Přátelé, vždy po přezutí zimní - letní a naopak, řeším otázku dobrého vyvážení. Konkrétně má C4 vyžaduje přesné, ale opravdu přesné vyvážení kol. Zvláště letní "oceláky" 16" rozhodí jakákoli nevyváženost, která se projeví vždy v rychlostech 120 - 130 km/h. Zajímavé je, že ne vždy. Pročetl jsem už různá fóra na toto téma, a setkal jsem se i s názorem že podvozek C4 - P307 je na vyvážení kol "choulostivý". Zajímali by mě vaše zkušenosti i názory.(nejen majitelů C4) Také zkušenosti pneuservisem a doporučení na kvalitní servis jsou vítány.
Přátelé, vždy po přezutí zimní - letní a naopak, řeším otázku dobrého vyvážení. Konkrétně má C4 vyžaduje přesné, ale opravdu přesné vyvážení kol. Zvláště letní "oceláky" 16" rozhodí jakákoli nevyváženost, která se projeví vždy v rychlostech 120 - 130 km/h. Zajímavé je, že ne vždy. Pročetl jsem už různá fóra na toto téma, a setkal jsem se i s názorem že podvozek C4 - P307 je na vyvážení kol "choulostivý". Zajímali by mě vaše zkušenosti i názory.(nejen majitelů C4) Také zkušenosti pneuservisem a doporučení na kvalitní servis jsou vítány.;-)
08.05.2009 21:04 -
Re: Vyvážení kol, vibrace, zkušenosti - servis
Potvrzuji, každý servis vyvažuje jinak. Měl jsem stejné problémy předloni, v jednom servise u nás na Vysočině vyváženo na 0-0, avšak kola při udávané rychlosti vibrovala na volantě o cca 1 cm (takový malý masážní přístroj ) Převáženo v jiném pneuservise na jiném typu vyvažovačky a problém ustal.
Potvrzuji, každý servis vyvažuje jinak. Měl jsem stejné problémy předloni, v jednom servise u nás na Vysočině vyváženo na 0-0, avšak kola při udávané rychlosti vibrovala na volantě o cca 1 cm (takový malý masážní přístroj :-)) ) Převáženo v jiném pneuservise na jiném typu vyvažovačky a problém ustal.
10.05.2009 16:50 -
kdysi mi nekdo radil, at pozaduji v servisu jakoby dvoji vyvazeni. Tedy vyvazit jednou jako vzdy, potom kola sundat, pootocit o cca 45° a opet zkontrolovat a pripadne dovyvazit.
Ale je to take predevsim na "kvalite" pneuservisu. Pokud se staraji o pristroje a nejsou "lemplove" melo by tomu vyvazeni take odpovidat.
kdysi mi nekdo radil, at pozaduji v servisu jakoby dvoji vyvazeni. Tedy vyvazit jednou jako vzdy, potom kola sundat, pootocit o cca 45° a opet zkontrolovat a pripadne dovyvazit.
Ale je to take predevsim na "kvalite" pneuservisu. Pokud se staraji o pristroje a nejsou "lemplove" melo by tomu vyvazeni take odpovidat.
22.06.2009 17:58 -
Tak zdá se že vyřešeno, v pneuservise při vyvažování zjistili "házivost" plecháče. Byl přezut na "zadek" a oba přední přesně vyváženy a zdá se je klid. ťuky ťuk..
Tak zdá se že vyřešeno, v pneuservise při vyvažování zjistili "házivost" plecháče. Byl přezut na "zadek" a oba přední přesně vyváženy a zdá se je klid.:palec ťuky ťuk..:-p