Citroenáři, prosím o Vaše zkušenosti. Mám Bingo 2.0Hdi, 135000km najeto, jezdím běžně "okolo komína" za 5,9 až 6,1 litru na 100km. Dneska jsem se vrátil z Itálie a nestačím se divit nad spotřebou, vyšplhala se až na 8,3 litru. Je to vůbec možné? Celá cesta byla po dálnici, rychlost prakticky konstatní 120-130km, zapnutá klima, 2 osoby, 2 kufry, bez zahrádky a vleku, pneu řádně nahuštěné, rozměr 195/65/15. Kolik Bingo žere Vám?
Citroenáři, prosím o Vaše zkušenosti. Mám Bingo 2.0Hdi, 135000km najeto, jezdím běžně "okolo komína" za 5,9 až 6,1 litru na 100km. Dneska jsem se vrátil z Itálie a nestačím se divit nad spotřebou, vyšplhala se až na 8,3:-o litru. Je to vůbec možné? :nevim:nevimCelá cesta byla po dálnici, rychlost prakticky konstatní 120-130km, zapnutá klima, 2 osoby, 2 kufry, bez zahrádky a vleku, pneu řádně nahuštěné, rozměr 195/65/15. Kolik Bingo žere Vám?:nevim:nevim
Já mám to samý autí a jezdím mezi 5-6 litry na 100Km pravda je že vzhledem k tomu že se motám většinou po okreskách tak je rychlost v průměru mezi 75-100 Km/h.Ale puštená klimačka mě zvedá spotřebu cca o 0,75L ale nepoužívám ji tak že to mě netrápí tolik.Přirychlosti 120-130 už to točí docela dost velký točky a čerpadlo tam cpe nafty co se vejde.Na citroeny.cz tohle rozebírali u Xsary nepamatuju si přesně v kolika otáčkách končí ten akcelerační vstřik paliva v tom momentu je největší spotřeba.Taky nezapomeň že Bingo je krabice a stačí i jen trochu protivítr a díky odporu vzduchu jde spotřeba taky nahoru.
Já mám to samý autí a jezdím mezi 5-6 litry na 100Km pravda je že vzhledem k tomu že se motám většinou po okreskách tak je rychlost v průměru mezi 75-100 Km/h.Ale puštená klimačka mě zvedá spotřebu cca o 0,75L ale nepoužívám ji tak že to mě netrápí tolik.Přirychlosti 120-130 už to točí docela dost velký točky a čerpadlo tam cpe nafty co se vejde.Na citroeny.cz tohle rozebírali u Xsary nepamatuju si přesně v kolika otáčkách končí ten akcelerační vstřik paliva v tom momentu je největší spotřeba.Taky nezapomeň že Bingo je krabice a stačí i jen trochu protivítr a díky odporu vzduchu jde spotřeba taky nahoru.
Já měl předtím Audi A4, ta jezdila za 6 a když jsem ji vzal na dálnici tak šla spotřeba pod 5l, toto byl skok nahoru a dost výrazný. Jinak průměrnou rychlost jsem měl za včerejší jízdu 112,3km v hodině. Největší spotřeba 8,3l byla v Itálii od Foggia k Bologni a co mě překvapilo, že při průjezdu Brennerského průsmyku šla spotřeba dolů a přitom ta cesta jde stále do kopce
Já měl předtím Audi A4, ta jezdila za 6 a když jsem ji vzal na dálnici tak šla spotřeba pod 5l, toto byl skok nahoru a dost výrazný. Jinak průměrnou rychlost jsem měl za včerejší jízdu 112,3km v hodině. Největší spotřeba 8,3l byla v Itálii od Foggia k Bologni a co mě překvapilo, že při průjezdu Brennerského průsmyku šla spotřeba dolů a přitom ta cesta jde stále do kopce:nevim:nevim:nevim
Pokud je to tak jak říkáš pak bych to moc neřešil nejspíš jsi natankoval horší naftu.Hdi nejni špatný motor ale je řekl bych trochu mlsnější.Já jsem se naučil tankovat u jedné čerpačky a spotřeba se ustálila ale v momentě kdy natankuju jinde tak začne kolísat,mimo jiné do nafty přidávám VIF a od té doby se dá říct že spotřeba šla asi o 0,25L dolů.Jinými slovy Hdi je moc citlivý na kvalitu nafty jinak bych si toto kolísání ve spotřebě nevysvětloval pokud se dejme tomu během dvou tankoání vrátíš do normálu,řešil bych to jedině pokud se tak nestane.
Pokud je to tak jak říkáš pak bych to moc neřešil nejspíš jsi natankoval horší naftu.Hdi nejni špatný motor ale je řekl bych trochu mlsnější.Já jsem se naučil tankovat u jedné čerpačky a spotřeba se ustálila ale v momentě kdy natankuju jinde tak začne kolísat,mimo jiné do nafty přidávám VIF a od té doby se dá říct že spotřeba šla asi o 0,25L dolů.Jinými slovy Hdi je moc citlivý na kvalitu nafty jinak bych si toto kolísání ve spotřebě nevysvětloval pokud se dejme tomu během dvou tankoání vrátíš do normálu,řešil bych to jedině pokud se tak nestane.
Do nafty dávám taky nějakou přísadu od Castrolu...Dneska to jdu okouknout jestlki někde něco neteče a zítra jedu na diagnostiku, tak uvidím. Stále si myslím že ta spootřeba není normální, teď už zase jezdím svoje staré známé trasy a pořád to žere....
Do nafty dávám taky nějakou přísadu od Castrolu...Dneska to jdu okouknout jestlki někde něco neteče a zítra jedu na diagnostiku, tak uvidím. Stále si myslím že ta spootřeba není normální, teď už zase jezdím svoje staré známé trasy a pořád to žere.... :nevim:nevim:nevim
Před cestou bylo auto na výměně rozvodů, teď mi jeden mechanik poradil překontrolovat napnutí rozvoďáku-prý může být hodně napnutý a spotřeba může být vyšší....zdálo se mi to jako kravina ale nedalo mi to. Řemen jsem nechal překontrolovat, prý byl hodně napnutý, tak mi ho seřídili a spotřeba opět na 6,1l/100km
Před cestou bylo auto na výměně rozvodů, teď mi jeden mechanik poradil překontrolovat napnutí rozvoďáku-prý může být hodně napnutý a spotřeba může být vyšší....zdálo se mi to jako kravina ale nedalo mi to. Řemen jsem nechal překontrolovat, prý byl hodně napnutý, tak mi ho seřídili a spotřeba opět na 6,1l/100km
U mě běžná spotřeba 2.0HDi/66kW do šesti litrů bez ohledu na počasí, zkrátka celoročně. Ovšem pokud na to budeme šlapat, není problém se dostat přes sedm litrů, ale osm je snad maximum.
U mě běžná spotřeba 2.0HDi/66kW do šesti litrů bez ohledu na počasí, zkrátka celoročně. Ovšem pokud na to budeme šlapat, není problém se dostat přes sedm litrů, ale osm je snad maximum.
ak je ten rozvodak moc napnuty moze to znamenat posunute casovanie ventilov a teda aj spotrebu
ak je ten rozvodak moc napnuty moze to znamenat posunute casovanie ventilov a teda aj spotrebu