Přátelé, s předvečerem letního času nastává i čaS přezouvání našich "miláčků". Někdo však s přezutím do letních "sandálů" zjistí že už to bude třeba asi řešit.. Mám na mysli hloubku dezénu, která je v ČR 1,6mm. Ale co dál? Co když mám sjetou jen zadní (přední) nápravu? Koupit dvě pneu, nebo všechna čtyři? Ale co koupit? Stejnou značku? Dobrá, ale co když značka už nevyrábí můj typ dezénu? Mám koupit jiný? A co pneu "GOODRIDE", nebo jiné typy od čínských výrobců? Jsou tak levné a lákavé.. Prosím, vaše zkušenosti a názory pro inspiraci nejen mou..
Přátelé, s předvečerem letního času nastává i čaS přezouvání našich "miláčků". Někdo však s přezutím do letních "sandálů" zjistí že už to bude třeba asi řešit.. Mám na mysli hloubku dezénu, která je v ČR 1,6mm. Ale co dál? Co když mám sjetou jen zadní (přední) nápravu? Koupit dvě pneu, nebo všechna čtyři? Ale co koupit? Stejnou značku? Dobrá, ale co když značka už nevyrábí můj typ dezénu? Mám koupit jiný? A co pneu "GOODRIDE", nebo jiné typy od čínských výrobců? Jsou tak levné a lákavé.. Prosím, vaše zkušenosti a názory pro inspiraci nejen mou..:palec;-)
27.03.2010 20:30 -
Re: Letní pneu - typy, zkušenosti, doporučení..
NO když se sem z kraje tahali první Hankooky tak si je kamarád koupil na Trabanta a za půl roku byli KO po reklamaci mu sdělil prodejce že tahle směs se nesnese z povrchem našich silnic a vím že tohle někdo z práce řešil i u lepších značek evropských výrobců
NO když se sem z kraje tahali první Hankooky tak si je kamarád koupil na Trabanta a za půl roku byli KO po reklamaci mu sdělil prodejce že tahle směs se nesnese z povrchem našich silnic a vím že tohle někdo z práce řešil i u lepších značek evropských výrobců
27.03.2010 20:53 -
Dík za odkaz, ale proč to neprobrat aktuálně zde ? Co člověk to názor, a já teď chodím více sem než na C5. Chci jen říct, že doba a názory se mění a téma na C5 bylo založeno v roce 2008.. Nic ve zlém--
Dík za odkaz, ale proč to neprobrat aktuálně zde ?:-d Co člověk to názor, a já teď chodím více sem než na C5. Chci jen říct, že doba a názory se mění a téma na C5 bylo založeno v roce 2008.. Nic ve zlém--:palec
27.03.2010 21:17 -
jo, ja len ze je stale aktualne a je to vecna tema ako aj spotreba
vsetko je to nasich subjektivnych nazoroch a vsetko je to o tom kto sa ako sprava na ceste, isto samozreme nejaka cinska guma s hodnotami zavodnej gumy asi bude podozriva, ale vzdy ked si pozreme akekolvek testy, tak kazdy pozera na ten rebricek ze ktora guma je najlepsia, ale tie rozdieli su tam vzdy par drobnych a niektore su lepsie na taky povrch a druhe na iny ...
ak nezavodis a nenajazdis moc, zober si kludne matadory / barumky, osobne mam radsej matadory, menej hucia - aspon podla mna
teraz moje skusenosti
na leto obuvam
215 x 55 x 16 - DUNLOP FASTRESPONSE,
musim povedat ze ma sklamali v komforte - su hlucne, proste ich strasne pocut
co sa tyka vlastnosti, na suchej a mokrej ceste nad 13 stupnov dostoja svojmu menu - brzdna draha super, ovladanie super, ale viac ich nezoberem
na zimu obuvam
195 x 65 x 15 - KLEBER
za mokra a na snehu sa chovaju dobre, ale je to zle obutie na moje auto (nepatri tam) a tak ostatne hodnotenie by bolo neobjektivne
jo, ja len ze je stale aktualne a je to vecna tema ako aj spotreba
vsetko je to nasich subjektivnych nazoroch a vsetko je to o tom kto sa ako sprava na ceste, isto samozreme nejaka cinska guma s hodnotami zavodnej gumy asi bude podozriva, ale vzdy ked si pozreme akekolvek testy, tak kazdy pozera na ten rebricek ze ktora guma je najlepsia, ale tie rozdieli su tam vzdy par drobnych a niektore su lepsie na taky povrch a druhe na iny ...
