Ahojte, v maji som si kupil novu C4 1,6 vti 120 koni benzin. (Vraj to ma BMW motor). Tesil som sa z nej, az ked neprisli teploty okolo O stupnov. Proste to nechce nastartovat a to ma 6 mesiacov a 6500 km. Bateria OK, starter toci ako obvykle, displej nevypisuje chybu a nic. Ked po castom starovani asi na 15x sa jej podarilo nastartovat, ale hned po pridani plynu motor zdochol. Vsimol som si, ze motor mal nizke otacky, ako keby ani nezapol sitic. Ak som to nechal na volnobehu do 20 sec sam zdochol. Tak som to dal odtiahnut, v servise urobili diagnostiku (nic nenasli) nahrali novy software a inicializovali skrtiacu klapku (podla mna nic neurobili). Auto mi odovzdali, nastartovane, dosiel som domov a na druhy den rano to iste. Pocul som, ze minulu zimu mali tie bmw motory ten problem, ale myslel som si, ze uz to mohli mat davno vychytane. V servise ma prekavapili, ze to pocuju prvy krat. Hlavne, ked sme tam servisovali minulu zimu Nemo s 1,4 benzin (novy) s tym istym problemom. Vie nikto poradit co je tej novej C4? alebo link na ludi s rovnakym problemom?
Dakujem.
Ahojte, v maji som si kupil novu C4 1,6 vti 120 koni benzin. (Vraj to ma BMW motor). Tesil som sa z nej, az ked neprisli teploty okolo O stupnov. Proste to nechce nastartovat a to ma 6 mesiacov a 6500 km. Bateria OK, starter toci ako obvykle, displej nevypisuje chybu a nic. Ked po castom starovani asi na 15x sa jej podarilo nastartovat, ale hned po pridani plynu motor zdochol. Vsimol som si, ze motor mal nizke otacky, ako keby ani nezapol sitic. Ak som to nechal na volnobehu do 20 sec sam zdochol. Tak som to dal odtiahnut, v servise urobili diagnostiku (nic nenasli) nahrali novy software a inicializovali skrtiacu klapku (podla mna nic neurobili). Auto mi odovzdali, nastartovane, dosiel som domov a na druhy den rano to iste. Pocul som, ze minulu zimu mali tie bmw motory ten problem, ale myslel som si, ze uz to mohli mat davno vychytane. V servise ma prekavapili, ze to pocuju prvy krat. Hlavne, ked sme tam servisovali minulu zimu Nemo s 1,4 benzin (novy) s tym istym problemom. Vie nikto poradit co je tej novej C4? alebo link na ludi s rovnakym problemom?
Dakujem.
26.11.2011 20:25 -
Re: Nová C4 1.6 Vti120, problem so startovanim
Uz vo fabrike su s motorom EP3 a EP6 problem.BMW odstupilo od spoluprace s PSA na tomto motore .PSA motor nedotiahlo dokonca . Musis len tlacit na servis aby to dali doporiadku.Stale ich otravuj.
Uz vo fabrike su s motorom EP3 a EP6 problem.BMW odstupilo od spoluprace s PSA na tomto motore .PSA motor nedotiahlo dokonca . Musis len tlacit na servis aby to dali doporiadku.Stale ich otravuj.
26.11.2011 21:14 -
Hmm, chlapci jedna paní povídala, internet je plný problémů s motory BMW a vůbec nová C4 je SHIT. Trochu soudnosti. Pokud mám informace z fabriky (V Piestanech se vyrábí něco od BMW, MINI nebo PSA?), tak sem dám konkrétní info. Problém, může být v kvalitě benzínu, nebo je opravdu problém v komponentě motoru. Ale od toho je záruka. Jinak podrobnosti o motoru zde: .link.
