Tak kdo pak už má hotové přechody na letní obdobý já jsem včera přešel z Bingem a v neděli mám v plánu Xsaru. V rámci přechodu na letní období jsem samozřejmně přezul,umyl auto od těch sajrajtu ze zimy,pokusil jsem se rozleštit i několik škrábanců které jsem vyrobil svoji neopatrností,vyčistil jsem interiér a konečně jsem dodělal držák na hasičák tak aby byl lépe přístupný a držák na telefon.Provedl jsem výměnu brzd na zadní nápravě dal jsem nové pakny i bubny.Po zkušenostech s Xsarou jsem rozhodnul že v ostřikovačích budeme používat zimní směs celoročně,protože se nám stalo že jsem sice nalil zimní do toho co tam bylo ale neředilo se to moc a mráz zlikvidoval čerpadlo.
Tak kdo pak už má hotové přechody na letní obdobý já jsem včera přešel z Bingem a v neděli mám v plánu Xsaru. V rámci přechodu na letní období jsem samozřejmně přezul,umyl auto od těch sajrajtu ze zimy,pokusil jsem se rozleštit i několik škrábanců které jsem vyrobil svoji neopatrností,vyčistil jsem interiér a konečně jsem dodělal držák na hasičák tak aby byl lépe přístupný a držák na telefon.Provedl jsem výměnu brzd na zadní nápravě dal jsem nové pakny i bubny.Po zkušenostech s Xsarou jsem rozhodnul že v ostřikovačích budeme používat zimní směs celoročně,protože se nám stalo že jsem sice nalil zimní do toho co tam bylo ale neředilo se to moc a mráz zlikvidoval čerpadlo.
26.03.2010 18:11 -
Re: Přechody na letní (zimní) obdobý.
Tak dnes také přezuto na letní.. Tím jsem asi skončil s přechodem (teda ne se svým - ale na léto)
Tak dnes také přezuto na letní.:palec. Tím jsem asi skončil s přechodem (teda ne se svým:-d - ale na léto)
26.03.2010 18:35 -
Já včera přezul MEGANA, Berlingo musí ještě chvíli vydržet na zimákách, bo se s nimi lépe jezdí v bahně, a na chatě to ještě úplně nevyschlo.
Já včera přezul MEGANA, Berlingo musí ještě chvíli vydržet na zimákách, bo se s nimi lépe jezdí v bahně, a na chatě to ještě úplně nevyschlo.:-d
26.03.2010 19:49 -
prezul som minuli vikend a popri tom spravil komplet generalku prednych brzd
cakaju ma oleje filtre a kopa ineho, taky vacsi servis
co sa tyka ostrekovacov, v lete je max blbost pouzivat zimnu zmes, odpari sa skor ako posluzi a to nehovorim o neschopnosti umyvat muchy zo skla
kokoz, ze prechody, to si pamatam z vojny ... ble
prezul som minuli vikend a popri tom spravil komplet generalku prednych brzd
cakaju ma oleje filtre a kopa ineho, taky vacsi servis
co sa tyka ostrekovacov, v lete je max blbost pouzivat zimnu zmes, odpari sa skor ako posluzi a to nehovorim o neschopnosti umyvat muchy zo skla :)
28.03.2010 13:50 -
V současné době pneuservisy tak zdražily ,že jsem si koupil disky a zimáky good year ultra grip(jsou celkem dobré-podle testů jsou prý lepší continental- nevím),letní michelin z prvovýroby.Vzhledem k tomu co říkají testy doufám , že pneuservisům nedám delší dobu vydělat.Takže shrnu-než 2x ročně přezouvat tak raději komplet kola s kvalitními pneu.Navíc nemusíte se objednávat a operativně pžezujete podle počasí .
V současné době pneuservisy tak zdražily ,že jsem si koupil disky a zimáky good year ultra grip(jsou celkem dobré-podle testů jsou prý lepší continental- nevím),letní michelin z prvovýroby.Vzhledem k tomu co říkají testy doufám , že pneuservisům nedám delší dobu vydělat.Takže shrnu-než 2x ročně přezouvat tak raději komplet kola s kvalitními pneu.Navíc nemusíte se objednávat a operativně pžezujete podle počasí .
30.03.2010 08:07 -
Ultra gripy jsou dobré zimáky. Na další zimu je plánuju koupit. Má je známej na XMu a nemůže si je vynachválit. Já letos dám pneuservisům řádně vydělat. Budu přezouvat jak o život. Letňáky z loňska kaput a zimáky které tedka dojíždím taky kaput. Používám taky dvě sady disků, je to jednoduší. Když to všechno obuju tak snad budu mít od pneu aspon na tři roky pokoj.
