našel sem návod ale je to asi až tak na jaro bo nemám garáž a těch hle mrazech to venku dělat je vo zdravý nehledě k tomu že jak bude zkřehlá ta palubka tak bych se bál abych ji nerozlámal tady najdeš návod www.citroeny.cz/forum/viewtopic.php?t=9639 snad sem to opsal správně
našel sem návod ale je to asi až tak na jaro bo nemám garáž a těch hle mrazech to venku dělat je vo zdravý nehledě k tomu že jak bude zkřehlá ta palubka tak bych se bál abych ji nerozlámal tady najdeš návod www.citroeny.cz/forum/viewtopic.php?t=9639 snad sem to opsal správně
nebo má někdo jinej nápad jak to udělat
nebo má někdo jinej nápad jak to udělat
No je to uplně v řiti taky mi to nesvítí bo jsem to loni v létě rozdělal vyndal kilometry kabelů a zjistij že tam jsou nějaký led-ky a je to všechno mooooc ale opravdu moooc zašroubovaný a přístroje rozebírat do šroubku --- moc nedoporučujuaž to vyndáš uvidíš sám takhle jsem na to vejral.....
ale jinak přeji hodně zdaru zase jsem to nacvakal nazpět a vzdal to....
Musíš sundat a rozebrat půl palubky všechny kryty a odšroubovat i plasty co jsou u volantu ... a hlavně je to všechno na tisícihran a ne na křížák jak jsem byl zvyklej kdyby něco cinkni 724642742 poradim
No je to uplně v řiti taky mi to nesvítí bo jsem to loni v létě rozdělal vyndal kilometry kabelů a zjistij že tam jsou nějaký led-ky a je to všechno mooooc ale opravdu moooc zašroubovaný a přístroje rozebírat do šroubku --- moc nedoporučujuaž to vyndáš uvidíš sám :-o takhle jsem na to vejral.....
Musíš sundat a rozebrat půl palubky všechny kryty a odšroubovat i plasty co jsou u volantu ... a hlavně je to všechno na tisícihran a ne na křížák jak jsem byl zvyklej kdyby něco cinkni 724642742 poradim
No je to uplně v řiti taky mi to nesvítí bo jsem to loni v létě rozdělal vyndal kilometry kabelů a zjistij že tam jsou nějaký led-ky a je to všechno mooooc ale opravdu moooc zašroubovaný a přístroje rozebírat do šroubku --- moc nedoporučujuaž to vyndáš uvidíš sám takhle jsem na to vejral.....
no to si mě teda nepotěšil ale ted to stejně dělat nejde je moooc zima že tam nejni křížák nevadí nějaký nářadíčko už sem si pořídil ale pokud je to tak asi budu raděj jezdit tak jak to je bo stejně se asi budou shánět ty svítitka blbě stejně dík
no to si mě teda nepotěšil :-(((( ale ted to stejně dělat nejde je moooc zima že tam nejni křížák nevadí nějaký nářadíčko už sem si pořídil ale pokud je to tak asi budu raděj jezdit tak jak to je bo stejně se asi budou shánět ty svítitka blbě :-) stejně dík
H U R Á , doufám že novela zákona o tom, jestli vozit nebo nevozit rezervu v autě projde a nebudu ji muset sebou vozit. Pokud pojedu nějakou dálku, tak samozřejmě si ji vemu ale na cestování do 50 km nee. Zatím rezervu vozím v kufru a občas mě tam se.... .
H U R Á , doufám že novela zákona o tom, jestli vozit nebo nevozit rezervu v autě projde a nebudu ji muset sebou vozit. Pokud pojedu nějakou dálku, tak samozřejmě si ji vemu ale na cestování do 50 km nee. Zatím rezervu vozím v kufru a občas mě tam se.... .:-))))
tak sem zjistil že buď krámech prodávaj šmejd nebo neumím číst od září leju do ostřikovačů nemrzku do - 20 a noci sem jel dom z rachoty a ostříknu si okno a za tři minuty mi na čelním okně vyrostly pěkné obrázky od dědy mráze nic příjemnýho tak sem to dnes dolil koncentrátem do - 40 pro jistotu.
tak sem zjistil že buď krámech prodávaj šmejd nebo neumím číst:nevim od září leju do ostřikovačů nemrzku do - 20 a noci sem jel dom z rachoty a ostříknu si okno a za tři minuty mi na čelním okně vyrostly pěkné obrázky od dědy mráze:-o nic příjemnýho tak sem to dnes dolil koncentrátem do - 40 pro jistotu.:-p
Tak to buď v klidu kolego já už celý týden nepoužívám ostřikovače bo je mám zamrzlí a to tam mám taky do -20. Bylo mi to vysvetleno tak že když jedeš rychle tak se ti to ochladí a tím pádem i zamrzne a ta teplota je mnouhem vyší.