Hmm, chlapci jedna paní povídala, internet je plný problémů s motory BMW a vůbec nová C4 je SHIT. Trochu soudnosti. Pokud mám informace z fabriky (V Piestanech se vyrábí něco od BMW, MINI nebo PSA?), tak sem dám konkrétní info. Problém, může být v kvalitě benzínu, nebo je opravdu problém v komponentě motoru. Ale od toho je záruka. Jinak podrobnosti o motoru zde: http://www.psa-peugeot-citroen.com/document/presse_dossier/PK_PSA_BMW1103281940.pdf
27.11.2011 14:45 -
Ahojte, dik za reakcie. No, ze su nedotiahnute motory? ved to nie je prvy co Citroen predal, ak ak by ich bolo viac, tak asi urobia zvolavaciu akciu alebo nieco podobne....ci som naivny? Ale nepoznam vela ludi, co by mali taky problem. Na margo, svagor kupil c4 picaso s tym istym motorom pred tyzdnom, tak len cakame co bude... Shit ne-shit, od maja jazdila uplne bez akychkolvek problemov, a tankoval som bezin do nej rozne od Slovnaftu cez OMV, Shell, Agip.. . Nic lacne v hypermarketoch. Problemy zacali az ked poklesa teplota. Cize skor vinim elektroniku. Inak novinka, vcera sa mi to podarilo nastartovat (aj ked to chytilo na par valcov..aj strela z vyfuku), bolo -2 stupnov. Prekvapilo ma, ze sa hned roztocil ventilator chladica na maximalne obratky (ako keby lietadlo startovalo) ako ked je vonku 35 stupnov a stojite v zapche. Neprestal sa tocit, siel na mixime celu cestu 3 km asi (tj. asi 3 min) ked nabehla hlaska na displeji Temp engine fault - ,,prehriaty motor,, stop engine. Po 3 minutach so studenim motorom????? Napadlo ma, ze termostat moze byt zaseknuty, ale ked som otvoril kapotu, chladiaca kvapalina vo vyrovnavacej nadrzke mala asi 40 stupnov (cize voda cirkulovala), telo chaldica studene (od stale sa tociaceho ventilatora na max.) a olej na odmerke bol na pocit na prsty mierne teply. Cize dnes to davam druhy krat za tyzden a pol odtiahnut.. Rozumiem, ze nic nie je dokonale, ale kupil som nove auto aby som mal klud, lebo som sa bal, ze nissan alemra 1,6 benzin s 330.000 km ma moze kedykolvek zradit, ale necakal som toto. Asi to bola chyba. Do almeri som lial iba benzin ani olej nezrala a nastartovala na prvy sup aj pri minus 25. Ale bola hrdzava. No co uz, dam vediet ako to dopadlo.
Ahojte, dik za reakcie. No, ze su nedotiahnute motory? ved to nie je prvy co Citroen predal, ak ak by ich bolo viac, tak asi urobia zvolavaciu akciu alebo nieco podobne....ci som naivny? Ale nepoznam vela ludi, co by mali taky problem. Na margo, svagor kupil c4 picaso s tym istym motorom pred tyzdnom, tak len cakame co bude... Shit ne-shit, od maja jazdila uplne bez akychkolvek problemov, a tankoval som bezin do nej rozne od Slovnaftu cez OMV, Shell, Agip.. . Nic lacne v hypermarketoch. Problemy zacali az ked poklesa teplota. Cize skor vinim elektroniku. Inak novinka, vcera sa mi to podarilo nastartovat (aj ked to chytilo na par valcov..aj strela z vyfuku), bolo -2 stupnov. Prekvapilo ma, ze sa hned roztocil ventilator chladica na maximalne obratky (ako keby lietadlo startovalo) ako ked je vonku 35 stupnov a stojite v zapche. Neprestal sa tocit, siel na mixime celu cestu 3 km asi (tj. asi 3 min) ked nabehla hlaska na displeji Temp engine fault - ,,prehriaty motor,, stop engine. Po 3 minutach so studenim motorom????? Napadlo ma, ze termostat moze byt zaseknuty, ale ked som otvoril kapotu, chladiaca kvapalina vo vyrovnavacej nadrzke mala asi 40 stupnov (cize voda cirkulovala), telo chaldica studene (od stale sa tociaceho ventilatora na max.) a olej na odmerke bol na pocit na prsty mierne teply. Cize dnes to davam druhy krat za tyzden a pol odtiahnut.. Rozumiem, ze nic nie je dokonale, ale kupil som nove auto aby som mal klud, lebo som sa bal, ze nissan alemra 1,6 benzin s 330.000 km ma moze kedykolvek zradit, ale necakal som toto. Asi to bola chyba. Do almeri som lial iba benzin ani olej nezrala a nastartovala na prvy sup aj pri minus 25. Ale bola hrdzava. No co uz, dam vediet ako to dopadlo.
