Ahoj.
Při prvním měření spotřeby jsem se trochu orosil - 8/8l/100. Máte někdo nějaké rady pro začátečníka? ( Brzdění motorem, dojíždění na neutrál, apod. ) Vlastně ani nevím, jaké otáčky jsou ideální pro ekonomický provoz, kdy přeřazovat.
Je fakt, že to měření nemuselo být zvlášť přesné, protože jak při prvním, tak při druhém tankování jsem netankoval po hrdlo, ale jen k prvnímu vypnutí pistole.
Dík
Ahoj.
Při prvním měření spotřeby jsem se trochu orosil - 8/8l/100. Máte někdo nějaké rady pro začátečníka? ( Brzdění motorem, dojíždění na neutrál, apod. ) Vlastně ani nevím, jaké otáčky jsou ideální pro ekonomický provoz, kdy přeřazovat.
Je fakt, že to měření nemuselo být zvlášť přesné, protože jak při prvním, tak při druhém tankování jsem netankoval po hrdlo, ale jen k prvnímu vypnutí pistole.
Dík
No z jednoho nebo dvou tankování nic nespočítáš.Poctivě vyplňuj deník vozidla zde na klubu a nemusíš nic počítat.Podle mě jsou relevantní výsledky tak po ujetí min. 1000 KM. Jak na to aby autíko moc nepapalo to Ti neporadím já mám Hdi a to je o něčem jiném.A pokud vím tak benzinových Berling zde moc není jednoho má Zulehla ale ten tam má plyn. Jo a Bocelli má benzina ale tuším že 1,4. Důležitý je dodržet správně nahuštěné pneu atd.
No z jednoho nebo dvou tankování nic nespočítáš.Poctivě vyplňuj deník vozidla zde na klubu a nemusíš nic počítat.Podle mě jsou relevantní výsledky tak po ujetí min. 1000 KM. Jak na to aby autíko moc nepapalo to Ti neporadím já mám Hdi a to je o něčem jiném.A pokud vím tak benzinových Berling zde moc není jednoho má Zulehla ale ten tam má plyn. Jo a Bocelli má benzina ale tuším že 1,4. Důležitý je dodržet správně nahuštěné pneu atd.
Ahoj, mrkni sem : .link. S 8,8 litry nejsi daleko od průměru.
Ahoj, mrkni sem : http://www.spritmonitor.de/en/overview/12-Citroen/89-Berlingo.html?fueltype=2&vehicletype=1&constyear_s=2000&constyear_e=2007&power_s=61&power_e=90&gearing=1 S 8,8 litry nejsi daleko od průměru.
Ahoj, dík, no to nejsem, ale musím se mu příblížit spíš z druhého konce. Snad to půjde... (aspoň na ten průměr)?!
Ahoj, dík, no to nejsem, ale musím se mu příblížit spíš z druhého konce. Snad to půjde... (aspoň na ten průměr)?!
Čus,
je pravda že já spotřebu moc neměřím ani neřeším, Nedavno jsem byl na Slovensku, tak jsem si jen tak řekl že tu spotřebu změřím. Ani se mi nechce věřit, že po výpočtu mi vyšla spotřeba 7,8 l LPG. Sám tomu sice nevěřím, ale kalkulačka asi nelže. Je pravda, že to byla opravdu vyhlídková jízda. Možná mají i na Slovensku kvalitnější plyn a jestli ne kvalitnější, tak 100% levnější, 0,50,- €. Jinak moji spotřebu s mojí těžkou nohou typuju něco okolo 10-ti litrů LPG, někdy i možná víc, protože v tom vozím stavební materiál .link. a co vidíte na fotce, tak je 520 kg . Chudinka Berlouš
Čus,
je pravda že já spotřebu moc neměřím ani neřeším, Nedavno jsem byl na Slovensku, tak jsem si jen tak řekl že tu spotřebu změřím. Ani se mi nechce věřit, že po výpočtu mi vyšla spotřeba 7,8 l LPG. Sám tomu sice nevěřím, ale kalkulačka asi nelže. Je pravda, že to byla opravdu vyhlídková jízda. Možná mají i na Slovensku kvalitnější plyn a jestli ne kvalitnější, tak 100% levnější, 0,50,- €. Jinak moji spotřebu s mojí těžkou nohou typuju něco okolo 10-ti litrů LPG, někdy i možná víc, protože v tom vozím stavební materiál http://fotoalba.centrum.cz/photo.php?pid=21993751&row=w%3Dnp%26uid%3D8599312%26offset%3D7 a co vidíte na fotce, tak je 520 kg :-)))). Chudinka Berlouš :-((((
Zdarec, tak já se svým Berlingem s LPG jezdím rok, ale dlouhodobou spotřebu jsem začal měřit od servisky v dubnu a od té doby mám najeto cca 9.000 km a PC mi ukazuje 7,1l spotřeby. Jezdím většinou na plyn a sleduji si to a mylím, že mi to nekecá. Nejezdím nějak výrazné dálky, nemám dálniční zn. Je to víceméně rodinné auto a jezdí s tím i má žena, ale ta má těžší nohu.
