze , 66Kw a 80kW..viz : http://www.citroen-club.eu/page/kod-39/sub-33951/ci-83976254.html
Petris: Tim chces rict ze silnejsi verze je pravdepodobne poruchovejsi? Bylo by to i pochopitelny pokud je to stejnej motor jen vic namahanej.
Petris: Tim chces rict ze silnejsi verze je pravdepodobne poruchovejsi? Bylo by to i pochopitelny pokud je to stejnej motor jen vic namahanej.
Ne nechci to tvrdit, ale je konstrukčně složitější. Má například již dvouhmotový setrvačník ( .link. turbo má natáčivé statorové lopatky a pod. Navíc slabší verze byly bez FAP, což je také o starost míň. Na druhou stranu měly (mají) dost přiškrcené emise a těžko se sbírají "odspoda". Vše je jen teorie, vždy záleží jak se k motoru chová uživatel.
Ne nechci to tvrdit, ale je konstrukčně složitější. Má například již dvouhmotový setrvačník ( http://cs.autolexicon.net/articles/dvouhmotovy-setrvacnik/) turbo má natáčivé statorové lopatky a pod. Navíc slabší verze byly bez FAP, což je také o starost míň. Na druhou stranu měly (mají) dost přiškrcené emise a těžko se sbírají "odspoda". Vše je jen teorie, vždy záleží jak se k motoru chová uživatel. :-p