Tak už jsem vyměnil snad všechny žárovky W5W. Naposled v koncovýck světlech, jde to celkem dobře, až na ten šroub co má jít povolit ručně, jsem potřeboval kleště. Takže reakapitulace, přední + zadní obrysovky, osvětlení zadní SPZ..
přehled žárovek obecně - může se hodit.. .link.
Tak už jsem vyměnil snad všechny žárovky W5W. Naposled v koncovýck světlech, jde to celkem dobře, až na ten šroub co má jít povolit ručně, jsem potřeboval kleště.:nevim Takže reakapitulace, přední + zadní obrysovky, osvětlení zadní SPZ..:-d
přehled žárovek obecně - může se hodit.. http://www.citroen-club.eu/showpic.php?cc=83737976&cmain=83737964&oid=13729503&clang=cz
To je dost zvláštní - nemáš v palubní síti vyšší napětí ? Ve Fabii I to byl dost častý jev hlavně v potkávacích světlech, vyřešeno předřazeným odporem.
U mně za tři roky jenom jedna potkávačka - dost špatný přístup pod gumové víčko a vadné žárovce se moc nechtělo ven, venku -10 st. C, nakonec vyměněno zdarma v teple servisu...teda po první v životě měnit žárovku v servisu = pro mne dost silné kafe.
To je dost zvláštní - nemáš v palubní síti vyšší napětí ? Ve Fabii I to byl dost častý jev hlavně v potkávacích světlech, vyřešeno předřazeným odporem.
U mně za tři roky jenom jedna potkávačka - dost špatný přístup pod gumové víčko a vadné žárovce se moc nechtělo ven, venku -10 st. C, nakonec vyměněno zdarma v teple servisu...teda po první v životě měnit žárovku v servisu = pro mne dost silné kafe.
Tyhle skleněnky moc nevydrží, hlavně v osvětlení SPZ, protože se nemají jak chladit v takovým malým prostoru co jsou. Přehřejou se, zčernají a chcípnou. U služebního VW LT je v bočních pozičkách měním aspoň 2x měsíčně. Když tam dám od Wurtha, je životnost tak trojnásobná. U všech mých Citroenů a Škodillaca jsem to pořešil výměnou za bílé diody a zatím jsem žádnou neměnil. Ve Škodéru je mám asi 3 roky.
Tyhle skleněnky moc nevydrží, hlavně v osvětlení SPZ, protože se nemají jak chladit v takovým malým prostoru co jsou. Přehřejou se, zčernají a chcípnou. U služebního VW LT je v bočních pozičkách měním aspoň 2x měsíčně. Když tam dám od Wurtha, je životnost tak trojnásobná. U všech mých Citroenů a Škodillaca jsem to pořešil výměnou za bílé diody a zatím jsem žádnou neměnil. Ve Škodéru je mám asi 3 roky.:palec
Abych pravdu řekl, napětí jsem zatím neměřil, ale jsem zajedno s názorem Honzy , že je to spíše kvalitou žárovek. (i když ani to nevylučuje že je trochu vyšší napětí ) Vždy co jsem koupil "no - name" vydržely chvilku, začal jsem kupovat OSRAM - a zatím drží
Jinak pro zajímavost - poslední případ prasklé žárovky (zadní obrys) zahlásil PP hláškou "Electric circuit faulty" - no viděl jsem ji poprvé
Abych pravdu řekl, napětí jsem zatím neměřil, ale jsem zajedno s názorem Honzy , že je to spíše kvalitou žárovek. (i když ani to nevylučuje že je trochu vyšší napětí :-p ) Vždy co jsem koupil "no - name" vydržely chvilku, začal jsem kupovat OSRAM - a zatím drží :palec
Jinak pro zajímavost - poslední případ prasklé žárovky (zadní obrys) zahlásil PP hláškou "Electric circuit faulty" - no viděl jsem ji poprvé:-))
