Po čtyrech letech provozu mi nějak klempíruje klima., - Abych byl přesnější - výkon nic moc a po zapnutí se ozývají různé zvuky (syčení, vrčení). Vypadá to na malý tlak (málo média) v okruhu. Budu muset na kontrolu -doplnění, ale zdá se mi to po 4 letech trochu brzo? Váš názor? Snad nebude nikde dirka, ale i přes ty zvuky stále chladí, i když na šálu to není.
Po čtyrech letech provozu mi nějak klempíruje klima.:-(, - Abych byl přesnější - výkon nic moc a po zapnutí se ozývají různé zvuky (syčení, vrčení). Vypadá to na malý tlak (málo média) v okruhu. Budu muset na kontrolu -doplnění, ale zdá se mi to po 4 letech trochu brzo?:nevim Váš názor? ;-) Snad nebude nikde dirka, ale i přes ty zvuky stále chladí, i když na šálu to není.:-p
Osobně si myslím, že 4 roky bez naplnění je celkem dobré... ale zkušenosti nemám, i když u své C4 taky pozoruju, že klimoška nechladí tak jako první léto... možná už jsem ale jen rozmazlenej
Osobně si myslím, že 4 roky bez naplnění je celkem dobré... ale zkušenosti nemám, i když u své C4 taky pozoruju, že klimoška nechladí tak jako první léto... možná už jsem ale jen rozmazlenej :)
Byl jsem na školení na klimatizace a tam říkali, že únik na nových autech kolem 15%-20% (podle používání) za rok je celkem běžný, takže žádnou paniku, asi bude v pohodě. Ale nech si ji doplnit někde, kde na to mají pořádnou mašinu, ledničkáři to dělají na H. Rovnou ti tam zjistí i případný únik, měli by to dělat automaticky.
Byl jsem na školení na klimatizace a tam říkali, že únik na nových autech kolem 15%-20% (podle používání) za rok je celkem běžný, takže žádnou paniku, asi bude v pohodě. Ale nech si ji doplnit někde, kde na to mají pořádnou mašinu, ledničkáři to dělají na H. Rovnou ti tam zjistí i případný únik, měli by to dělat automaticky.
Já mám v mém lehce raněném Berlingu,také klimatizaci,ovšem co jsem auto kupoval,tak jsem jí neměl naplněnou cca 14 měsíců,tudíž nevím jak na tom je ,na druhou stranu auto s plátěnou střechou jí snad ani nepotřebuje,a pro mé hlasivky je vyloženě nevhodná.ale zkusím to dát do rychtiku,když už tam je at funguje,ovšem až servis dořeší cukatúru.
Já mám v mém lehce raněném Berlingu:-)),také klimatizaci,ovšem co jsem auto kupoval,tak jsem jí neměl naplněnou cca 14 měsíců:-d,tudíž nevím jak na tom je ,na druhou stranu auto s plátěnou střechou jí snad ani nepotřebuje:palec,a pro mé hlasivky je vyloženě nevhodná:-)))).ale zkusím to dát do rychtiku:-),když už tam je at funguje,ovšem až servis dořeší cukatúru:-(:-(:-(.
Klimatizaci by jsi měl nechat překontrolovat každý rok, je totiž nutné tam mít dosattek chladiva-v žádném případě od ledničkářů, protože Ti používají jiný druh chladiva a take je nezbytný olej v chladivu....Trvá to cca 30 min a máš klid. Klimatizace chladí pokud není úbytek chladiva větší než 200g....jinak pak nesepne tlkaový spínač a kompresor se nerozběhne-ochrana kompresoru. Jinak nezapomeň taky na dezinfekci radiátorů....Výborný sprej má firma Würth, stojí 450 korun a vyjde Ti na dvě auta.....
