Kolegové Berlingáři i ostatní znalci
Mám problém s motorem,beh na volnoběh je sametový bez problémů,ale zdá se mi že nemá takový výkon,jako by byl udušený a hlavně ,co se mi nezdá, je při razantnějším přidání plynu motor cuká jako by vynechá né pravidelně jen někdy.Jinak jsou vyměněny veškeré filtry,palivový,olejový,vzduchový interierový.Nevíte co by to mohlo být??
Kolegové Berlingáři i ostatní znalci
Mám problém s motorem,beh na volnoběh je sametový bez problémů,ale zdá se mi že nemá takový výkon,jako by byl udušený a hlavně ,co se mi nezdá, je při razantnějším přidání plynu motor cuká jako by vynechá né pravidelně jen někdy.Jinak jsou vyměněny veškeré filtry,palivový,olejový,vzduchový interierový.Nevíte co by to mohlo být??
Čus, ve výčtu vyměněných dílů postrádám kabely, zkus je vyměnit, měl jsem stejný problém.
Čus, ve výčtu vyměněných dílů postrádám kabely, zkus je vyměnit, měl jsem stejný problém.
A je to tady,pánové.Dnes při cestě z Prahy domů začala svítit kontolka motoru se symbolem K,žlutá symbolizující poruchu vstřikování nebo katalizátoru nebo co tam ještě je.Auto dojelo domů na bez problému,dočetl jsem se že by mohl odejít katalyzátor.Máte s tímto někdo nějaké zkušenosti případně doporučíte mi nějaký servis,který by mohl problém vyřešit a byl solidní.
Díky Berlingáři Petr
A je to tady,pánové.Dnes při cestě z Prahy domů začala svítit kontolka motoru se symbolem K,žlutá symbolizující poruchu vstřikování nebo katalizátoru nebo co tam ještě je.Auto dojelo domů na bez problému,dočetl jsem se že by mohl odejít katalyzátor.Máte s tímto někdo nějaké zkušenosti případně doporučíte mi nějaký servis,který by mohl problém vyřešit a byl solidní.
Díky Berlingáři Petr
Není,jedná se o kontrolku s diagnostikou motoru,a už je to vyřešeno,dal jsem to v citroenu na diagnostiku a byla to porucha na 3 vstřiku,ale nebyla vedená jako porucha trvalá ale jen náhodná což znamená že není třeba nic měnit,z největší pravděpodobností bordel v palivu,apropo když jsem tam dnes jeluž to nesvítilo ale v sobotu i v neděli jo.Tohle jsou nejblbější závady co znám.
Díky Petr
Není,jedná se o kontrolku s diagnostikou motoru,a už je to vyřešeno,dal jsem to v citroenu na diagnostiku a byla to porucha na 3 vstřiku,ale nebyla vedená jako porucha trvalá ale jen náhodná což znamená že není třeba nic měnit,z největší pravděpodobností bordel v palivu,apropo když jsem tam dnes jeluž to nesvítilo ale v sobotu i v neděli jo.Tohle jsou nejblbější závady co znám.
Díky Petr
Tak jsem musel zase zatřást prasátkem . Přijel jsem na chalupu a spojka zůstala na podlaze, z motoru příšerný zvuky. Nakonec jsem byl svým mechanikem odtažen (bóže ta potupa). Rozsypaná spojka, včetně ložiska. Samozřejmě s autem je to stejné jak s člověkem, dokud nejde k doktoru, tak mu nic není. Auto jsem svěřil svému mechanikovi a jak to postupně rozebíral, tak to byl jeden telefonát za druhým. Hele špatná manžeta poloosy, hele špatné samostavitelné táhlo spojky, vypínací ložisko, lamela spojky, pružiny atd.atd. Prostě to zkrátím, vypláznul jsem 9 400,-Kč . Jestli budu někdy kupovat auto, tak maximálně dva roky staré. Auto jsem pořídil za 150 000 a celkové opravy cca 50 000,- Kdybych to býval byl věděl, tak bych byl býval si koupil něco za 200 000 a asi bych teď měl pokoj. Třeba ale taky ne. Asi záleží na kusu. Doufám, že hodně dlouho, krom LPG do toho nic jiného už nevrazím. Mimochodem LPG za 11,40,-
Tak jsem musel zase zatřást prasátkem :-(((( . Přijel jsem na chalupu a spojka zůstala na podlaze, z motoru příšerný zvuky. Nakonec jsem byl svým mechanikem odtažen (bóže ta potupa). Rozsypaná spojka, včetně ložiska. Samozřejmě s autem je to stejné jak s člověkem, dokud nejde k doktoru, tak mu nic není. Auto jsem svěřil svému mechanikovi a jak to postupně rozebíral, tak to byl jeden telefonát za druhým. Hele špatná manžeta poloosy, hele špatné samostavitelné táhlo spojky, vypínací ložisko, lamela spojky, pružiny atd.atd. Prostě to zkrátím, vypláznul jsem 9 400,-Kč . Jestli budu někdy kupovat auto, tak maximálně dva roky staré. Auto jsem pořídil za 150 000 a celkové opravy cca 50 000,- Kdybych to býval byl věděl, tak bych byl býval si koupil něco za 200 000 a asi bych teď měl pokoj. Třeba ale taky ne. Asi záleží na kusu. Doufám, že hodně dlouho, krom LPG do toho nic jiného už nevrazím. Mimochodem LPG za 11,40,-:-))))