Zdarec, tak já se svým Berlingem s LPG jezdím rok, ale dlouhodobou spotřebu jsem začal měřit od servisky v dubnu a od té doby mám najeto cca 9.000 km a PC mi ukazuje 7,1l spotřeby. Jezdím většinou na plyn a sleduji si to a mylím, že mi to nekecá.:-)) Nejezdím nějak výrazné dálky, nemám dálniční zn. Je to víceméně rodinné auto a jezdí s tím i má žena, ale ta má těžší nohu.
Přílohy: Berlin_go.JPG ( 912388b ) -
Tak ja mam ten isty motor. Co sa tyka mojej spotreby, tak sa mi po meste pohybuje okolo 9 litrov. Co sa tyka dialnic, respektive ciest na dlhsiu vzdialenost, pri setrnej a ekonomickej jazde mi to udrelo okolo 6,5 litra. Som z liptova, tu su kopce a podobne, ta jazda je o nieco komplikovanejsia, ako na rovine. Avsak do bratislavy a spat mi nezozralo viac ako 6,5 litra benzinu. Pri domacej jazde po horach a meste, sa to pohybuje aj viac ako 9 litrov, pri tazkej nohe aj okolo 10. Snazim sa jazdit tak, aby otacky ukazovali okolo 3000 otacok. Vtedy je ta jazda asi najsetrnejsia. Aspon pre moje berco. Co sa tyka rychlosti na dialnici, tych 110 km/h je najidealnejsim riesenim.
Tak ja mam ten isty motor. Co sa tyka mojej spotreby, tak sa mi po meste pohybuje okolo 9 litrov. Co sa tyka dialnic, respektive ciest na dlhsiu vzdialenost, pri setrnej a ekonomickej jazde mi to udrelo okolo 6,5 litra. Som z liptova, tu su kopce a podobne, ta jazda je o nieco komplikovanejsia, ako na rovine. Avsak do bratislavy a spat mi nezozralo viac ako 6,5 litra benzinu. Pri domacej jazde po horach a meste, sa to pohybuje aj viac ako 9 litrov, pri tazkej nohe aj okolo 10. Snazim sa jazdit tak, aby otacky ukazovali okolo 3000 otacok. Vtedy je ta jazda asi najsetrnejsia. Aspon pre moje berco. Co sa tyka rychlosti na dialnici, tych 110 km/h je najidealnejsim riesenim.
Zdarec, tak jsem dnes hodil do kalkulačky roční ježdění s Berlou ( 1,6 16V 80kW) a byl jsem docela mile překvapen. Jezdím jak cukačky do práce tak i dálky, ale cukačky převažují a průměr za rok je 7,38 což si myslím, že je slušný.
Zdarec, tak jsem dnes hodil do kalkulačky roční ježdění s Berlou ( 1,6 16V 80kW) a byl jsem docela mile překvapen. Jezdím jak cukačky do práce tak i dálky, ale cukačky převažují a průměr za rok je 7,38 což si myslím, že je slušný.