ahoj všichni, palivoměr mi ukazuje skoro čtvrt nadrže, ale motor nejede, po natankování se tam vešlo 42-43 litrů a ukazuje to zase plnou, kolik to ma nadrž?, ale někdy dva dilky pod plnou i když už se tam nevejde ani kapka,čím to může být?? a další věc jak se mění palivovy filtr na 2.0HDI?? je krasne nahoře, ale jak to rozdělám??nechtěl bych tam něco ulomit a ještě otazečka, kde najdu pylový (kabynový) vzduchový filtr?? tedy, jestli tam někde je?? jinak pardon za spousty otazek, ale nevím kam sahnout,díky za rady
ahoj všichni, palivoměr mi ukazuje skoro čtvrt nadrže, ale motor nejede, po natankování se tam vešlo 42-43 litrů a ukazuje to zase plnou, kolik to ma nadrž?, ale někdy dva dilky pod plnou:-( i když už se tam nevejde ani kapka,čím to může být?? a další věc jak se mění palivovy filtr na 2.0HDI?? je krasne nahoře, ale jak to rozdělám??nechtěl bych tam něco ulomit:-( a ještě otazečka, kde najdu pylový (kabynový) vzduchový filtr?? tedy, jestli tam někde je??:-) jinak pardon za spousty otazek, ale nevím kam sahnout,díky za rady:-):nevim:-)
10.12.2009 22:14 -
Re: ukazuje čtvrt nadrže ale nafta tam není:-(
tak to ti kludne moze blbnut cerpadlo v nadrzi (pokial viem berlingo ma velku nadrz)
filter, normalne das dole hadicky a odsrobujes ho, cely ten vrchnak sa srobuje
co sa tyka pelaku, je tam (ak mas klimu ale ako to vypada neviem), je to pravdepodobne niekde z boku
tak to ti kludne moze blbnut cerpadlo v nadrzi (pokial viem berlingo ma velku nadrz)
filter, normalne das dole hadicky a odsrobujes ho, cely ten vrchnak sa srobuje
co sa tyka pelaku, je tam (ak mas klimu ale ako to vypada neviem), je to pravdepodobne niekde z boku
11.12.2009 18:12 -
děkuji ti za radu, koukal jsme, že čerpadlo s plovákem do nadrže stojí 5500Kč mno tak se chci zeptat, jestli nevíš, kde ho sehnat nějak levněji, díky za radu
děkuji ti za radu, koukal jsme, že čerpadlo s plovákem do nadrže stojí 5500Kč:-( mno tak se chci zeptat, jestli nevíš, kde ho sehnat nějak levněji, díky za radu:-);-)
11.12.2009 19:12 -
Čerpadlo jsem objednal v u www.automaxhulín.cz ted mají docela nějakou spešl akci. Mají tam řekl bych docela příjemný ceny.Pylový filtr pokud tam je klima jtak by měl bejt u spolujezdce nad nohama. palivový filtr odpojíš ty dva rychloupínáky a tuším že to je 22 ořech na tom vrchu to povolíš. Objednával jsem tam i fitry a jak říkám cena příznivá posílá to přes DPD s nimiž je docela domluva ohledně dodání. a většinou sem to v PO objednal a do ČT sem to měl doma pokud to má skladem nebo volej 777 865 669 p. Tobolík.aby Ti poslal to pravé ořechové tak chce VIN tak pokud budeš telefonovat tak si ho připrav. jo a nádrž je podle papírů cca 55 litrů
Čerpadlo jsem objednal v u www.automaxhulín.cz ted mají docela nějakou spešl akci. Mají tam řekl bych docela příjemný ceny.Pylový filtr pokud tam je klima jtak by měl bejt u spolujezdce nad nohama. palivový filtr odpojíš ty dva rychloupínáky a tuším že to je 22 ořech na tom vrchu to povolíš. Objednával jsem tam i fitry a jak říkám cena příznivá posílá to přes DPD s nimiž je docela domluva ohledně dodání. a většinou sem to v PO objednal a do ČT sem to měl doma pokud to má skladem nebo volej 777 865 669 p. Tobolík.aby Ti poslal to pravé ořechové tak chce VIN tak pokud budeš telefonovat tak si ho připrav. jo a nádrž je podle papírů cca 55 litrů
11.12.2009 22:53 -
děkuji ti za radu, koukal jsme, že čerpadlo s plovákem do nadrže stojí 5500Kč mno tak se chci zeptat, jestli nevíš, kde ho sehnat nějak levněji, díky za radu
tak to ho opravdu objednám levněji děkuji ti za radu, koukal jsme, že čerpadlo s plovákem do nadrže stojí 5500Kč:-( mno tak se chci zeptat, jestli nevíš, kde ho sehnat nějak levněji, díky za radu:-);-) tak to ho opravdu objednám levněji:-o:-)))):-)))):-))))
12.12.2009 22:46 -
tak to ho opravdu objednám levněji
Kde a za kolik?