Klimatizaci by jsi měl nechat překontrolovat každý rok, je totiž nutné tam mít dosattek chladiva-v žádném případě od ledničkářů, protože Ti používají jiný druh chladiva a take je nezbytný olej v chladivu....Trvá to cca 30 min a máš klid. Klimatizace chladí pokud není úbytek chladiva větší než 200g....jinak pak nesepne tlkaový spínač a kompresor se nerozběhne-ochrana kompresoru. Jinak nezapomeň taky na dezinfekci radiátorů....Výborný sprej má firma Würth, stojí 450 korun a vyjde Ti na dvě auta.....
Je mi to jasný,jak jsem psal, nepotřebuju jí ,ale když tam je, má fungovat budou to dělat v autoservisu,předpokládám že vím co tam mají dát,a co se musí překontrolovat,ale každopádně děkuji za upřesnění
Je mi to jasný:nevim,jak jsem psal, nepotřebuju jí :-p,ale když tam je, má fungovat :palecbudou to dělat v autoservisu:-d:-)):-d,předpokládám že vím co tam mají dát:-),a co se musí překontrolovat,ale každopádně děkuji za upřesnění:-d:-d:-d
Servis Ti to opraví, hlavně je problém, když chcou lidi ušetřit a jdou za ledničkářem-ten jim dopustí chladivo ale to bohužel nestačí.... Ta mašina co čistí klimu Ti celý obsah odsaje-pokud tam je, odsaje i ten olej, pak vakuuje, pak Ti tam napustí olej a čisté chladivo-přesné množství, to je hlavní, průměrně se to pohybuje 600-800g, třeba Bingo má 800g...a pak u jen jezdíš a chladíš..... Já měl akorát problém, že jsem musel měnit hadici, byla prodřená a není to nic laciného...
Servis Ti to opraví, hlavně je problém, když chcou lidi ušetřit a jdou za ledničkářem-ten jim dopustí chladivo ale to bohužel nestačí.... Ta mašina co čistí klimu Ti celý obsah odsaje-pokud tam je, odsaje i ten olej, pak vakuuje, pak Ti tam napustí olej a čisté chladivo-přesné množství, to je hlavní, průměrně se to pohybuje 600-800g, třeba Bingo má 800g...a pak u jen jezdíš a chladíš..... Já měl akorát problém, že jsem musel měnit hadici, byla prodřená a není to nic laciného...
Vzledem k tomu co jsem na autě už všechno vyměnil a byl nucen řešit,tak doufám,že ta klima bude patřit k těm levnějším položkám,ale jak jsem řekl,co jsem to koupil,je to prázdný takže uvidíme.
Díky Petr
Vzledem k tomu co jsem na autě už všechno vyměnil a byl nucen řešit,tak doufám,že ta klima bude patřit k těm levnějším položkám,ale jak jsem řekl,co jsem to koupil,je to prázdný takže uvidíme.
Díky Petr
Kompresor 15000!!! Hadice od kompresoru do kabiny mě stála 3800Kč a pouze originál Citroen, náhražky se dělají zatím pouze na modely Binga do roku výroby 2002....Na ta novější jedině originál a oprava hadic se nevyplatí.....
Kompresor 15000!!! Hadice od kompresoru do kabiny mě stála 3800Kč a pouze originál Citroen, náhražky se dělají zatím pouze na modely Binga do roku výroby 2002....Na ta novější jedině originál a oprava hadic se nevyplatí.....
Díky za vyděšení,pokud nepůjde kompresor,tak si otevřu střechu,a vypustím program klimatizace zcela z hlavy.Jinak moje Berlingo je r.v.2000 takže pokud se najde nějaká netěsnost,a bude to nějakým způsobem finančně zkousnutelné,rozhodně to zkusím,naplníme a uvidíme
Jinak máme tady poměrně šikovný second hand Citroen k mání je cokoliv na Citrony a ceny solidní,jsou tam i docela šikovní a hlavně znají co a jak.
