Ahoj Citroeňáci,
mám na vás prosbu o radu.
Mám C4 1.6 VTi 88kw, r.v. 2009, nyní najeto cca 25.000km a cestou z dovolené jsem měl problém s řazením. Stalo se to téměř na konci cesty (1500km, ale to by na to nemělo mít vliv). Za Lincem jsme sjeli z dálnice a jeli po silnici 1. třídy (Jihočeši a nejen oni určitě ví) a tudíž bylo potřeba více řadit. Ještě na rakouském území se mi zdálo, že jde řazení nějak ztuha (při přechodu z 4. na 3. rychl.stupeň). V Čechách se mi pak stalo, že čtyřka nešla vyřadit vůbec a řešením bylo pustit spojku, znovu ji sešlápnout a pak už podřadit šlo.
Pak jsme dojeli domů, vyložili věci z autě a jeli na návštěvu a najednou bylo po závadě. Od té doby jsem najezdil asi 200 km a závada se znova neprojevila. Na auto mám ještě záruku, ale když jsem telefonicky se servisem řešil závadu, řekli mi, že se s tím ještě nesetkali a nabídli mi, že auto projedem. Ale problém je, že nyní řazení opět funguje a tak není co reklamovat. Současně bych ale rád odhalil problém ještě dokud je auto v záruce
Kamarád mi říkal, že pravděpodobně se bude jednat o špatný kroužek u synchronů, který někdy zlobí.
Dokážete mi někdo poradit, setkali jste se s podobným problémem ? V čem by mohl být problém ?
díky předem za názory a rady
Váša
Ahoj Citroeňáci,
mám na vás prosbu o radu.
Mám C4 1.6 VTi 88kw, r.v. 2009, nyní najeto cca 25.000km a cestou z dovolené jsem měl problém s řazením. Stalo se to téměř na konci cesty (1500km, ale to by na to nemělo mít vliv). Za Lincem jsme sjeli z dálnice a jeli po silnici 1. třídy (Jihočeši a nejen oni určitě ví) a tudíž bylo potřeba více řadit. Ještě na rakouském území se mi zdálo, že jde řazení nějak ztuha (při přechodu z 4. na 3. rychl.stupeň). V Čechách se mi pak stalo, že čtyřka nešla vyřadit vůbec a řešením bylo pustit spojku, znovu ji sešlápnout a pak už podřadit šlo.
Pak jsme dojeli domů, vyložili věci z autě a jeli na návštěvu a najednou bylo po závadě. Od té doby jsem najezdil asi 200 km a závada se znova neprojevila. Na auto mám ještě záruku, ale když jsem telefonicky se servisem řešil závadu, řekli mi, že se s tím ještě nesetkali a nabídli mi, že auto projedem. Ale problém je, že nyní řazení opět funguje a tak není co reklamovat. Současně bych ale rád odhalil problém ještě dokud je auto v záruce :-o
Kamarád mi říkal, že pravděpodobně se bude jednat o špatný kroužek u synchronů, který někdy zlobí.
Dokážete mi někdo poradit, setkali jste se s podobným problémem ? V čem by mohl být problém ? :nevim
díky předem za názory a rady
Váša