Včera mi došla trpělivost a nechal jsem zkontrolovat klimu po třech letech provozu odbornou firmou přes autoklimy. Značkový servis na zadání, že klima "chladí jaksi míň" provedl kontrolu typu - "otáčky motoru na 2000 a ve výdechu klimy to studí - tj. všechno je OK".
Jenže nebylo. Firma odsála z klimatizace 160 ml chladiva a po navakuování systému, kdy se potvrdilo, že systém je těsný, do klimy napustila (dle tabulek) 450 ml chladiva !!!
Páni - to je rozdíl ve výkonu chlazení !
Vřele doporučuji všem nechat si po pár letech autoklimu zkontrolovat odbornou firmou...
Včera mi došla trpělivost a nechal jsem zkontrolovat klimu po třech letech provozu odbornou firmou přes autoklimy. Značkový servis na zadání, že klima "chladí jaksi míň" provedl kontrolu typu - "otáčky motoru na 2000 a ve výdechu klimy to studí - tj. všechno je OK".
Jenže nebylo. Firma odsála z klimatizace 160 ml chladiva a po navakuování systému, kdy se potvrdilo, že systém je těsný, do klimy napustila (dle tabulek) 450 ml chladiva !!!
Páni - to je rozdíl ve výkonu chlazení !
Vřele doporučuji všem nechat si po pár letech autoklimu zkontrolovat odbornou firmou...:-)
30.03.2010 09:52 -
Re: Klimatizace - manuální v C4 1,4 po třech letech
Potvrzuji, dělal jsem vloni - poté co se začaly ozývat divné zvuky po zapnutí klimy - jakoby syčení, jsem zajel na kontrolu klimatizace. Po odčerpání média byl výsledek překvapující - jen 120g (plná náplň by měla být cca 590g) Nikde nic neutíká, po doplnění chladím, jak jsem snad nikdy nechladil. Bylo mi opět doporučeno pouštět klimu alespoň jednou za měsíc..
Potvrzuji, dělal jsem vloni - poté co se začaly ozývat divné zvuky po zapnutí klimy - jakoby syčení, jsem zajel na kontrolu klimatizace. Po odčerpání média byl výsledek překvapující - jen 120g :-o(plná náplň by měla být cca 590g) Nikde nic neutíká, po doplnění chladím, jak jsem snad nikdy nechladil. Bylo mi opět doporučeno pouštět klimu alespoň jednou za měsíc..:-p
30.03.2010 11:45 -
Re: Klimatizace - manuální v C4 1,4 po třech letech
Souhlas s vámi oběma - klimu pouštím pravidelně, vozidlo servisováno ve značkovém servisu atd.
Jen v rámci diskuse o "přechodech techniky na letní provoz"doporučuji zkontrolovat klimu pořádně - výsledek předčí očekávání a léto prý bude krásné a teplé a horké a tak...
Souhlas s vámi oběma - klimu pouštím pravidelně, vozidlo servisováno ve značkovém servisu atd.
Jen v rámci diskuse o "přechodech techniky na letní provoz";-)doporučuji zkontrolovat klimu pořádně - výsledek předčí očekávání a léto prý bude krásné a teplé a horké a tak...