Díky za vyděšení:-d:-d:-)))),pokud nepůjde kompresor:-o,tak si otevřu střechu,a vypustím program klimatizace zcela z hlavy:-d:-d.Jinak moje Berlingo je r.v.2000 takže pokud se najde nějaká netěsnost,a bude to nějakým způsobem finančně zkousnutelné:palec:palec,rozhodně to zkusím,naplníme a uvidíme:-d:-d:-p
Jinak máme tady poměrně šikovný second hand Citroen k mání je cokoliv na Citrony a ceny solidní,jsou tam i docela šikovní a hlavně znají co a jak.:-d:-d:-d:-)
U mě proběhl servis klimy před 14.dny, výměna média, desinfekce, výměna pyl. filtru 2000,-Kč
U mě proběhl servis klimy před 14.dny, výměna média, desinfekce, výměna pyl. filtru 2000,-Kč
Tak vyřešeno - servis klimatizace - problém byl, že bylo málo chaldiva - něco kolem 120g. - (plná je asi 600) odsáto, vakuováno, napuštěno - kontrola úniků a už to chladí super.. cca hodina servisu - pro budějčáky - Štecherův mlýn, pneuservis.
Tak vyřešeno - servis klimatizace - problém byl, že bylo málo chaldiva - něco kolem 120g. - (plná je asi 600) odsáto, vakuováno, napuštěno - kontrola úniků a už to chladí super..:palec cca hodina servisu - pro budějčáky - Štecherův mlýn, pneuservis.:-p:-d
Zdravím
Cukání,po výměně elektrom.ventilu(přidávání plynu ) zatím ustalo,což je dobré ,ale bohužel mám prdlý chladič klimatizace (cca 4500 kč),no alespon to není kompresor.
Petrisi neměl bych dostat nějakou medaili za věrnost,vždyť to už není normální
Zdravím
Cukání:nevim,po výměně elektrom.ventilu(přidávání plynu ) zatím ustalo,což je dobré ,ale bohužel mám prdlý chladič klimatizace:-((((:-(((( (cca 4500 kč),no alespon to není kompresor:palec.
Petrisi neměl bych dostat nějakou medaili za věrnost:-d:-d,vždyť to už není normální:-)):-))
Jseš statečnej bojovník už na Křivonosce jsem říkaly že bojuješ jako lev. Asi málokdo by auto po tolika problémech neposlal do světa. Ale pokud je to tak jak říkal muj učitel v autoškole že auto má duši a je člen rodiny tak se Ti možná autí trochu mstilo že jsi dokonce podal inzerát o jeho prodeji.Já tomu věřím když sem měl Š120 a začal jsem mluvit o tom že pujde do světa tak do měsíce jsem měl bouračku a auto bylo na odpis.To samý se my stalo z Felicií jenže to jsem o prodeji mluvil až když jsem měl Berlu doma a stály tady obě vedle sebe, pak sem ji vezl ukázat potencionálnímu kuoci a při zpáteční cestě bum rána slečna mi nedala přednost a čumák byl nadranc,kupec si ji přesto vzal ale musel sem dost slevit.
Jseš statečnej bojovník už na Křivonosce jsem říkaly že bojuješ jako lev. Asi málokdo by auto po tolika problémech neposlal do světa. Ale pokud je to tak jak říkal muj učitel v autoškole že auto má duši a je člen rodiny tak se Ti možná autí trochu mstilo že jsi dokonce podal inzerát o jeho prodeji.Já tomu věřím když sem měl Š120 a začal jsem mluvit o tom že pujde do světa tak do měsíce jsem měl bouračku a auto bylo na odpis.To samý se my stalo z Felicií jenže to jsem o prodeji mluvil až když jsem měl Berlu doma a stály tady obě vedle sebe, pak sem ji vezl ukázat potencionálnímu kuoci a při zpáteční cestě bum rána slečna mi nedala přednost a čumák byl nadranc,kupec si ji přesto vzal ale musel sem dost slevit.
Nevím,nevím chtěl jsem prodat,ale samozřejmě až bych to vyladil,nejsem příznivec metody at si to hodí někdo jinej,a udělat nějakej tunel,ale největší problém je v tom,že jsem bez práce,a tady nic není a potřebuji aby náklady na dopravu byli co nejnižší,protože to vypadá že pokud něco seženu tak v Praze a to máš 90 km sem a tam denně a při spotřebě benzínu 1,4i na dálnici kolem 9,5 l to je poněkud nehospodárné.
