Nazdar páni XM-áci.
Napriek dátumu a času ( 4 hodiny do konca roka ) prosím človeka, ktorý by mi vedel poradiť aký typ relé je zapojený v obvodoch riadenia HYDRACTIVE. Relé je pod označením 960 a + napájanie dáva na pin 1(čierny konektor) a zároveň napája aj snímač výšky vozu(153). Pán Koucký píše,že je to väčššie čierne relé, ale mám v tom akýsi bordel a neviem sa z toho vysomáriť.Relé,ktoré tam mám zapojené je funkčné(klasika 5-nožičkové. 1-2 cievka a 3-4-5 kontakty). Len vrták,čo sa v tom predomnou vŕtal to dovŕtal to tak, že cievka zostala bez +napájania a tým aj riadiačka nemá napájanie a na H-ventil sa to nedostáva tiež,takže výsledok je tvrdé pérovanie. Ak privádzam +napájanie priamo na H-ventil cez čierny konektor (bližšie k osi vozu) pin č.9 H-čko pekne a zreteľne cvakne. Len som si nie istý typom relé. Pomôžte prosím kto viete. Auto je V6 123kW. Ďakujem
Nazdar páni XM-áci.
Napriek dátumu a času ( 4 hodiny do konca roka ) prosím človeka, ktorý by mi vedel poradiť aký typ relé je zapojený v obvodoch riadenia HYDRACTIVE. Relé je pod označením 960 a + napájanie dáva na pin 1(čierny konektor) a zároveň napája aj snímač výšky vozu(153). Pán Koucký píše,že je to väčššie čierne relé, ale mám v tom akýsi bordel a neviem sa z toho vysomáriť.Relé,ktoré tam mám zapojené je funkčné(klasika 5-nožičkové. 1-2 cievka a 3-4-5 kontakty). Len vrták,čo sa v tom predomnou vŕtal to dovŕtal to tak, že cievka zostala bez +napájania a tým aj riadiačka nemá napájanie a na H-ventil sa to nedostáva tiež,takže výsledok je tvrdé pérovanie. Ak privádzam +napájanie priamo na H-ventil cez čierny konektor (bližšie k osi vozu) pin č.9 H-čko pekne a zreteľne cvakne. Len som si nie istý typom relé. Pomôžte prosím kto viete. Auto je V6 123kW. Ďakujem;-)
31.12.2013 22:15 -
OPRAVA: Napájacie relé pre HYDRACTIVE