27.11.2011 20:40 -
No můj tip je čidlo teploty a přehrát soft ŘJ. No v každém případě dej "Stevo" vedět jak to dopadlo.
No můj tip je čidlo teploty a přehrát soft ŘJ. No v každém případě dej "Stevo" vedět jak to dopadlo.
29.11.2011 12:07 -
OK, cize 4 hodiny trvala oprava, aj ked mi tvrdili ze do 1,5 hodinky. Som sa nacakal v pracovny den. To dajme bokom.
Ano, samozrejme v servise nastartovala ako keby nic (nebola az taka zima asi 5 stupnov) Diagnostika im vyhodlia cidlo teploty. V starych C4 (podla prijimaciho technika) mali aj zvolavaciu akciu na vymenu tychto cidiel, cize vedeli ze bol s nimi problem, a do novej C4 to ,,logicky,, integrovali rovno do termostatu, cize vymena cidla si vyziadal aj vymenu termostatu, samozrejme k termostatu je ovela tazsi pristup ako k obycajnemu cidlu, tzn. horne aj spodne kryty motora prec, zasah do chladiacej zemsy, odvzdusnovanie.... . Zatial som sa iba raz previezol, ale ide aj to startuje. Nemozem sa zbavit pocitu, ze termostat mohol mat tazko vplyv na nenastartovanie. Ibaze, to by mali tak premyslene v softe, ze ak cidlo dava info do RJ o prehriati motora, tak RJ sa rozhodne nenastartovat auto bez akejkolvek informacii na dispeji. (Pripominam, ze prehriatie motora mi hlasilo neskor, ako som mal problem so startom). Vysledok, ak to bude ok, tak v poriadku, ale stale ma to auto nepresvedcilo, ze sa mozem nanho spolahnut. Pockam, kde pride mierny maraz co to bude robit. tak zatial citroenom zdar
OK, cize 4 hodiny trvala oprava, aj ked mi tvrdili ze do 1,5 hodinky. Som sa nacakal v pracovny den. To dajme bokom.
Ano, samozrejme v servise nastartovala ako keby nic (nebola az taka zima asi 5 stupnov) Diagnostika im vyhodlia cidlo teploty. V starych C4 (podla prijimaciho technika) mali aj zvolavaciu akciu na vymenu tychto cidiel, cize vedeli ze bol s nimi problem, a do novej C4 to ,,logicky,, integrovali rovno do termostatu, cize vymena cidla si vyziadal aj vymenu termostatu, samozrejme k termostatu je ovela tazsi pristup ako k obycajnemu cidlu, tzn. horne aj spodne kryty motora prec, zasah do chladiacej zemsy, odvzdusnovanie.... . Zatial som sa iba raz previezol, ale ide aj to startuje. Nemozem sa zbavit pocitu, ze termostat mohol mat tazko vplyv na nenastartovanie. Ibaze, to by mali tak premyslene v softe, ze ak cidlo dava info do RJ o prehriati motora, tak RJ sa rozhodne nenastartovat auto bez akejkolvek informacii na dispeji. (Pripominam, ze prehriatie motora mi hlasilo neskor, ako som mal problem so startom). Vysledok, ak to bude ok, tak v poriadku, ale stale ma to auto nepresvedcilo, ze sa mozem nanho spolahnut. Pockam, kde pride mierny maraz co to bude robit. tak zatial citroenom zdar :)
29.11.2011 19:44 -
Stevo, tak můj tip vyšel. Má to svou logiku. Teplotní managment motoru je odlišný od přechozích verzí. Tento motor má odpojitelné vodní čerpadlo. Něco jako kladku. Ta se připojuje až po zahřátí motoru, právě od teploty. Proto to čidlo je tam, kde popisuješ. Také z tohoto důvodu nemá už nová C4 měřák na kontrolu teploty motoru, běhal by totiž dost zběsile a jen by to mátlo. Proto také to přehřátí... No snad už budeš mít vše ok.