Něco málo pravdy na tom je ale stejně si myslím že to ředí........
Tak to buď v klidu kolego já už celý týden nepoužívám ostřikovače bo je mám zamrzlí a to tam mám taky do -20. Bylo mi to vysvetleno tak že když jedeš rychle tak se ti to ochladí a tím pádem i zamrzne a ta teplota je mnouhem vyší.
Něco málo pravdy na tom je ale stejně si myslím že to ředí........
tak nevím jestli to ředí ale kanistr byl origo zavřenej je pravda že asi něco na tom může bejt že se to ochladí ale ne o tolik.taky sem měl půlku systemu zamrzlou a nejspíš se mi tam dostala voda z nafoukanýho sněhu od okna ale delší projíždka to napravila.
:palec tak nevím jestli to ředí ale kanistr byl origo zavřenej je pravda že asi něco na tom může bejt že se to ochladí ale ne o tolik.taky sem měl půlku systemu zamrzlou a nejspíš se mi tam dostala voda z nafoukanýho sněhu od okna ale delší projíždka to napravila.
Zdravim Berlingari,
precital som Vase prispevky a chcel by som sa spytat ci nikto z Vas nema problem s kluckami posuvnych dveri - dnes bola u nas zima -20 Celzia a zlomil sa mi duralovy kolik v druhej klucke posuvnych dveri (dvere sa zvonku nedaju vobec otvorit) - preveroval som to v servise a vraj dodavaju len celu klucku - neviete mi poradit kde by sa to dalo zohnat?
Zdravim Berlingari,
precital som Vase prispevky a chcel by som sa spytat ci nikto z Vas nema problem s kluckami posuvnych dveri - dnes bola u nas zima -20 Celzia a zlomil sa mi duralovy kolik v druhej klucke posuvnych dveri (dvere sa zvonku nedaju vobec otvorit) - preveroval som to v servise a vraj dodavaju len celu klucku - neviete mi poradit kde by sa to dalo zohnat?
kluci, nechci vam tu narusovat poklidnou debatu ale mate pro sebe celou sekci urcenou pro Berlinga, takze si klidne muzete pro jednotlive problemy zakladat samostatna temata.
Takhle tu za chvilku budete mit jednu stostrankovou diskuzi ve ktere se nikdo nevyzna
Jinak at nam to houpe ... tedaaa ... vam at to jezdi
kluci, nechci vam tu narusovat poklidnou debatu :D ale mate pro sebe celou sekci urcenou pro Berlinga, takze si klidne muzete pro jednotlive problemy zakladat samostatna temata.
Takhle tu za chvilku budete mit jednu stostrankovou diskuzi ve ktere se nikdo nevyzna ;)
Jinak at nam to houpe ... tedaaa ... vam at to jezdi :-))))
Hoši, k těm ostřikovačům - na okně to namrzne vždycky, chce to mít alepsoň trošku roztopeno a praxí jsem zjistil, že úplně nejhorší je koupit koncentrát a naředit vodou na nižší teplotu.
Jinak přímo k samostatným zamrzlým ostřikovačům, spíš bude problé ve vlhkosti co se tam dostane za sněhu a zmrzne, to nebude tou směsí... Nicméně u Berlinga mi ještě nezamrzli, jen na tom okně je to problém... A nezkuošeli jste někdo koupit originál citroňáckou směs u dealera?
Heavy, co ti to vlastně ruplo? Ta vnější klička na posuvných dveřích? Jestli jen nějaký kolík ve dveřích , možná by šel nahradit třeba šroubkem nebo kovovou závlačkou...
Hoši, k těm ostřikovačům - na okně to namrzne vždycky, chce to mít alepsoň trošku roztopeno a praxí jsem zjistil, že úplně nejhorší je koupit koncentrát a naředit vodou na nižší teplotu.
Jinak přímo k samostatným zamrzlým ostřikovačům, spíš bude problé ve vlhkosti co se tam dostane za sněhu a zmrzne, to nebude tou směsí... Nicméně u Berlinga mi ještě nezamrzli, jen na tom okně je to problém... A nezkuošeli jste někdo koupit originál citroňáckou směs u dealera?