Přemýšlel jsem právě že byl modrého ďábla prodal a koupil nového"starého"Binga ale 1,6 HDi,což by mému naturelu stačilo,nemusím tam být první ale musím tam dojet odhadem tak 5-6 l nafty na 100 km.
Sice hraju zpívám po celé republice,ale krize je všudepřítomná ,už to není tak růžové jako před lety.
Nevím,nevím:nevim:nevim chtěl jsem prodat,ale samozřejmě až bych to vyladil:-p,nejsem příznivec metody at si to hodí někdo jinej:-(:-(,a udělat nějakej tunel:-((((:-o:-o,ale největší problém je v tom,že jsem bez práce:-p,a tady nic není a potřebuji aby náklady na dopravu byli co nejnižší:-)):-)),protože to vypadá že pokud něco seženu tak v Praze:palec a to máš 90 km sem a tam denně a při spotřebě benzínu 1,4i na dálnici kolem 9,5 l :-d:-d:-o:-o to je poněkud nehospodárné:-)))):-)))).
Přemýšlel jsem právě že byl modrého ďábla:-d:-d:-d prodal a koupil nového"starého"Binga ale 1,6 HDi,:-d:-d:-dcož by mému naturelu stačilo,nemusím tam být první ale musím tam dojet:palec:palec:palec:-)):-)))):-d odhadem tak 5-6 l nafty na 100 km.
Sice hraju zpívám po celé republice,ale krize je všudepřítomná ,už to není tak růžové jako před lety.
No o práci mi chvilku povídej drahá polovička byla bez práce 4 měsíce a než něco sehnala bylo to něco hroznýho.A to žijeme skoro v Praze Já mám 2Hdi a nedal bych ho už za nic na světe, včera sem vezl drahou a její kamarádky na nějaký školení.4 dospělí a prcek v sedačce a Drakoušek utíkal jako prázdnej.A ta spotřeba když jedu vysloveně na spotřebu tak i na couračkách do práce a zpět jsem slabě přes 5L/100Km,když ho trochu popoženu tak jde k 6 ale přes 6,5L sem se ještě nedostal.
No o práci mi chvilku povídej drahá polovička byla bez práce 4 měsíce a než něco sehnala bylo to něco hroznýho.A to žijeme skoro v Praze Já mám 2Hdi a nedal bych ho už za nic na světe, včera sem vezl drahou a její kamarádky na nějaký školení.4 dospělí a prcek v sedačce a Drakoušek utíkal jako prázdnej.A ta spotřeba když jedu vysloveně na spotřebu tak i na couračkách do práce a zpět jsem slabě přes 5L/100Km,když ho trochu popoženu tak jde k 6 ale přes 6,5L sem se ještě nedostal.
No já když dejchám na plyn tak 7,0 l/100 km ale to nesmí foukat vítr,nesmím jet více než 90-100 km/h,a to ti nesmí vadit že to prakticky nejede a když to naložím stačí 4 dospělí tak a těším se abych už byl doma,ale ono se tam toho vleze
No já když dejchám na plyn tak 7,0 l/100 km:-)) ale to nesmí foukat vítr:-)),nesmím jet více než 90-100 km/h:-d:-d,a to ti nesmí vadit že to prakticky nejede :-p:-pa když to naložím stačí 4 dospělí tak :-d:-d:-d:-da těším se abych už byl doma:-)))):-)))):-)))),ale ono se tam toho vleze:palec:palec:palec:palec:palec
Boceli, konečně nápad - přejít na HDi . Ale chlapci, rozvášněli jste se v tématu "KLIMATIZACE C4", tak pokud se nebudete zlobit, tak po týdnu bych posledních 5 příspěvků smazal.
Boceli, konečně nápad :palec - přejít na HDi :-d. Ale chlapci, rozvášněli jste se v tématu "KLIMATIZACE C4":nevim, tak pokud se nebudete zlobit, tak po týdnu bych posledních 5 příspěvků smazal.:-p