Kde a za kolik? :nevim
12.12.2009 22:52 -
tak to ho opravdu objednám levněji
Kde a za kolik?
Kde a za kolik? :nevim
14.12.2009 08:41 -
Nádrž je opravdu na šedesát litrů. Filtr nafty se jednoduše odšoubuje to víčko s "nalisovanou matkou" po sundání hadic - opatrně, jen se zamáčkne ten barevný kousek (tušim zelený)a stáhneš to, bude ti ale ještě trochu té nafty vytékat, připrav si hadr.) vyndáš tu papírovou vložku a dáš novou, smontuješ a je to. Jinak kdybys sehnal injekční stříkačku, můžeš si vysát ten bordel usazený na dně filtru.
Pylový filtr je pod palubní deskou u spolujezdce, sundáš tu textiliji a uvidíš podlouhlý asi 30cm mírně vystouplý plastový víčko, neboje se za něj zatáhnout, je tam jen našouplý v háčkách a pod ním je ten filtr, jen ho stáhneš dolů k podlaze, při zpětné montáži to jde dát jen jedním směrem, takže ho blbě nedáš...
Kdyby něco ještě písni
Nádrž je opravdu na šedesát litrů. Filtr nafty se jednoduše odšoubuje to víčko s "nalisovanou matkou" po sundání hadic - opatrně, jen se zamáčkne ten barevný kousek (tušim zelený)a stáhneš to, bude ti ale ještě trochu té nafty vytékat, připrav si hadr.) vyndáš tu papírovou vložku a dáš novou, smontuješ a je to. Jinak kdybys sehnal injekční stříkačku, můžeš si vysát ten bordel usazený na dně filtru.
Pylový filtr je pod palubní deskou u spolujezdce, sundáš tu textiliji a uvidíš podlouhlý asi 30cm mírně vystouplý plastový víčko, neboje se za něj zatáhnout, je tam jen našouplý v háčkách a pod ním je ten filtr, jen ho stáhneš dolů k podlaze, při zpětné montáži to jde dát jen jedním směrem, takže ho blbě nedáš...
Kdyby něco ještě písni
14.12.2009 17:29 -
Tak jedna je se zeleným a druhá je bílá...akorát bych doporučoval vyčistit ten sjrajt 100%...stačí na šroubovák namotat hadr a vytřít...pak před startem tak 4 zapnout klíček a nechat podle sluchu dojít čerpadlo...pak motat s motorem..
Tak jedna je se zeleným a druhá je bílá...akorát bych doporučoval vyčistit ten sjrajt 100%...stačí na šroubovák namotat hadr a vytřít...pak před startem tak 4 zapnout klíček a nechat podle sluchu dojít čerpadlo...pak motat s motorem..
14.12.2009 19:17 -
Tak na jaře na to taky budu muset vlítnout. Minulý týden jsem načepoval plnou nádrž u "levnější pumpy", druhý den nešlo B. nastartovat. Kámoš vyčistil palivový filtr a zatím to maká. Hned jsem přilil adetiva VIF a to tak, že dost. Uvidíme...
Tak na jaře na to taky budu muset vlítnout. Minulý týden jsem načepoval plnou nádrž u "levnější pumpy", druhý den nešlo B. nastartovat. Kámoš vyčistil palivový filtr a zatím to maká. Hned jsem přilil adetiva VIF a to tak, že dost. Uvidíme...:nevim
14.12.2009 20:17 -
ja som tez minule natankoval u inej pumpy a auto zahlasilo ze voda v naftovom filtry
naftovy filter menim kazdu vymenu oleja ... myslim ze to je to najmenej co mozem spravit ...
ja som tez minule natankoval u inej pumpy a auto zahlasilo ze voda v naftovom filtry
naftovy filter menim kazdu vymenu oleja ... myslim ze to je to najmenej co mozem spravit ...
14.12.2009 21:16 -
já měním filtry vždy před zimou a to jak vzduchovej tak naftovej zvik eště z dob kdy jsem jezdíval s nákladem
já měním filtry vždy před zimou a to jak vzduchovej tak naftovej zvik eště z dob kdy jsem jezdíval s nákladem
14.12.2009 22:46 -
U C4 1,6Hdi naftový filtr po 60 kkm. pokud člověk náhodou nenatankuje místo nafty srágory (což se může stát), mělo by to stačit. Další rada (někde jsem četl) nevyjíždět nádrž do rezervy, hrozí natažení šlemu ze dna, který se nastřádal během provozu. Ale to je spíš o hodně"vyježděných" autech.
