20 000km a interval nahodíš tak,že podržíš nulování km,zapneš klíček,pořád držíš nulování.No a čekáš chvilečku než tam naskáče 2,20,200,2000,20000
20 000km a interval nahodíš tak,že podržíš nulování km,zapneš klíček,pořád držíš nulování.No a čekáš chvilečku než tam naskáče 2,20,200,2000,20000:palec
Chtěl bych se zeptat jak spolehlivé jsou motory 2.0 u xantie r.v.95 s automatem?
Chtěl bych se zeptat jak spolehlivé jsou motory 2.0 u xantie r.v.95 s automatem?
Spolehlivý nebo nespolehlivý-to se přesně říct nedá. Mužeš narazit na auto, ketrý bude mít najeto 100 000, ale po nějakym praseti a bude se ti tam sypat jedna věc vedle druhý a zrovna tak mužeš narazit na auto který má 300 000 po slušnym řidičovi a při slušnym zacházení ti najede dalších 200 tisíc bez problému. Samozřejmě to myslim trošku s nadsázkou. Ale jinak co se týče konkrétně tohohle dvoulitra, ty motory nejsou nijak složitý aby se nedaly opravit. Soudim, že si asi tohle auto chceš koupit, ale spíš bych se víc přiklonil ke stavu převodovky a samozřejmě další věci(automaty se dávaly spíš k třílitrům a nebo potom novější HDi). Stejně ale finální rozhodnutí zustane jenom na tobě. Jinak pokud jde o osmiventil, tak tek motor je stejnej jako 1,6 a 1,8. Nejvíc je těch 1,8. Uvidíš, co na to řeknou ostatní......
Spolehlivý nebo nespolehlivý-to se přesně říct nedá. Mužeš narazit na auto, ketrý bude mít najeto 100 000, ale po nějakym praseti a bude se ti tam sypat jedna věc vedle druhý a zrovna tak mužeš narazit na auto který má 300 000 po slušnym řidičovi a při slušnym zacházení ti najede dalších 200 tisíc bez problému. Samozřejmě to myslim trošku s nadsázkou. Ale jinak co se týče konkrétně tohohle dvoulitra, ty motory nejsou nijak složitý aby se nedaly opravit. Soudim, že si asi tohle auto chceš koupit, ale spíš bych se víc přiklonil ke stavu převodovky a samozřejmě další věci(automaty se dávaly spíš k třílitrům a nebo potom novější HDi). Stejně ale finální rozhodnutí zustane jenom na tobě. Jinak pokud jde o osmiventil, tak tek motor je stejnej jako 1,6 a 1,8. Nejvíc je těch 1,8. Uvidíš, co na to řeknou ostatní......
souhlasím!!!pokud jde jen o motor 2,0i mi nijak nešmakuje..ono u Xantie se asi povedl jen 3,0 V6 a to není novinka u Xantie!!!!...jde o to kdo to měl pod rukama!
souhlasím!!!pokud jde jen o motor 2,0i mi nijak nešmakuje..ono u Xantie se asi povedl jen 3,0 V6 a to není novinka u Xantie!!!!...jde o to kdo to měl pod rukama!:palec
Zdravím, věřím, že jste zkušení mechanici (alespoň teoreticky) ale pro ty, kteří by se rádi dozvěděli jak vlastně motory v základu fungují, našel jsem celkem dobrej článek: www.actir.cz/clanky/motory.html
Třeba se to bude někomu hodit.
Zatim zdar
Zdravím, věřím, že jste zkušení mechanici (alespoň teoreticky) ale pro ty, kteří by se rádi dozvěděli jak vlastně motory v základu fungují, našel jsem celkem dobrej článek: www.actir.cz/clanky/motory.html
Třeba se to bude někomu hodit.
Zatim zdar
Ahoj Jirko, ty jsi přes ty veterány... Nevíš, kde bych sehnal vnitřní čepy řízení na DS? Konkrétně DS 23 Injection Électronique, poloautomat, r.v. asi 1973. Jsou to ty v motorovém prostoru, s levým závitem. Ještě by nebyly marný spodní a horní čepy a manžety k poloosám, ale ty jsem teď dal zatím starší. Díky za jakékoliv info
Ahoj Jirko, ty jsi přes ty veterány...;-) Nevíš, kde bych sehnal vnitřní čepy řízení na DS? Konkrétně DS 23 Injection Électronique, poloautomat, r.v. asi 1973. Jsou to ty v motorovém prostoru, s levým závitem. Ještě by nebyly marný spodní a horní čepy a manžety k poloosám, ale ty jsem teď dal zatím starší. Díky za jakékoliv info:palec