Heavy, co ti to vlastně ruplo? Ta vnější klička na posuvných dveřích? Jestli jen nějaký kolík ve dveřích , možná by šel nahradit třeba šroubkem nebo kovovou závlačkou...
Jinak dnes jsem vyměnil olej v převodovce a brzdovou kapalinu celkem za 1500Kč v origo servisu... A kupodivu to brzdí
Jinak dnes jsem vyměnil olej v převodovce a brzdovou kapalinu celkem za 1500Kč v origo servisu... A kupodivu to brzdí
Sopťo jakej dáváš olej do motoru plnou sintetiku nebo polo a po kolika km děláš výměnu já dávám plnou sintetiku a zdá se mi to co mi říkal kolega že po 10 000 Km docela brzo?
Sopťo jakej dáváš olej do motoru plnou sintetiku nebo polo a po kolika km děláš výměnu já dávám plnou sintetiku a zdá se mi to co mi říkal kolega že po 10 000 Km docela brzo?
dávám originál total quartz 9000 výměna po 20tis. km. Při intervalu jak Veno píšeš, by mi z toho věčného měnění oleje hráblo
ale záleží na motorizaci. nicméně tento olej lze i do benzinových motorů a výdrž by měla také odpovídat, ale přímo v citroenu ti přesně řeknou na daný typ..
dávám originál total quartz 9000 výměna po 20tis. km. Při intervalu jak Veno píšeš, by mi z toho věčného měnění oleje hráblo;-)
ale záleží na motorizaci. nicméně tento olej lze i do benzinových motorů a výdrž by měla také odpovídat, ale přímo v citroenu ti přesně řeknou na daný typ..
Kluci kolegové berlingáři si představte že mi nejdou zavírat zadní šoupačky ze vnitř.... jen z venku, ale jedna kuriozita otevírat ze vnitř jdou. Je to divný
Kluci kolegové berlingáři si představte že mi nejdou zavírat zadní šoupačky ze vnitř.... jen z venku, ale jedna kuriozita otevírat ze vnitř jdou. Je to divný:nevim
A co ten čudel na tom madle, ten ti funguje? Většina mé rodiny s tím neumí zacházet, a to mě dost točí. Je to tak jednoduché, tedy aspoň pro mne. Asi budeš muset seřídit celé to táhlo, pokud se ti dole neodjišťuje při zavírání ten zobáček. No však uvidíš. Čus
A co ten čudel na tom madle, ten ti funguje? Většina mé rodiny s tím neumí zacházet, a to mě dost točí. Je to tak jednoduché, tedy aspoň pro mne. Asi budeš muset seřídit celé to táhlo, pokud se ti dole neodjišťuje při zavírání ten zobáček. No však uvidíš. Čus
dávám originál total quartz 9000 výměna po 20tis. km. Při intervalu jak Veno píšeš, by mi z toho věčného měnění oleje hráblo
mám ten samý motor jako Ty 2.0 Hdi ješte mám trochu času tak to pořádně prověřím a dávám Castrol Magnatec 5w40
mám ten samý motor jako Ty 2.0 Hdi ješte mám trochu času tak to pořádně prověřím a dávám Castrol Magnatec 5w40
Kluci kolegové berlingáři si představte že mi nejdou zavírat zadní šoupačky ze vnitř.... jen z venku, ale jedna kuriozita otevírat ze vnitř jdou. Je to divný
Omrkni tuto www.citroeny.cz/forum/viewtopic.php?=8849&start=0 jsou tam i fotky a já jsem podle toho návodu seřizoval taky a povedlo se. Taky záleží jak stojíš já pokud stojim čumákem z kopce tak je to horší bo ta váha dveřý je dost velká a pokud si je vylehčíš tahem za madlo tak se většinou pohnejen ten vrch a v dolejšku zustanou viset právě v tom zobáčku co je jistí aby se nezavíraly.
Omrkni tuto www.citroeny.cz/forum/viewtopic.php?=8849&start=0 jsou tam i fotky a já jsem podle toho návodu seřizoval taky a povedlo se. Taky záleží jak stojíš já pokud stojim čumákem z kopce tak je to horší bo ta váha dveřý je dost velká a pokud si je vylehčíš tahem za madlo tak se většinou pohnejen ten vrch a v dolejšku zustanou viset právě v tom zobáčku co je jistí aby se nezavíraly.