Stevo, tak můj tip vyšel. Má to svou logiku. Teplotní managment motoru je odlišný od přechozích verzí. Tento motor má odpojitelné vodní čerpadlo. Něco jako kladku. Ta se připojuje až po zahřátí motoru, právě od teploty. Proto to čidlo je tam, kde popisuješ. Také z tohoto důvodu nemá už nová C4 měřák na kontrolu teploty motoru, běhal by totiž dost zběsile a jen by to mátlo. Proto také to přehřátí... No snad už budeš mít vše ok. :palec
09.03.2016 09:48 -
Caute Vsetci Citroenaci som tu novy ale postrehol som vasu diskusiu na zaklade mojho googlrnia
Takze mal som podobny problem z mojou c 4kou januar 2013
Mal som dva mesiace po zaruke ked mi to urobilo
Engine temp fault stop the engine a ventilator na plne bomby samozrejme ze motor bol este studeny bol to ranny start
po dlhom hladani cidla teploty chl.kvapaliny som rezignoval a googlil dalej v jednom servise mi chceli vymenit komplet novy termostat nakolko je to cidlo v nom zaliate a oni este nemali s niecim takymto skusenost chceli za to komplet okolo 250 eur.
Co sa mi zdalo trosku moc tak som googlil dalej z nervami ze mam predsa nove auto malo okolo 20 000 km vtedy A HOP nasiel som je o zvlast cidlo od BMW ktore sa dodatocne montuje do zatial zaslepeneho stupla na termostate a nasledne sa prepoji uz existujucimi kablami mam aj fotku toho cidla ak by niekto chcel
Tak ze nakoniec autorizovany predajca a servis a stalo ma to 80 eur komplet aj z diagnostikou Diky Citroenaci Caute
Caute Vsetci Citroenaci som tu novy ale postrehol som vasu diskusiu na zaklade mojho googlrnia
Takze mal som podobny problem z mojou c 4kou januar 2013
Mal som dva mesiace po zaruke ked mi to urobilo
Engine temp fault stop the engine a ventilator na plne bomby samozrejme ze motor bol este studeny bol to ranny start
po dlhom hladani cidla teploty chl.kvapaliny som rezignoval a googlil dalej v jednom servise mi chceli vymenit komplet novy termostat nakolko je to cidlo v nom zaliate a oni este nemali s niecim takymto skusenost chceli za to komplet okolo 250 eur.
Co sa mi zdalo trosku moc tak som googlil dalej z nervami ze mam predsa nove auto malo okolo 20 000 km vtedy A HOP nasiel som je o zvlast cidlo od BMW ktore sa dodatocne montuje do zatial zaslepeneho stupla na termostate a nasledne sa prepoji uz existujucimi kablami mam aj fotku toho cidla ak by niekto chcel
Tak ze nakoniec autorizovany predajca a servis a stalo ma to 80 eur komplet aj z diagnostikou Diky Citroenaci Caute