01.07.2008 16:36 -
Letní sraz Citroen-clubu Křivonoska 2008 (27-29.6.)
Tak jsem napsal nadpis článku a přemýšlím co dále. Jistě by se slušelo poděkovat organizátorům, ale udělám to níže a konkrétněji. Nyní na začátek bych chtěl napsat něco jiného. Tento sraz se totiž ukázal jako přelomový. Přelomovým pro mě, jelikož to byl můj první sraz na kterém jsem se podílel organizačně. Byl také zlomovým pro jeden klub – cz, z kterého odešlo nemálo členů. A co je hlavní, po Křivonosce se zrodil klub nový – Citroen-club.eu. Poděkuji tak hlavně „Tiefovi“ a „Darje“, bez kterých by zcela jistě nevznikl „domov“ těch, kteří se nebáli odejít z „tečky cz“. Popřejme si tedy navzájem, nechť se stránky a klub vydaří, přijde ještě mnoho nových členů, kteří nejenom že nebudou chtít odejít, ale hlavně se rádi zúčastní akcí, nebo jen přispějí radou.
Ale zpátky ke srazu. Sraz započal pátečním odpolednem, kdy proběhlo uvítání a registrace přijíždějících účastníků. (Seznam je v galerii) Každý vůz byl po registraci ozdoben vlaječkou na anténu, za kterou se sluší poděkovat „Hermimu“. Dále byl vylepšen malou samolepkou, jako připomenutí srazu. Zde musím vyzdvihnout VenuHB, který samolepky opatřil i v tak šibeničním termínu. Zadní sklo vozu bylo zkrášleno „nickem“ majitele aby měl každý přehled s kým má tu čest, a s kým vlastně diskutoval na stránkách. Za tento nápad a realizaci děkuji „Martině a Méganemu“. Zapomněl bych málem na Sopťu, který ještě v pátek „ozdobil“ příjezdovou cestu směrovkami, na vrátnici umístil stylovou krabičku na anketu a na prsa účastníků i účastnic připnul visačky s jejich nickem. Po velké námaze a vyčerpání stavbou stanů - v některých případech skoro šapitó, jsme se odměnili točeným budějovickým mokem.
Sobotní dopoledne bylo vyhrazeno prezentaci vozů, dětí se ujala „Vlaďka“ s „Maniacem“, kteří společně s Luckou připravili krásné soutěže. A to nejen pro děti ale i pro dospělé. Dověděli jsme se tak, kdo přijel z největší dálky, kdo má největší (ne)pořádek v kufru, či kdo se pyšní krásným výfukem a mnoho jiných vtipných soutěží. Všechny soutěže byly odměněny diplomem a cenami. Poděkuji i zde, vše bylo perfektně zvládnuto a připraveno. Po obědě bylo zaveleno „k vozům“ a kolona krasavic se vydala k temelínským věžím. Délka kolony vzbuzovala respekt. (obrázky v galerii) Musím vyzdvihnout příkladnou ukázněnost všech zúčastněních, nebylo žádné předjíždění a nevznikly ani žádné kolizní situace. Na ETE, konkrétně v infocentru elektrárny, bylo zajištěno promítání filmů s výkladem o principu výroby elektřiny z jádra. Musím poznamenat, že celkem v humorném duchu a že i v kinosále vládla dobrá nálada. Po promítání následoval inviduální prohlídka zámečku, který skrývá mnoho modelů elektrárny a expozic věnovaných tematicky nejen elektrárně ale obecně i elektřině.
Po návratu ve spanilém a troubícím štrúdlu, který se vlnil jak obří had jihočeskou krajinou, následoval program pro děti a pro dospělé dovedností soutěž. Jízda zručnosti byla kompletně připravená a navržená „Méganem“ – díky Michale, který vyrobil i přípravek na přesné couvání. Jak se ukázalo právě tato mašinka na výrobu trestných bodů byla nad lidské síly všech. Přesné zacouvání zvládlo jen pár skutečných mistrů. Nepomohlo ani obrovské povzbuzování publika z tribuny a cvakání fotoaparátů. Někteří piloti vzali soutěž velmi vážně, o čem svědčily i gumové stopy na asfaltu. Výsledky klání opět v galerii. Vítězové jsou ale všichni kdo se zúčastnili a neváhali předvést své jezdecké umění a leckdy i pobavit početné obecenstvo. O zdaru akce svědčí i to, že nebyl nikdo zraněn a to dokonce ani nikdo z plechových miláčků.
Po večeři proběhlo vyhlášení výsledků, rozdání diplomů a drobných cen. Zábava však trvala do nočních hodin. Na závěr byl chtěl poděkovat všem, kteří přijeli a podpořili pěkný průběh akce. Pro mě osobně to bylo velmi pěkné setkání s příjemnými lidmi. Pokud bude zájem je možné již nyní zamluvit termín na Křivonosku 2009. Samozřejmě pod vlajkou Citroen – club.eu