Ultra gripy jsou dobré zimáky. Na další zimu je plánuju koupit. Má je známej na XMu a nemůže si je vynachválit. Já letos dám pneuservisům řádně vydělat. Budu přezouvat jak o život. Letňáky z loňska kaput a zimáky které tedka dojíždím taky kaput. :-) Používám taky dvě sady disků, je to jednoduší. Když to všechno obuju tak snad budu mít od pneu aspon na tři roky pokoj. :-)
30.03.2010 09:59 -
ja len jednu poznamku, zarobit pneuservisom by som dal aj tak - vyvazit kola sa vzdy oplati. Naposledy som nahodil letnu sadu a potom sa stavil na vyvazenie, myslim ze sa ale nic nestane ked take disky hodis pred uskladnenim na vyvazenie
ja len jednu poznamku, zarobit pneuservisom by som dal aj tak - vyvazit kola sa vzdy oplati. Naposledy som nahodil letnu sadu a potom sa stavil na vyvazenie, myslim ze sa ale nic nestane ked take disky hodis pred uskladnenim na vyvazenie
30.03.2010 19:34 -
S vyvážením souhlasím , ale nemyslím si , že by bylo potřeba každý rok-po zajetí gumy -až si sedne -pokud necítím zřetelné chvění ........? Jedna zkušenost-když sem měl ještě Felicii koupil sem nové Matadory letní a za měsíc chvění kol tak koukám a boky všech 4 pneu se na několika místech vyduli až o 3-4 mm-nafotil sem s přiloženým pravítkem a šel reklamovat k prodejci.Tam mě bylo řečeno , že je to normální-že to je ve spojích a že to udělá i Michelinka.Převážili kola a za 2 týdny zase chvění. Pneu putovali k obchodnímu zástupci pro ČR a zase neuznali reklamaci.Asi to byla špatná serie protože Matadory jsou prý dobrý , ale od této zkušenosti je nechci na svém autě ani vidět-pneu putovali klukům na favorita na prasení po lese a já byl o pár tisíc chudší.
S vyvážením souhlasím , ale nemyslím si , že by bylo potřeba každý rok-po zajetí gumy -až si sedne -pokud necítím zřetelné chvění ........? Jedna zkušenost-když sem měl ještě Felicii koupil sem nové Matadory letní a za měsíc chvění kol tak koukám a boky všech 4 pneu se na několika místech vyduli až o 3-4 mm-nafotil sem s přiloženým pravítkem a šel reklamovat k prodejci.Tam mě bylo řečeno , že je to normální-že to je ve spojích a že to udělá i Michelinka.Převážili kola a za 2 týdny zase chvění. Pneu putovali k obchodnímu zástupci pro ČR a zase neuznali reklamaci.Asi to byla špatná serie protože Matadory jsou prý dobrý , ale od této zkušenosti je nechci na svém autě ani vidět-pneu putovali klukům na favorita na prasení po lese a já byl o pár tisíc chudší.
30.03.2010 23:45 -
no ak spravis na nich 15-20t - ver ze je dobre ich dat prevazit, som nedal raz a potom boli totalne nafigu
edit: ked uz ich citis, tak je to nadmieru zle
no ak spravis na nich 15-20t - ver ze je dobre ich dat prevazit, som nedal raz a potom boli totalne nafigu
edit: ked uz ich citis, tak je to nadmieru zle
21.04.2010 21:24 -
Tak i já jsem konečně vyšetřil hodinku na výměnu zimních pneu za letní. Na zimákách jsem nalítal 6 tis. km
Tak i já jsem konečně vyšetřil hodinku na výměnu zimních pneu za letní. Na zimákách jsem nalítal 6 tis. km:-p
21.04.2010 21:56 -
Já sem letos přezutí vyřešil výměnou celýho auta Docela efektivní systém
Já sem letos přezutí vyřešil výměnou celýho auta :-D Docela efektivní systém :-))))
22.04.2010 19:55 -
Pepane je to asi nejlepší systém, jen trochu nákladný. Naštěstí jsou přechody jen 2x v roce. Tak jen přemýšlím, kdy tě napodobím, podzim nebo jaro?
Pepane je to asi nejlepší systém, jen trochu nákladný. Naštěstí jsou přechody jen 2x v roce.:-)))) Tak jen přemýšlím, kdy tě napodobím, podzim nebo jaro?:-))))
17.10.2010 19:21 -
Mno a je to tady zase, zima klepe na dveře a naše Berlingo už má zase zimní papuče!
Mno a je to tady zase, zima klepe na dveře a naše Berlingo už má zase zimní papuče!:nevim
17.10.2010 19:24 -
Tak letos jsem přechod na zimní obdobý rozdělil na etapy včera jsem nalil do obou nemrzku do ostřikovačů a nasadil jsem clony před chladič.Zimní papuče sára dostane až po přespříští týden. Bingo možná ještě dýl zatím je počasí ucházející. Chci vylepšit design ráfků bohužel jsem se k tomu dříve nedostal.
Tak letos jsem přechod na zimní obdobý rozdělil na etapy včera jsem nalil do obou nemrzku do ostřikovačů a nasadil jsem clony před chladič.Zimní papuče sára dostane až po přespříští týden. Bingo možná ještě dýl zatím je počasí ucházející. Chci vylepšit design ráfků bohužel jsem se k tomu dříve nedostal.
19.10.2010 21:12 -
Mimochodem, víte že letos je novinka - hloubka desénu zimní pneu je min. 4mm na všerch kolech a to v úseku označeném značkou "zimní výbava"? .link.
Mimochodem, víte že letos je novinka - hloubka desénu zimní pneu je min. 4mm na všerch kolech a to v úseku označeném značkou "zimní výbava"?
http://www.zimni-znacka.cz/
20.10.2010 09:47 -
Taky sem si říkal že to přeházím až později ale dnes v noci už to v lesích kolem Kerska trošku pokouzávalo ale musí to vydržet do soboty dřív nemám čas.
Taky sem si říkal že to přeházím až později ale dnes v noci už to v lesích kolem Kerska trošku pokouzávalo ale musí to vydržet do soboty dřív nemám čas.:nevim