ak nezavodis a nenajazdis moc, zober si kludne matadory / barumky, osobne mam radsej matadory, menej hucia - aspon podla mna
teraz moje skusenosti
na leto obuvam
215 x 55 x 16 - DUNLOP FASTRESPONSE,
musim povedat ze ma sklamali v komforte - su hlucne, proste ich strasne pocut
co sa tyka vlastnosti, na suchej a mokrej ceste nad 13 stupnov dostoja svojmu menu - brzdna draha super, ovladanie super, ale viac ich nezoberem
na zimu obuvam
195 x 65 x 15 - KLEBER
za mokra a na snehu sa chovaju dobre, ale je to zle obutie na moje auto (nepatri tam) a tak ostatne hodnotenie by bolo neobjektivne
27.03.2010 21:35 -
Jezdím stále na originálech Michelin Energy a naprostá spokojenost. Sice jsem 2x píchnul tak brutálně, že jsem pneu vždy zničil a koupil poté nové - stejný dezén. I proti doporučení výrobce, jsem dal dvě nové na přední nápravu a na zadní mám stále originály, které mají najeto cca 55kkm a už mají jen 1mm k limitu. Problém je, že se "můj" dezén-vzorek již nedodává. Mám tak klidnou volbu co dát na zadek, buď opět Michelin, nebo něco jiného..Pravděpodobně ale zvítězí Michelin, byt trochu jiný dezén.
Jezdím stále na originálech Michelin Energy a naprostá spokojenost.:palec Sice jsem 2x píchnul tak brutálně, že jsem pneu vždy zničil a koupil poté nové - stejný dezén. I proti doporučení výrobce, jsem dal dvě nové na přední nápravu a na zadní mám stále originály, které mají najeto cca 55kkm a už mají jen 1mm k limitu. Problém je, že se "můj" dezén-vzorek již nedodává. Mám tak klidnou volbu co dát na zadek, buď opět Michelin, nebo něco jiného..Pravděpodobně ale zvítězí Michelin, byt trochu jiný dezén.:nevim
27.03.2010 21:41 -
Ahoj, koukni do archivu České televize, tenhle týden byly testy letních pneu v Černých ovcích. Docela mě zklamal Barum (asi 10. místo), ale já osobně jsem byl spokojený jak v zimě, tak v létě. Letos se mi podařilo sehnat za dobře Micheliny, ale až je sjedu, dám zase asi Barum. Při poměru cena/ kilometrový výkon/ kvalita je to hodně dobrý.
Ahoj, koukni do archivu České televize, tenhle týden byly testy letních pneu v Černých ovcích. Docela mě zklamal Barum (asi 10. místo), ale já osobně jsem byl spokojený jak v zimě, tak v létě. Letos se mi podařilo sehnat za dobře Micheliny, ale až je sjedu, dám zase asi Barum. Při poměru cena/ kilometrový výkon/ kvalita je to hodně dobrý.
27.03.2010 21:56 -
Já koupil na Berlingo letní Pirelli P3000 ENERGY, zimní Matadory NORDICA, na moje ježdění v teréních podmínkách na chatě vyhovují. No a na Megině mám letní Good Year Hydragrip a zimní Michelin Alpine, není lepší pneu dle mého.
Já koupil na Berlingo letní Pirelli P3000 ENERGY, zimní Matadory NORDICA, na moje ježdění v teréních podmínkách na chatě vyhovují. No a na Megině mám letní Good Year Hydragrip a zimní Michelin Alpine, není lepší pneu dle mého.:-d