U C4 1,6Hdi naftový filtr po 60 kkm.;-) pokud člověk náhodou nenatankuje místo nafty srágory (což se může stát), mělo by to stačit. Další rada (někde jsem četl) nevyjíždět nádrž do rezervy, hrozí natažení šlemu ze dna, který se nastřádal během provozu. Ale to je spíš o hodně"vyježděných" autech.:nevim
15.12.2009 09:46 -
U C4 1,6Hdi naftový filtr po 60 kkm. pokud člověk náhodou nenatankuje místo nafty srágory (což se může stát), mělo by to stačit. Další rada (někde jsem četl) nevyjíždět nádrž do rezervy, hrozí natažení šlemu ze dna, který se nastřádal během provozu. Ale to je spíš o hodně"vyježděných" autech.
Svatá pravda Předsedo na Xsaře jsme taky nejspíš odpálily čerpadlo nízkou hladinou v nádrži,prostě ráno odjela Eliška do práce a když chtěla jet domu z práce tak už nenastartovala prostě se přestalo točit čerpadlo.Den předtím jsem ji dotankoval do plný takže si dovedete představit to sr.... než sem to vymordoval ven to čerpadlo.A eště na jednu věc sem si vzpoměl výměnu jsem dělal v létě v těch hicech a nechal sem nádrž otevřenou cca týden a to hrdlo se oproti té převlčné matce zešišatěl a nešlo to sešroubovat.Vyřešil sem to lišácky vrazil sem tam čerpadlo opatlal sem to silikonem matici přefiknul pilkou na železo naklepnul sem ji tam nadoraz dotočil a přes tu matici sem to zasichroval eskapáskou drží to zatím dobře nikde nic nesákne.
Svatá pravda Předsedo na Xsaře jsme taky nejspíš odpálily čerpadlo nízkou hladinou v nádrži,prostě ráno odjela Eliška do práce a když chtěla jet domu z práce tak už nenastartovala prostě se přestalo točit čerpadlo.Den předtím jsem ji dotankoval do plný takže si dovedete představit to sr.... než sem to vymordoval ven to čerpadlo.A eště na jednu věc sem si vzpoměl výměnu jsem dělal v létě v těch hicech a nechal sem nádrž otevřenou cca týden a to hrdlo se oproti té převlčné matce zešišatěl a nešlo to sešroubovat.Vyřešil sem to lišácky vrazil sem tam čerpadlo opatlal sem to silikonem matici přefiknul pilkou na železo naklepnul sem ji tam nadoraz dotočil a přes tu matici sem to zasichroval eskapáskou drží to zatím dobře nikde nic nesákne.
15.12.2009 09:50 -
zespodu je vypouštěcí šroub ale nicmoc přístup tudíž je jednoduší opravdu vytřít hadrou příp.ešte jednou nalejt trochu nafty a vytřít znovu. A pokud nechceš před startem trápit čerpadlo tak nasadit novej filtr a zalej ho čerstvou naftou do té filtrové šachty.
zespodu je vypouštěcí šroub ale nicmoc přístup tudíž je jednoduší opravdu vytřít hadrou příp.ešte jednou nalejt trochu nafty a vytřít znovu. A pokud nechceš před startem trápit čerpadlo tak nasadit novej filtr a zalej ho čerstvou naftou do té filtrové šachty.
15.12.2009 10:04 -
K tomu čerpadlu...za prvé mi dejte konečně někdo ty údaje...ono není jen jeden druh,protože to je prostě Hdivíme?jinak orientačně Berlingo Multispace..96-08 66 kW 3.890,-............dále pozor na ten odkalovák protože jak na to jednou šáhnete,většinou je v háji ta gumička...takže zaslepit houby se stane,protože to stejně nikdo nepoužívá..........dál...když se to s tím čerpadlem stane po prvé,někdy!!!někdy pomůže to,že to vyčistíte..vyndáte z plováku,a zapojíte ho třeba na nabíječku obráceně...prosím Vás ne na hodinu
K tomu čerpadlu...za prvé mi dejte konečně někdo ty údaje...ono není jen jeden druh,protože to je prostě Hdi:Dvíme?jinak orientačně Berlingo Multispace..96-08 66 kW 3.890,-............dále pozor na ten odkalovák protože jak na to jednou šáhnete,většinou je v háji ta gumička...takže zaslepit houby se stane,protože to stejně nikdo nepoužívá..........dál...když se to s tím čerpadlem stane po prvé,někdy!!!někdy pomůže to,že to vyčistíte..vyndáte z plováku,a zapojíte ho třeba na nabíječku obráceně...prosím Vás ne na hodinu:-D
15.12.2009 10:06 -