Zdravím
Když to vidím,přidám další díl mého oblíbeného serialu"cukání vozu"
Po asi páté diagnostice motoru jak v Citroenu tak i v jiných autoservisech,po výměně filtrů,svíček ,vstřiků,vyčištění klapky, a proměření el. systému vozidla,vozidlo vydrželo necukat celých 20 km!!Poté celý den.Od té doby(čtvrtek)zase nic,dnes "jedu"do Prahy tak uvidíme jak to bude vypadat,Abych přidal poutavou pasáž jako Zulehla(AHOJ)zadal jsem kontrolu čepů přední nápravy.Výsledek byl následující,tyčka stabilizatoru,čep řízení,destičky,prodřená brzdová hadice(když sundavali,museli uříznout i s trubkou a udělat novou kuličku).
Vysledek co se týká cukání motoru jsme tam za 15000 kč a závada není odstraněna,zbývá vyměnit lištu na svíčkách(zároven relé)cca 3500-4000 kč,a pak už nevím.Musím říci že začínám byt vůči značce Citroen "mírně pesimistický".
Zdar
Zdravím
Když to vidím,přidám další díl mého oblíbeného serialu"cukání vozu"
Po asi páté diagnostice motoru jak v Citroenu tak i v jiných autoservisech,po výměně filtrů,svíček ,vstřiků,vyčištění klapky, a proměření el. systému vozidla,vozidlo vydrželo necukat celých 20 km!!Poté celý den.Od té doby(čtvrtek)zase nic,dnes "jedu"do Prahy tak uvidíme jak to bude vypadat,Abych přidal poutavou pasáž jako Zulehla(AHOJ)zadal jsem kontrolu čepů přední nápravy.Výsledek byl následující,tyčka stabilizatoru,čep řízení,destičky,prodřená brzdová hadice(když sundavali,museli uříznout i s trubkou a udělat novou kuličku).
Vysledek co se týká cukání motoru jsme tam za 15000 kč a závada není odstraněna,zbývá vyměnit lištu na svíčkách(zároven relé)cca 3500-4000 kč,a pak už nevím.Musím říci že začínám byt vůči značce Citroen "mírně pesimistický".
Zdar
Tak zdravím všechny
Jak jsem slíbil,pokračuji v serialu "cukání vozu" Berlingo 1,4i
Cesta do Prahy měla standartní průběh,do Loun dobrá od Loun přískokem vpřed,zatím jen lehké cukání,ve všech režimech jízdy hlavně však táhlé kopce a jízda na nižší převodové stupne,2 a 3,takže klasika.Při cestě z Prahy cukatůra již od začátku,doprovázená záškuby různého typu vylepšené ještě o poblikávání kontrolky poruchy vstřikování (oranž.písmeno K), v některých okamžicích jízdy velmi čitelný běh na 3 válce.A ted se ptám,co s tím drazí kolegové,řeším to již od října 2008 a stále žádný výsledek,nebo náznak zlepšení,viz dříve uvedené výměny a servisy vozidla.Jsem silně nasrán a již bez peněz,a bez iluzí.Čekám na vaše rady,zkušenosti,Petr
Tak zdravím všechny
Jak jsem slíbil,pokračuji v serialu "cukání vozu" Berlingo 1,4i
Cesta do Prahy měla standartní průběh,do Loun dobrá od Loun přískokem vpřed,zatím jen lehké cukání,ve všech režimech jízdy hlavně však táhlé kopce a jízda na nižší převodové stupne,2 a 3,takže klasika.Při cestě z Prahy cukatůra již od začátku,doprovázená záškuby různého typu vylepšené ještě o poblikávání kontrolky poruchy vstřikování (oranž.písmeno K), v některých okamžicích jízdy velmi čitelný běh na 3 válce.A ted se ptám,co s tím drazí kolegové,řeším to již od října 2008 a stále žádný výsledek,nebo náznak zlepšení,viz dříve uvedené výměny a servisy vozidla.Jsem silně nasrán a již bez peněz,a bez iluzí.Čekám na vaše rady,zkušenosti,Petr
Na 90% by to měla dělat ta lišta na svíčkách. Známá to měla na Peugeotu 206 (stejný motor jako ty) a dělalo to jen po ohřátí motoru. Nechala v Peugeotu cca 30000!!! Nakonec ji řekli, že dají novou řídící jednotku a komplet kabeláž za dalších x peněz. Tak jsme ji dali tu lištu a už 2 roky má klid. Je možné, aby byli v servisu takoví amatéři? Těmahle základníma věcma by přece měli začínat...
