Na jaře jsem měl jednou plnej motor oleje. Myslel sem si, že se to dostalo kolem víčka a neřešil to. Pak mi jednoho dne praskly rozvody a zjistilo se, že jsem měl prasklý těsnění pod hlavou. Vše jsem nechal opravit a včera se mi to stalo znovu, teda jenom mi vylítal všechen olej.Jel jsem normálně. Žádný přetáčení nebo tak něco. Nevíte někdo jak je to možný?
Na jaře jsem měl jednou plnej motor oleje. Myslel sem si, že se to dostalo kolem víčka a neřešil to. Pak mi jednoho dne praskly rozvody a zjistilo se, že jsem měl prasklý těsnění pod hlavou. Vše jsem nechal opravit a včera se mi to stalo znovu, teda jenom mi vylítal všechen olej.Jel jsem normálně. Žádný přetáčení nebo tak něco. Nevíte někdo jak je to možný?
03.12.2010 13:35 -
Re: Těsnění pod hlavou (berlingo 99´ 1.8)
Prasklá hlava, nebóoo uplná kravina a to je to, že máš zamrzlej odfuk kliky vodou, taková rozdvojená černá hadice, co jde od spodku od vany do vent. víka. To se ucpe zmrznutím, a vylítá ti olej měrkou, takže to bude ono, a tu hlavu neber, protože jsem si to přečetl teď pořádně
Prasklá hlava, nebóoo uplná kravina a to je to, že máš zamrzlej odfuk kliky vodou, taková rozdvojená černá hadice, co jde od spodku od vany do vent. víka. To se ucpe zmrznutím, a vylítá ti olej měrkou, takže to bude ono, a tu hlavu neber, protože jsem si to přečetl teď pořádně :-D
06.12.2010 17:54 -
To mě nenapadlo. Mrknu na tu měrku. Když bude volná, tak by to asi mělo být ono, že jo?
To mě nenapadlo. Mrknu na tu měrku. Když bude volná, tak by to asi mělo být ono, že jo?
06.12.2010 17:56 -
může to být prasklá hlava, ale to jsem nechtěl hned dělat haló.. zkontroluj tu měrku a ten odfuk, a pak řeš hlavu změřit tlaky atd. atd. ale když nenatrefíš na hovado, tak seženeš levně hlavu, těsnění řádově kvalitní okolo 800,- a práce 1.000,- práce na cca 3 hodiny
může to být prasklá hlava, ale to jsem nechtěl hned dělat haló.. zkontroluj tu měrku a ten odfuk, a pak řeš hlavu :-) změřit tlaky atd. atd.:-) ale když nenatrefíš na hovado, tak seženeš levně hlavu, těsnění řádově kvalitní okolo 800,- a práce 1.000,- práce na cca 3 hodiny :-)
06.12.2010 18:54 -
No jo, ale hlava je za trojku,diagnostika... Znáš to... takže to může bejt těch 6 i 7...
No jo, ale hlava je za trojku,diagnostika... Znáš to... takže to může bejt těch 6 i 7...
06.12.2010 18:57 -