Tak odešla levá H7 - mé oblíbené Osram All season No v nouzi jsem koupil na testování "no-name" takové ty modré co mají "imitovat" xenony a navíc mají hooodně svítit, prý až +50% psali na krabičce. (V Globusu za 200 kaček - No nekup to, krabička s německou vlajkou, vyrobeno za čínskou zdí) Fakt je že svítí nádherně modrým světlem, ale to je asi tak vše. Dosvit nic moc. No, zmasírován reklamou a testem na alles gute TV - RTL jsem objednal jejich vítěze: Osram - Night Breakrer. No jsem tedy žádostiv, co ten "rozrážeč noci" dokáže. (ps - no za 200 už to nebylo).. V každém případě dám vedět. Nejhorší na výměně H7(H1) je však stáhnout konektor, to je vždy oříšek
:-( Tak odešla levá H7 - mé oblíbené Osram All season :-p No v nouzi jsem koupil na testování "no-name" takové ty modré co mají "imitovat" xenony a navíc mají hooodně svítit, prý až +50% psali na krabičce:-d. (V Globusu za 200 kaček - No nekup to, krabička s německou vlajkou, vyrobeno za čínskou zdí) Fakt je že svítí nádherně modrým světlem, ale to je asi tak vše.:-p Dosvit nic moc. No, zmasírován reklamou a testem na alles gute TV - RTL jsem objednal jejich vítěze: Osram - Night Breakrer. No jsem tedy žádostiv, co ten "rozrážeč noci" dokáže. :-o (ps - no za 200 už to nebylo).. V každém případě dám vedět. Nejhorší na výměně H7(H1) je však stáhnout konektor, to je vždy oříšek:-))
Kamarád na ty Night Breakery nedá dopustit. Vždycky, když sem na něj někde čekal ve tmě, tak sem ho poznal podle světel. Svítěj dost jasně bíle, nebo nepatrně namodrale.
Kamarád na ty Night Breakery nedá dopustit. Vždycky, když sem na něj někde čekal ve tmě, tak sem ho poznal podle světel. Svítěj dost jasně bíle, nebo nepatrně namodrale.
Musím říci, že Osram-Night Breakery svíti skvěle, Jen jsem zvědav na jejich výdrž. Skoro mi bude líto v létě svítit..
Musím říci, že Osram-Night Breakery svíti skvěle, :palec Jen jsem zvědav na jejich výdrž. Skoro mi bude líto v létě svítit..:-p
Musím říci, že Osram-Night Breakery svíti skvěle, Jen jsem zvědav na jejich výdrž. Skoro mi bude líto v létě svítit..
A co si pořídit denní světýlka, Petris? Už se hodně rozmáhají a viděl jsem i neuvěřitelně perfektní zapracování do linie vozu... Stačí si s tím vyhrát....
A co si pořídit denní světýlka, Petris? Už se hodně rozmáhají a viděl jsem i neuvěřitelně perfektní zapracování do linie vozu... Stačí si s tím vyhrát....
JJ je jasné, že denní svícení v létě těm žárovkám moc nepřidá. Také jsem o tom uvažoval ale to je jiné téma: .link.
JJ je jasné, že denní svícení v létě těm žárovkám moc nepřidá. Také jsem o tom uvažoval:-p ale to je jiné téma: http://www.citroen-club.eu/page/kod-1300/dis-38265/cur-2.html :palec
JJ je jasné, že denní svícení v létě těm žárovkám moc nepřidá. Také jsem o tom uvažoval ale to je jiné téma: .link.
Já věděl, že nějaká připomínka bude JJ je jasné, že denní svícení v létě těm žárovkám moc nepřidá. Také jsem o tom uvažoval:-p ale to je jiné téma: http://www.citroen-club.eu/page/kod-1300/dis-38265/cur-2.html :palec
Já věděl, že nějaká připomínka bude :-)))):-))))