Na 90% by to měla dělat ta lišta na svíčkách. Známá to měla na Peugeotu 206 (stejný motor jako ty) a dělalo to jen po ohřátí motoru. Nechala v Peugeotu cca 30000!!! Nakonec ji řekli, že dají novou řídící jednotku a komplet kabeláž za dalších x peněz. Tak jsme ji dali tu lištu a už 2 roky má klid. Je možné, aby byli v servisu takoví amatéři? Těmahle základníma věcma by přece měli začínat...:-(
Zdravím petře já měl stejný prodlém ale s naftou začal jsem tam přidávat aditivum a zatím je to v poho ale dělalo to jen když to bylo studený.
Pokud ti to dělá pořád je to divný - co váha vzduchu a kabely a nechce to taky přehrát počitač?? Občas si na to někdo taky stěžoval ale jen u HDI a ty máš benzín - to je divný. No já bych skusil ještě ten počítač jestli tam jen není nějakej problémek. Ještě si vzpomínám když jesm měl š120 stačilo hnout s předstihem. ale to tady asi nehrozí....... Skusim se ti pozeptat kdo má citrouše ale vím jen o lidech s nafťákama.
Zdravím petře já měl stejný prodlém ale s naftou začal jsem tam přidávat aditivum a zatím je to v poho ale dělalo to jen když to bylo studený.
Pokud ti to dělá pořád je to divný - co váha vzduchu a kabely a nechce to taky přehrát počitač?? Občas si na to někdo taky stěžoval ale jen u HDI a ty máš benzín - to je divný. No já bych skusil ještě ten počítač jestli tam jen není nějakej problémek. Ještě si vzpomínám když jesm měl š120 stačilo hnout s předstihem. :-) ale to tady asi nehrozí....... Skusim se ti pozeptat kdo má citrouše ale vím jen o lidech s nafťákama.
Díky chlapi,zdá se mi to také jako poslední možnost,horší je co když to nebude ani toto.
Díky chlapi,zdá se mi to také jako poslední možnost,horší je co když to nebude ani toto.
nesaje to niekde falosny vzduch ? Dalej ma napada skontrolovat vsetky uzemnovacie body ... Tlak paliva predpokladam uz v servise zmerali.
nesaje to niekde falosny vzduch ? Dalej ma napada skontrolovat vsetky uzemnovacie body ... Tlak paliva predpokladam uz v servise zmerali.
Tief to máš pravdu ještě pořádně skontrolovat všechnu kostru co je od motoru a relátek a ten falešný vzduch to by nešlo do otáček a nehádaly by se mu válce i když možná jeden vstřik může bejt načatej to máš pravdu.....
Jednou jsme mely 309-tku a mely prasklou palivovou hadicu nešlo to do otáček a dusilo se to.
Jinak mi je boceli-ho líto já bych byl uplně v pr....
Hodně zdaru
Tief to máš pravdu ještě pořádně skontrolovat všechnu kostru co je od motoru a relátek a ten falešný vzduch to by nešlo do otáček a nehádaly by se mu válce i když možná jeden vstřik může bejt načatej to máš pravdu.....
Jednou jsme mely 309-tku a mely prasklou palivovou hadicu nešlo to do otáček a dusilo se to.
Jinak mi je boceli-ho líto já bych byl uplně v pr....
Hodně zdaru
Chlapcí,falešný vzduch to nesaje,vstřiky jsou všechny nový,není to benzínem,vyměněn filtr,Filtr sání vyměněn již po druhé za posledních 8 měsíců,relé to má zároven v lište co je na svíčkách,tu jedinou jsem nevyměnil(už na ní nemám)
Jinak to začně cukat a svítit(kontrolka) když to je teplé,ale dnes to svítilo již od začátku naopak za cca 15 min to svítit a cukat přestalo HA NOVINKA
A to není jediný problém s tímto vozem
Před měsícem mi dali nové ložisko,ale kravál se ještě zvětšil,tak v jiném servise dali na to samé kolo nové a byl klid,tamto jsem reklamoval zatím bez výsledku.
Dále jsem před 14 měsíci vyměnil (výměným způsobem obě poloosy,u kterých jsem zjistil,že vnitřní manžety jsou zpuchřelé(jedna z nich je dokonce prasklá a samozřejmě vyhazuje vazelínu)samozřejmě reklamoval jsem ,vyfotili si to ale zatím bez výsledku.Od 1.6 jsem po 15 letech ve firmě bez práce,ještě že si občas něco vydělám zpěvem(když tam teda doskáču,kšefty dále od baráku nemohu brát ,protože není jistota že dojedu,a každý měsíc platím hypotéku,a práce veškerá žádná no neposrali by jste se z toho??
Chlapcí,falešný vzduch to nesaje:nevim:nevim,vstřiky jsou všechny nový:-d,není to benzínem;-),vyměněn filtr:palec,Filtr sání vyměněn již po druhé za posledních 8 měsíců:palec,relé to má zároven v lište co je na svíčkách,tu jedinou jsem nevyměnil(už na ní nemám):-p
Jinak to začně cukat a svítit(kontrolka) když to je teplé,ale dnes to svítilo již od začátku naopak za cca 15 min to svítit a cukat přestalo HA NOVINKA:-)):-)):-))
A to není jediný problém s tímto vozem
Před měsícem mi dali nové ložisko,ale kravál se ještě zvětšil:-)))):-)))),tak v jiném servise dali na to samé kolo nové a byl klid:palec,tamto jsem reklamoval zatím bez výsledku.:nevim
Dále jsem před 14 měsíci vyměnil (výměným způsobem obě poloosy,u kterých jsem zjistil,že vnitřní manžety jsou zpuchřelé(jedna z nich je dokonce prasklá a samozřejmě vyhazuje vazelínu)samozřejmě reklamoval jsem;-) ,vyfotili si to ale zatím bez výsledku:nevim.Od 1.6 jsem po 15 letech ve firmě bez práce,ještě že si občas něco vydělám zpěvem(když tam teda doskáču,kšefty dále od baráku nemohu brát ,protože není jistota že dojedu:-(,a každý měsíc platím hypotéku:-((((:-((((:-(,a :-(:-(:-(práce veškerá žádná no neposrali by jste se z toho??:-d:-d:-d:-)):-)))):-(
Boceli, přispěji taky radou (máte štěstí, že jdu kolem ) - A co takle Lambda sonda? Ta problikávající kontrolka diagnostiky by mohla napovídat. Měřil ji někdo? Možná nějaká blbost v konektoru - zkus vyndat - zandat... I když zase ty tři válce no divné..
Boceli, přispěji taky radou (máte štěstí, že jdu kolem :-p) - A co takle Lambda sonda? Ta problikávající kontrolka diagnostiky by mohla napovídat. Měřil ji někdo? Možná nějaká blbost v konektoru - zkus vyndat - zandat...:-o I když zase ty tři válce :nevim no divné..
Bohužel byla měrena na počítačí za posledních 6 týdnů celkem 5x hodnoty jsou vynikající,koukal jsem se na to sám když to připojovali k diagnostice,přece jenom (byl) jsem Diagnostik
Bohužel;-);-) byla měrena na počítačí za posledních 6 týdnů celkem 5x :nevim:nevim:nevim:nevimhodnoty jsou vynikající:-d:-d:-d:-d,koukal jsem se na to sám když to připojovali k diagnostice,přece jenom (byl) jsem Diagnostik:-p:-p:-p
Neznáš někoho, kdo by měl stejný motor, třeba i v jiném Citroenu nebo Peugeotu a mohl by ti tu lištu půjčit na zkoušku?
Neznáš někoho, kdo by měl stejný motor, třeba i v jiném Citroenu nebo Peugeotu a mohl by ti tu lištu půjčit na zkoušku?:nevim
Nemám bohužel nikoho z 1,4i,ale při mé smůle to taky nebude ono.
Petr
Nemám bohužel nikoho z 1,4i:-o,ale při mé smůle to taky nebude ono:-(:-(:-(:-(:-(:-(.
Petr
No abych reagoval na to co psal Petris, vyndat,sundat a nandat,to už se sundavalo celkem 4x,nejdéle to vydrželo po výměně vstřiků ,celkem to měsíc nezlobilo,poté opět starý scénář
No abych reagoval na to co psal Petris, vyndat,sundat a nandat:-)):-)),to už se sundavalo celkem 4x,nejdéle to vydrželo po výměně vstřiků:palec:palec ,celkem to měsíc nezlobilo:-)))),poté opět starý scénář:-o;-):-(:-(